המותג הוותיק חוזר למרכז הבמה עם רכב פנאי שמציע עיצוב ייחודי, אבזור מפתיע ותמורה בולטת למחיר | לא מדובר במבצע חיסול סיני, אלא ביצרן קוריאני ותיק שמנסה להציע אלטרנטיבה מעניינת | נסיעת מבחן
יחיאל גרין 20.11.2025
KGM (סאנגיונג לשעבר) חוזרת לאט אבל בטוח. באולם התצוגה כבר אפשר לראות שלושה דגמים נוספים לצד הטנדר מוסו, שזכה במכרז משרד הביטחון. השנה המכירות הוכפלו, והיבואן טלקאר בונה כאן מחדש מותג עם שאיפה אמיתית להיות שחקן משמעותי.
לפני כשנה הצטרף להיצע הדגמים ה-Torres – רכב פנאי שמבקש להתמודד ראש בראש מול יונדאי טוסון וקיה ספורטאז'. בתוך פחות משנה הוא כבר זכה לעדכון ולשדרוג.
איך נכנסים לשוק כל כך רווי? המשימה לא פשוטה, אבל המחיר עושה רעש: כ-20,000 ש"ח פחות מהמתחרים. חשוב לזכור – לא מדובר במבצע חיסול סיני, אלא ביצרן קוריאני ותיק שמנסה להציע אלטרנטיבה מעניינת.
עיצוב חיצוני – מהפך
בעבר KGM לא בדיוק הובילה בדירוג "הרכב היפה של השנה". אבל בשנים האחרונות נכנס מעצב חדש, והכיוון השתנה לחלוטין. החזית מזכירה קצת את רכבי Jeep עם גריל מודגש ומכסה מנוע עם מראה שרירי בעל בליטות בולטות.
מהצד הרכב פחות מרשים, והחלק האחורי שניסה להיות יצירתי מציג ידית דלת שנראית כאילו היא נפתחת לצד, אבל בפועל זו פתיחה רגילה. רעיון נחמד, ביצוע פחות. המראות הגדולות והמרובעות מוסיפות טאץ' "קשוח".
תא נוסעים – הפתעה אמיתית
פה חיכתה לי ההפתעה הגדולה. נכנסתי ל-Torres וחשבתי שמדובר בגרסת האבזור הבכירה, עם הנעה כפולה (תוספת של 22,000 ש"ח) – אבל לא. זו הייתה גרסת הבסיס.
החומרים נראים ומרגישים איכותיים: גווני ברונזה חמים, מושבי קאמל עם תפרים שחורים, שילוב עור סינתטי עם בד שחור בצדדים. העיצוב ממשיך גם לדלתות ולדשבורד, והתחושה הכללית מרשימה. שני מסכים דיגיטליים, חלון גג נפתח, תאורת מגע ואפילו מתקן טעינה אלחוטית.
המושב נוח, אבל אין כיוון חשמלי, ובקיץ החום של העור הסינתטי עלול להיות בלתי נסבל בלי אוורור.
הנדסת אנוש
ההגה נוח ומאויש במתגים ברורים, אבל חלק מהפונקציות עברו למסך – כולל שליטה במיזוג – וזה פחות נוח בזמן נהיגה. השפה באנגלית בלבד, לא דרמה, אבל שווה לדעת.
בטיחות – לחיוב ולשלילה
המערכת להתראת שטח כולל גם התראה קולית – יתרון ברור על פני נורה קטנה במראה. אבל רכב חדש, עם דירוג בטיחות 2 בלבד, בלי בקרת שיוט אדפטיבית או מערכות מתקדמות אחרות. מבחינתי זה דיל ברייקר, אבל אני יודע שיש נהגים שזה לא ירתיע אותם. מצד שני, קלות התפעול דרך המסך מקלה על כיבוי התרעות מיותרות – כמו בדיקת ערנות – בצורה הרבה יותר פשוטה מאשר ברקסטון הגדול.
שימושיות – מרווח אמיתי למשפחה
במושב האחורי יש המון מקום, כולל פתחי מיזוג, שקעי טעינה ותאורה בטאץ'. תא המטען גדול ושימושי, מתחרה בכבוד מול הטוסון והספורטאז', ובניגוד לחלק מהמתחרים לא ויתרו כאן על גלגל רזרבי אמיתי. הפתיחה ידנית.
מנוע וביצועים – כמו פעם
מתחת למכסה המנוע נמצא מנוע 1.5 ליטר טורבו בנזין. הוא נמרץ ומציע גם מצבי נהיגה שונים. לא היברידי, לא פלאג-אין – פשוט מנוע בנזין כמו שהכרנו פעם.
צריכת הדלק לא מהמובילות בקטגוריה, אבל לאורך ימי המבחן הוא סיפק את הסחורה בלי תלונות מיוחדות.
סיכום – הצעה מפתיעה
ה-Torres מצליח להפתיע: עיצוב חיצוני מרשים, תא נוסעים שמעביר תחושה יוקרתית, רשימת אבזור מכובדת ומרווח נדיב. החיסרון העיקרי הוא בתחום מערכות הבטיחות, שם הוא לא עומד בשורה אחת עם המתחרים. אבל – וזה אבל גדול – במחיר שבו הוא מוצע, ההצעה כאן מעניינת מאוד. מחירו של רכב המבחן עומד על 169,900 ש"ח.
הערה לסיום:
המבחן בוצע לאחרונה ומתפרסם כעת. מאז ביצוע המבחן הושקה גרסה היברידית ל-Torres – שתטרוף את הקלפים בשוק ההיברידיות. היא מצוידת במנוע היברידי במחיר של 179,900 ש"ח, והיא בהחלט תאתגר את המתחרים לא רק מסין!
וכן – רמת האבזור הבטיחותי עומדת על 6! בהחלט שדרוג רציני גם בנושא הבטיחות.









