רהב תובע את עיתונאי הארץ חיים לוינסון בתביעת לשון הרע בעקבות ציוץ בטוויטר בו הוא טען כי רהב משתמש לרעה בתפקידו כקונסול של כבוד, לחניה אסורה
יעקב מאמו 14.05.2018
רני רהב. צילום יונתן זונדל פלאש 90. איש יחסי הציבור רני רהב בעלים של רהב תקשורת ויחסי ציבור שהיא אחת מחברות יחסי הציבור הגדולות והחשובות בישראל, תובע הבוקר (ב) את עיתונאי הארץ חיים לוינסון בעקבות ציוץ שצייץ לוינסון בטוויטר בו הוא טען כי רהב חונה בצורה אסורה על פי החוק תוך הפרעה לתנועה. משמעותם של הדברים הם לכאורה כי רהב משתמש לרעה בתפקידו כקונסול של כבוד של איי מרשל בישראל, על מנת לחנות בצורה לא חוקית.
בציוץ מעורר המחלוקת כתב לוינסון ביום רביעי האחרון (9.5.18) כך: "חזיר החנייה רני רהב הגיע כעת לפגישה בבניין איתריום ברמת גן. חשבתם שיחנה כחוק? שם את האוטו באדום לבן בז'בוטינסקי ומפריע לכל האוטובוסים לנסוע". לוינסון גם צרף תמונות של הרכב שכביכול שייך לרהב כשהוא חונה שלא כחוק כאמור, ותמונה של רהב בסמוך לרכב.
בתביעה שהגיש הבוקר מאשים רהב את לוינסון בפרסום שקרי וטוען כי הבהיר ללוינסון בצורה ברורה שהרכב המדובר המצולם בתמונה לא שייך לו כלל וכי הפרסום הוא שקרי. עוד טוען רהב כי לוינסון רודף אותו מזה תקופה על מנת להכפישו ועל מנת לפגוע בנכס החשוב ביותר שלו – המוניטין. הוא טוען כי כאיש יחסי ציבור פגיעה כזו עלולה להשפיל אותו בעייני הבריות ולעשות אותו למטרה לשנאה, בוז, קלס ולעג מצדם.
רהב המיוצג ע"י עו"ד צבי גלמן ובן ליברטי תובע מלוינסון בגין הפרסום סכום של 100 אלף שקלים בגלל פגיעה בשמו הטוב מכח חוק לשון הרע. פיצוי שניתן לקבלו ללא הוכחת נזק על פי החוק. כמו כן דורש רהב שלוינסון יפרסם הודעה מטעמו המכחישה את הפרסום בהבלטה ובמקום מפורסם.
נזכיר כי רהב תבע בשנת 2015 את העיתונאי גבי גזית בתביעת לשון הרע בטענה כי השתמש בבמה שניתנה לו ברדיו ללא הפסקה בכדי לנהל נגדו מסע פוגעני אולם בית המשפט קיבל את הטענה של גזית כי לא התכוון לרהב באופן ספציפי וזיכה אותו ואף חייב את רהב בהוצאות משפט, רהב ערער למחוזי וטרם ניתנה ההכרעה. בנוסף חייב בית המשפט את הרדיו שהצמיד את הידיעה לרהב במפורש באתר האינטרנט שלו, לפצות את רהב בסכום של כ 8500 שקלים.
תגובתו של חיים לוינסון טרם התקבלה. נשמח לפרסמה מייד לכשתתקבל.



