רייסדור זכתה במכרז רמ״י באלעד למגרש של 7.5 דונם תמורת 26.8 מיליון שקל, ועוד 8.9 מיליון שקל לפיתוח | החברה מתכננת מתחם של כ־18 דונם עם משרדים ומסחר, בהשקעה של כ־900 מיליון שקל | המתחם סמוך לכביש 6, אך טרם אושרו היתרים להקמת הפרויקט
חיים שיף 22.09.2026
יקי רייסנר, יו"ר ובעלים רייסדור | צילום: ריקי רוטר קבוצת רייסדור, בבעלות איש העסקים והיזם יקי רייסנר, זכתה במכרז של רשות מקרקעי ישראל לרכישת זכויות חכירה במגרש באלעד, שעליו מתכננת החברה לקדם פרויקט משולב בהשקעה מוערכת של כ־900 מיליון שקל. המגרש החדש מצטרף לשתי קרקעות סמוכות שכבר נמצאות בבעלות רייסדור, ובכך מתאפשר לחברה לרכז מתחם בשטח כולל של כ־18 דונם.
המגרש שנרכש משתרע על כ־7,543 מ״ר. עבור זכויות החכירה תשלם רייסדור כ־26.8 מיליון שקל בתוספת מע״מ, ובנוסף תישא בהוצאות פיתוח של כ־8.9 מיליון שקל. על פי תוצאות המכרז, ההצעה הזוכה של רייסדור עמדה על 26.827 מיליון שקל, בעוד מחיר המינימום למגרש עמד על כ־7 מיליון שקל.
על הקרקע קיימות זכויות בנייה בהיקף של כ־60 אלף מ״ר לתעסוקה ועוד כ־1,697 מ״ר למסחר. המגרש החדש, שמספרו 510, סמוך למגרשים 502 ו־503 שכבר נרכשו על ידי רייסדור, והחיבור בין שלוש הקרקעות יוצר רצף קרקע שעליו מבקשת החברה לקדם פרויקט אחד.
התוכנית כוללת הקמת מרכז לוגיסטי לצד שטחי משרדים ומסחר, כאשר מיקומו בסמוך לכביש 6 צפוי לספק למתחם נגישות תחבורתית גבוהה. הפרויקט נמצא בשלב תכנוני, ובשלב זה טרם התקבלו האישורים וההיתרים הנדרשים להקמתו.
המגרשים נכללים בתוכנית תמל/1081 להרחבת העיר אלעד, המשתרעת על כ־2,663 דונם וכוללת לצד אזורי מגורים גם אזור תעסוקה בהיקף של כ־1.2 מיליון מ״ר. במסגרת המכרז האחרון שווקו מספר מגרשים באזור, כאשר רייסדור זכתה במגרש 510.
יקי רייסנר, יו"ר ובעלי רייסדור, מסר: "הזכייה במגרש הנוסף מאפשרת לנו להרחיב משמעותית את פעילותנו באלעד ולחבר בין הקרקעות שבבעלותנו לכדי מתחם אחד. מיקומו האסטרטגי של הפרויקט, בסמוך לכביש 6, אחד מצירי התחבורה המרכזיים בישראל, מאפשר גישה נוחה ומהירה ומחזק את הפוטנציאל הטמון באזור. השילוב בין לוגיסטיקה, תעסוקה ומסחר יאפשר לנו לקדם פרויקט רחב היקף ואיכותי. נמשיך לאתר הזדמנויות שיחזקו את מנועי הצמיחה של רייסדור וירחיבו את פעילות החברה בשנים הקרובות".
הזכייה מצטרפת לפעילות הקיימת של רייסדור באלעד ומרחיבה את עתודות הקרקע של החברה בעיר. מבחינת החברה, איחוד שלושת המגרשים מאפשר לתכנן מתחם רחב היקף המשלב שימושים עסקיים שונים, אולם מימוש התוכנית בפועל תלוי בהשלמת הליכי התכנון וקבלת האישורים הנדרשים.



