יוזמת TechAir של מטה ההייטק הישראלי חושפת את מחירי הטיסות החדשים לניו יורק: 1,350 דולר במחלקת תיירים, 2,600 דולר במחלקת פרימיום ו-5,400 דולר במחלקת עסקים | היוזמה, שתפעיל שלוש טיסות שבועיות החל מינואר 2025, תהיה פתוחה לכלל הציבור, אך מבוססת על התחייבויות רכישה מראש של חברות ההייטק
אבי יוסף 25.11.2024מטה ההייטק הישראלי מתקדם בתוכנית שעליה הכריז להקמת קו תעופה חדש בין ישראל לארצות הברית. היום פורסמו המחירים של הנסיעות לארה"ב, והם מרשימים ביותר: 1,350 דולר במחלקת תיירים (כולל כבודה והושבה), 2,600 דולר במחלקת פרימיום ו-5,400 דולר במחלקת עסקים
לפני הכל, חשוב להדגיש: לא מדובר בהקמת חברת תעופה חדשה, אלא ביוזמה שתפעיל טיסות באמצעות חכירת מטוסים מחברות תעופה קיימות, יחד עם הצוותים שלהן. טרם נחשף עם אלו חברות תעופה מתנהל המשא ומתן להפעלת הקו.
היוזמה צמחה על רקע המשבר בשוק התעופה, כאשר חברות התעופה האמריקאיות המובילות דחו את חזרתן לישראל לחודש מרץ לכל המוקדם, ואל על נותרה המפעילה היחידה בקו לארה"ב. המשבר משפיע רבות על שוק ההייטק, כפי שדיווחנו היום בביזנעס.
התוכנית של TechAir כוללת שלוש טיסות שבועיות ישירות בין נתב"ג לניוארק בתקופה שבין ינואר למרץ 2025, עם סך הכל 36 טיסות מתוכננות. המודל העסקי מתבסס על התחייבות מראש של חברות הייטק לרכישת כרטיסים בהיקף של 10-20 אלף דולר כל אחת, אך הכרטיסים יהיו זמינים למכירה גם לציבור הרחב.
החברה תחכור מטוסים במה שמכונה "מודל רטוב" – כלומר, שכירת מטוס שכוללת את כל השירותים הנלווים: צוות אוויר, דיילים, תחזוקה, ביטוח וטיפול קרקעי. על הפרק עומדות שתי אפשרויות: מטוסי איירבוס A330-300 או מטוסי דרימליינר, שניהם בתצורה המשלבת מחלקות תיירים, פרימיום ועסקים.
עם מחירים הנמוכים ב-30%-50% ממחירי השוק הנוכחיים, היוזמה מבטיחה להביא בשורה משמעותית לשוק התעופה הישראלי-אמריקאי. עלות הפעלת כל טיסת הלוך-חזור מוערכת בכ-350 אלף דולר, כאשר המימון הראשוני מובטח דרך התחייבויות הרכישה של חברות ההייטק המשתתפות במיזם. עם זאת, לא רק חברות הייטק ירכשו בו כרטיסים, וייתכן שאזרחים יוכלו להצטרף לדילים הללו, ככל ויהיו מקומות פנויים.