בדרך לקריאה ראשונה: דמי לידה יוכלו להתקבל בשלוש פעימות

ועדת העבודה והרווחה אישרה לקריאה ראשונה: יולדת שתרצה תקבל את דמי הביטוח הלאומי בשלוש פעימות במקום בפעם אחת | המטרה: אי איבוד כל הכספים מביטוח לאומי בקבלתם בפעימה אחת | ח"כ בצלאל: "משפחות לא מעטות מוצאות עצמן בתחילת החודש השלישי ללא כסף ומתקשות בהתארגנות"

ח"כ אברהם בצלאל | צילום: יונתן סינדל, פלאש 90

ועדת העבודה והרווחה של הכנסת בראשות ח"כ ישראל אייכלר אישרה היום לקריאה ראשונה את הצעת החוק של חבר הכנסת אברהם בצלאל וחברי כנסת נוספים לפיה מבוטחת בביטוח לאומי תוכל להגיש בקשה שדמי הלידה ישולמו לה בשלוש פעימות חודשיות שוות – ולא בפעימה אחת כפי שקיים כיום. במקרה זה, עליה להגיש את הבקשה טרם הלידה. במידה ולא תבקש זאת, דמי הלידה ישולמו לה בפעימה אחת.

ח"כ אברהם בצלאל אמר בדיון: "זהו חוק פשוט וצנוע שנולד כתוצאה מפניות הציבור. הולדתו של ילד מביאה איתה הוצאות רבות. משפחות לא מעטות מוצאות עצמן בתחילת החודש השלישי ללא כסף ומתקשות בהתארגנות".

מלכתחילה הוגשה הצעת החוק באופן כזה שיחייב את היולדת לקבל את דמי הביטוח הלאומי בשלוש פעימות. אך יו"ר הוועדה ח"כ ישראל אייכלר התנגד לכך "אין לנו זכות להתערב לאנשים איך להוציא את הכסף שלהם". במקום זה הוא הציע כי החוק יאפשר אופציה כזו, למי שתרצה בכך. ואכן הוועדה הצביעה בעד החוק לקריאה ראשונה על פי הנוסח הזה.

כתיבת תגובה