אגוד לשכות המסחר פנה לשר האוצר בבקשה לבטל את הפטור הקיים ממע"מ בהזמנת מוצרים מחו"ל.
יעקב מאמו 25.10.2017
במכתב שכתב האיגוד לשר האוצר דרך משרד עו"ד מיתר ליקוורניק גבע לשם טל ושות' שאת שירותיו שכר נטען כי "תוצאת הוראות הפטור ממע"מ וממכס היא אפליה קשה, חמורה ופוגענית של עסקים בישראל מול מתחריהם מעבר לים" כשמדובר הוא על פטור ממע"מ על מוצרים עד לסך 75 דולר ופטור ממכס עד 500 דולר הקיים כיום. יצויין כי שרי הכלכלה והאוצר שקלים להרחיב את הפטור.
עוד נכתב שנוהל הפטורים מעודד את הצרכן להעדיף לרכוש מוצרים מחו"ל וכי צרכן ישראלי החפץ לקנות מוצרים בארץ נענש. הם גם מעלים חשש שבעלי עסקים ישראלים יעבירו את עסקיהם לחול כדי לעמוד בתחרות. זאת ועוד שניתנת פה העדפה פסולה למי שעסקיו אינם תורמים למדינה.
ייעודו של הפטור ממסים לייצר תחרות בשוק הישראלי הריכוזי ולהוריד מחירים, דבר שהוכיח את עצמו ושינה את הרגלי הצריכה הישראלים בצורה דרסטית. אולם יבואנים ובעלי חנויות שנפגעים ממנו מנסים לשנות את המגמה.