עו"ד אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר: "תפיסת העבודה של הרשות להגנת הצרכן שגויה מיסודה ואינה מקדמת את המטרות שלמענן היא נוצרה"
עו"ד אוריאל לין 30.03.2021קצב הצמיחה של המגזר העסקי ייבלם אם לא תדע הממשלה להפחית את נטל הרגולציה על פי החלטותיה שלה. נזקי הרגולציה למשק עצומים: היא מגדילה את המגזר הציבורי, מקטינה את הכנסות המדינה, מייקרת את המוצרים, גוזלת הרבה זמן ניהול, מורידה את הפריון ומורידה את הצמיחה.
עודף הרגולציה נוצר מכמה סיבות עיקריות: רשויות רגולטוריות הולכות בדרך הנוחה, במקום לאכוף חוקי רגולציה קיימים הם מייצרים שכבות נוספות של רגולציה; שרים חלשי דעת מאשרים רגולציות חדשות; שרים השואפים לפופולאריות אישית מקדמים רגולציה – בניגוד להחלטת ממשלה.
תפיסת העבודה של הרשות להגנת הצרכן שגויה מיסודה ואינה מקדמת את המטרות שלמענן היא נוצרה. התפיסה ההיפוקריטית הגיעה לביטויה בכך שדורשים מהמגזר העסקי מענה תוך 6 דקות ללקוחות, אבל במכוון מחריגים את המגזר הציבורי, שהוא זה שצריך לשמש דוגמה במתן שירות לאזרחי המדינה. במקום להפעיל הוראת חוק קיימת שתמנע הטעיית צרכנים במקרה של מבצעי מכירות, מייצרים תילי-תילים של רגולציה נוספת וחסרת ערך. קובעים שאסור להודיע על הורדת מחירים בתקופת זמן של 30 יום מאז המחיר האחרון, לאחר מכן קובעים שלהוראה זו יש 12 חריגים, ולאחר מכן מגדירים מה כלול בכל חריג וחריג. תאוות רגולציה בלתי מרוסנת.
הכותב הוא נשיא איגוד לשכות המסחר