עסקת ענק: המוסדיים נכנסים למגה-פרויקט מעבר צה"ל דרומה

שיכון ובינוי תמכור 50% משלושה פרויקטים ביטחוניים בשווי 10 מיליארד שקל למגדל, כלל ומיטב דש תמורת 244 מיליון שקל | במסגרת החיבור האסטרטגי: מגדל, כלל ומיטב דש משקיעות במעבר צה"ל לדרום | העסקה תקטין את החוב המאוחד של שיכון ובינוי ב-1.7 מיליארד שקל.

עמית בירמן, מנכ"ל קבוצת שיכון ובינוי | צילום: עומר סומך

הקבוצה הקבלנית שיכון ובינוי חתמה היום על עסקה אסטרטגית עם שלושה גופים מוסדיים מהגדולים במשק – מגדל ביטוח ופיננסים, כלל ביטוח ופיננסים ומיטב גמל ופנסיה. במסגרת העסקה ירכשו המוסדיים 50% מאחזקות החברה בשלושה מגה-פרויקטים ביטחוניים המהווים חלק מרכזי במהלך העברת בסיסי צה"ל לנגב ופינוי שטחים במרכז הארץ.

קריית המודיעין, הפרויקט הגדול ביותר במעבר דרומה, מוקמת בצומת ליקית על שטח של 2,500 דונם ותכלול כ-500 אלף מ"ר בנוי. הקריה תשרת כ-14 אלף חיילים וקצינים מיחידות אגף המודיעין.

קריית התקשוב, הנמצאת בשלבי הקמה מתקדמים, תקלוט את היחידות הטכנולוגיות של אגף התקשוב וההגנה בסייבר ואת מפקדת פיקוד דרום. המתחם, הכולל כ-200 אלף מ"ר בנוי על שטח של 180 דונם, צפוי לאכלס מעל 6,000 משרתים החל מסוף 2025.

הפרויקט השלישי, "אופק רחב", יוקם ברמלה על שטח של 360 דונם ויהווה את המחנה הרב-זרועי הגדול של צה"ל. המתחם יכלול את לשכת הגיוס החדשה, השלישות הראשית, מפקדת זרוע היבשה ויחידות נוספות, וישרת כ-9,000 משרתים ו-5,000 מבקרים מדי יום.

העסקה, בשווי 244 מיליון שקל, צפויה להקטין את החוב המאוחד של שיכון ובינוי בכ-1.7 מיליארד שקל. הקמת הפרויקטים והפעלתם, בהיקף כולל של כ-10 מיליארד שקל, תתבצע במלואה על ידי סולל בונה מקבוצת שיכון ובינוי.

"הדומיננטיות של קבוצת שיכון ובינוי בבניית התשתיות הביטחוניות של מדינת ישראל היא המשכו של מסע בן 100 שנים בבניית העם והארץ", אמר עמית בירמן, מנכ"ל הקבוצה.

כתיבת תגובה