הדו"ח הרבעוני של רמי לוי, מציג עליה דרמטית במכירות ופער ברווחים ביחס למתחרה העיקרית • האנליסטים מעריכים שאם ימשיך להשקיע במרלו"ג ובמותג הפרטי, יציג רווחים דומים גם בהמשך • שוק ההון מגיב בחיוב ומעלה לו את המניה ב-2.44%
שי קליין 26.08.2019רמי לוי האיש והאגדה יכול לעמוד בגאון, לצחוק על כל השוק ולומר בקול: "עשיתי את זה". רשת רמי לוי מפרסמת את דוחותיה לרבעון השני של 2019 ומציגה עליה של 17.5% במכירות לעומת הרבעון המקביל אשתקד, 1.5 מיליארד שקלים.
לעלייה במכירות מספר סיבות, בהם פתיחת שלושה סניפים חדשים, האיחוד עם קופיקס -שלא ממש ברור אם תורם או מונע עלייה גבוהה יותר- וגוד פארם וכן מכירות חג הפסח שחל השנה ברבעון השני לעומת השנה שעברה שהוא חל ברבעון הראשון.
הרווח התפעולי ברבעון השני של 2019 עלה ל-58 מיליון שקלים, לעומת 43.5 מיליון ש"ח ברבעון המקביל. בשורה התחתונה הסתכם הרווח הנקי ב-32.1 מיליון שקלים, לעומת 33 מיליון שקלים ברבעון המקביל ב-2018.
השוק הגיב היום בחיוב לדוח המוצלח ומניותיו של רמי לוי עלו ב-2.44% בסיום יום המסחר.
דוד גבאי, אנליסט הקמעונאות והנדל"ן של אקסלנס ברוקראז', הגיב לפרסום דו"חות רמי לוי: "הדו"ח חזק, מעל הצפי. רמי לוי פתח פער לעומת שופרסל והציג צמיחה מרשימה של כ-2.5% במכירות בחנויות זהות בחציון, לעומת צמיחה של כ-0.5% אצל שופרסל. רמי לוי הציג פרמטרים תפעוליים מרשימים ברבעון השני.
"לחברה פוטנציאל צמיחה אטרקטיבי בסגמנט הדיסקאונט המסורתי ואנו מעריכים שהמשך יישום תהליכים אסטרטגיים בטווח הבינוני, כמו ניצול גובר של המרלו"ג החדש והגדלת המותג הפרטי, יביא לשמירת הרווחיות מעל כ-3% בתחום המזון גם בהמשך".
אקסלנס ברוקראז' לא מסתפקים בניתוח והם ממליצים על המניה, "בהתאם לכך, אנו ממשיכים להמליץ בקנייה עם מחיר יעד של כ-220 שקל, המגלם אפסייד של כ-22% למחיר בשוק".
כחלק מניתוח הדוחות הטובים של רמי לוי, מסביר גבאי מאקסלנס, שהצפי להכנסות עמד על 8%, אולם המכירות והמהלכים של רמי לוי הוכיחו את עצמם והצמיחה עמדה על 12% ברבעון השני של השנה. בתחום המזון זוהי צמיחה מצוינת ומפתיעה לטובה, "המעידה להערכתנו על גידול בנתח השוק של רמי לוי. הרווח הנקי עמד על כ-32 מיליון שקלים לעומת צפי של כ-28 מיליון, וזאת על אף הפסד של 4 מיליון שקלים בפעילות קופיקס (בתי קפה + מרכולים), המשקף צמיחה של כ-8% לעומת המקביל, בנטרול יישום התקן החשבוני החדש IFRS".
רמי לוי ושופרסל כמו גם שאר רשתות המזון, מוגדרות תחום המזון המסורתי. הפער שפותח רמי לוי בצמיחה מרשימה של 2.5% במכירות בחנויות, לעומת צמיחה של כ-0.5% אצל שופרסל, לצד הרווחיות הגבוהה של כ-3.2% לעומת כ-2.7% אצל שופרסל, ממצבת את רמי לוי כרשת שעובדת נכון, "הצמיחה החזקה בחנויות זהות, מעידה על ייצוב של החנויות החדשות שנפתחו במהלך 2016-2017, יחד עם הגדלת נתח השוק", מוסיפים אקלנס בסקירה.
נקודה נוספת עליה מצביע גבאי, היא שיפור ברווחיות הגולמית והתפעולית. "בניגוד למתחרים, רמי לוי הציג שיפור ברווחיות הגולמית, שעמד על כ-22.5% לעומת כ-21.9% ב-18Q2. השיפור בא כתוצאה משיפור בתנאי סחר, ניצול גובר של המרלו"ג החדש והמשך חדירת המותג הפרטי, שעמד על כ-19% ברבעון, לעומת כ-16% בשנת 2018. בסה"כ, למרות הצמיחה בנפח הפעילות, רמי לוי הצליח לשמור על רמת OPEX נמוכה יחסית (18.7%), והחברה הציגה רווחיות תפעולית גבוהה של כ-3.2% (מזון בלבד ללא קופיקס ובנטרול IFRS)".
ההמלצה של אקסלנס ברוקראז' למנייה והניתוח הכלול בדו"ח זה הנו למטרת אינפורמציה בלבד ומובא כחומר רקע בלבד. באקסלנס מדגישים כי אין לראות במידע ובניתוח הכלולים בו הצעה או ייעוץ לרכישה או החזקה של ניירות הערך או הנכסים הפיננסים המתוארים בו.