דרמה בבורסה: הוקפא המסחר במניות 'בזק' ובנותיה

עקב הודעת הרשות לניירות ערך הבוקר על חקירה גלויה בעניינה של בזק, חברות הבנות שלה ובעל השליטה בקבוצה, הודיעה הבורסה לפני שעה קלה על הקפאת המסחר במניותיהן של בזק, אינטרנט זהב ובי קומניקישן

שאול אלוביץ, צילום: יח"צ

המסחר במניותיה של 'בזק' הופסק לפני שעה קלה לאחר דיווח של הרשות לניירות ערך והחברה עצמה בדבר חקירה גלויה שמנהלת הרשות נגד החברה. הרשות הודיעה הבוקר (ג) כי פתחה בחקירה גלויה בעניינה של בזק והסבירה כי "חקירה זו עוסקת בחשדות לביצוע עבירות על פי חוק ניירות ערך ועל פי חוק העונשין הנוגעים לעסקאות הקשורות לבעל השליטה".

אמש הגיעו חוקרי הרשות למשרדי בזק ו'יס' (חברה בקבוצת בזק) ולבתיהם של בכירים בקבוצה ועיכבו אותם לחקירה. בין הנחקרים גם בעל השליטה עצמו, איש העסקים שאול אלוביץ'. ברקע החקירה, חשד לפיו עסקאות שנעשו על ידי אלוביץ' בעל עניין בחברות בזק ויס, נועדו להבטיח כי 'יורקום', החברה באמצעותה הוא מחזיק בבזק ובחברות שתחתיה, תקבל יותר כסף מיס. נכון לשלב זה, לפי דיווח באתר הבורסה, הוקפא המסחר במניותיהן של 'אינטרנט זהב', בזק ו-'B קומניקישן'.

רוצים להישאר מעודכנים? הצטרפו ל'ביזנעס' בפייסבוק

כתיבת תגובה