לראשונה: כתב אישום נגד בעל חברה שניסה לפתוח תיק במע"מ תוך שימוש במסמכים כוזבים | רשות המסים הגישה כתב אישום תקדימי לבית המשפט, כנגד תושב לוד | האיש מואשם במסירת מידע לא נכון בעת פתיחת תיק עוסק מורשה במע"מ | מדובר במקרה ראשון מסוגו
אהרון סוויסה 24.12.2024על פי כתב האישום, שהוגש על ידי עו"ד טליה ביטן, הנאשם אלטורי ארקן הקים ביוני האחרון חברה בשם "ארקנזס שיפוץ ויזמות". באוגוסט הגיש בקשה למשרד המע"מ האזורי ברמלה, לפתוח תיק עוסק מורשה על שם החברה. בתמיכה לבקשתו הגיש שני חוזי התקשרות לביצוע עבודות שיפוצים עבור שני לקוחות.
מבדיקה שנערכה במשרד המע"מ האזורי רמלה, בהובלת מנהל המשרד רונן אלעד, עלה כי לא הייתה לנאשם כל היכרות עם אותם לקוחות, הוא לא חתם עימם על חוזי ההתקשרות ולא ביצע את העבודות. בשל כך מייחס לו כתב האישום עבירה של מסירת ידיעה לא נכונה או לא מדויקת בלא הסבר סביר או מסירת דו"ח או מסמך אחר הכוללים ידיעה כאמור, בהתאם לסעיף 117 (א) (3) לחוק מע"מ.
מדובר במקרה ראשון מסוגו שבו מוגש כתב אישום על עצם ניסיון פתיחת התיק, והתבססות על ניסיון השימוש במסמכים כוזבים.