מחקר חדש של אינטל חושף: 15 שעות בשבוע "נעלמות" על מטלות דיגיטליות | הפתרון כבר כאן, אבל רוב האנשים לא יודעים להשתמש בו | 86% מהמשתתפים במחקר מעולם לא שמעו או השתמשו במחשב מבוסס בינה מלאכותית | אלה שכבר רכשו מחשבים כאלה דווקא מבלים יותר זמן על משימות מאשר משתמשי מחשבים רגילים – עדות לכך שהם מתקשים לתקשר עם הטכנולוגיה החדשה באופן יעיל
אהרון סוויסה 24.11.2024אינטל חשפה בשבוע שעבר מחקר חדש, שכותרתו "תבע מחדש את היום שלך: ההשפעה של מחשבים מבוססי בינה מלאכותית על פרודוקטיביות", ומציגה נתון מטריד: אנחנו מבזבזים כמעט יומיים עבודה מלאים בחודש על מה שמכונה "מטלות דיגיטליות". עם זאת, הפתרון כבר כאן ועשוי לחסוך עד 200 דקות בשבוע – אך קרוב ל-90% מהצרכנים כלל לא מכירים אותו.
המחקר, שנערך בקרב 6,000 משתתפים בגרמניה, בריטניה וצרפת, מראה שאנשים מבלים בממוצע 899 דקות בשבוע – כמעט 15 שעות – על משימות מנהלתיות במחשב. המשימות הזוללות את מרבית הזמן הן קידוד (78 דקות בשבוע), ניתוח נתונים (74 דקות) ועריכת וידאו (68 דקות).
"הדור הבא של המחשבים האישיים פותח בפני האנשים אפשרויות חדשות – זמן ליצירה, לפרודוקטיביות, ובעיקר, זמן פנוי לעשות את מה שחשוב להם באמת", אומר רוברט הלוק, סמנכ"ל בינה מלאכותית באינטל. "אבל כדי שזה יקרה, אנשים צריכים להבין איך לנצל את הפוטנציאל של הטכנולוגיה החדשה הזו. זה לא רק עניין של כלים חדשים – זה שינוי בתפיסה של איך אנחנו עובדים וחיים".
הפער בין ההבטחה למציאות הנתונים הראשוניים מרשימים: בינה מלאכותית יכולה לעבד טקסט במהירות של 20-30 מילים בשנייה, לעומת מהירות ההקלדה האנושית הממוצעת של 60 מילים בדקה. מחשבים מבוססי בינה מלאכותית יכולים לחסוך למשתמשים כשעתיים בשבוע במשימות שגרתיות.
על אף הנתונים האלו, ישנה בעיה – 86% מהמשתתפים במחקר מעולם לא שמעו או השתמשו במחשב מבוסס בינה מלאכותית. יתרה מזאת, אלה שכבר רכשו מחשבים כאלה דווקא מבלים יותר זמן על משימות מאשר משתמשי מחשבים רגילים – עדות לכך שהם מתקשים לתקשר עם הטכנולוגיה החדשה באופן יעיל.
מלבד הדברים האלו, המחקר חשף גם תפיסות מוטעות נפוצות. 44% רואים במחשבים אלה גימיק או טכנולוגיה עתידנית, ו-53% מאמינים שהם מיועדים רק ליוצרים או אנשי מקצוע טכניים. עם זאת, המחקר מראה שחשיפה לטכנולוגיה משנה דעות: בעוד שרק 32% מהאנשים שאינם מכירים את הטכנולוגיה ישקלו לרכוש מחשב כזה, האחוז קופץ ל-64% בקרב אלה שכבר התנסו בה.
מעבר לטכנולוגיה, המחקר חושף את המשמעות האנושית של בזבוז הזמן הזה. כשנשאלו מה היו עושים עם הזמן שייחסך להם, 62% מהמשיבים אמרו שהיו מבלים יותר זמן עם המשפחה, 48% היו מקדישים יותר זמן לפעילות גופנית, ו-92% מהעובדים במשרה מלאה מאמינים שזה היה עוזר להם להשיג איזון טוב יותר בין העבודה לחיים הפרטיים.
התכונות המבוקשות ביותר במחשבים החדשים כוללות תרגום בזמן אמת (39%), חיפוש קבצים משופר (35%) ואבטחת סייבר מתקדמת (32%). כ-40% מהצרכנים גם הביעו עניין ביכולת של המחשבים להבין את הרגליהם ולספק חוויה מותאמת אישית.
המהפכה הבאה במחשוב האישי מחשב מבוסס בינה מלאכותית מייצג קפיצת דרך טכנולוגית משמעותית. בניגוד למחשבים מסורתיים שתלויים בשירותי ענן, מחשבים אלה מרכזים את כל כוח העיבוד במכשיר עצמו ויכולים לפעול גם ללא חיבור לאינטרנט. משמעות הדבר היא שכל פעולות הבינה המלאכותית, כולל AI ג'נרטיבי, מתבצעות על בסיס המידע המקומי של המשתמש, מה שמבטיח פרטיות טובה יותר ויעילות מוגברת.
אינטל השיקה לפני כחודשיים את סדרת המעבדים החדשה של אינטל, Intel Core Ultra 200V, המהווה קפיצת דרך משמעותית בתחום המחשוב האישי. המעבדים החדשים משלבים יחידת עיבוד מיוחדת לבינה מלאכותית שחזקה פי 4 מהדגמים הקודמים, ומאפשרת למחשב לבצע משימות מורכבות במהירות גבוהה – כל זאת בלי לפגוע בחיי הסוללה. "האתגר העיקרי כעת", מסכם הלוק, "הוא לספק לצרכנים את הידע הנדרש כדי להשתמש בטכנולוגיה הזו ביעילות ובאופן אתי".