בשבוע שעבר חשפנו כאן כי המועצה להשכלה גבוהה בראשה עומד שר חינוך מהימין, מתקצבת תכנית באוניברסיטה העברית המשתפת פעולה עם ארגוני שמאל קיצוניים, השבוע מתברר כי שקיפות אינה הצד החזק של האוניברסיטה
פישל רוזנפלד ויאיר גליק 03.04.2017
מממן את השמאל הקיצוני? בנט. צילום: הדס פרוש | פלאש 90 ימים ספורים לאחר שפרסמנו כאן ב'ביזנעס' תחקיר המעלה תהיות רבות באשר לתקצוב תכנית למעורבות אקדמיה בקהילה, שמשום מה כולל סיוע ושיתוף פעולה עם ארגוני שמאל קיצוניים, שחלק מפעיליהם אף מפרים את החוק. בעוד שאין בו סיוע כלשהו לארגונים המזוהים עם הימין, הוסרה רשימת הארגונים מאתר האינטרנט של האוניברסיטה העברית בה פועלת התכנית.
כזכור, בשבוע שעבר חשפנו כאן כיצד מעביר המל"ג תקציבים עבור תכנית "שותפות אקדמיה-קהילה לשינוי חברתי" שמשום מה פועלת כמעט אך ורק בשיתוף פעולה עם ארגוני שמאל קיצוני. בנוסף, העלה התחקיר חשדות חמורים לניגוד עניינים של האחראים על התכנית.
■ תחקיר ביזנעס • כך מממן השר בנט את ארגוני השמאל הקיצוני
עם פרסום התחקיר, טענו בתנועת השמאל הקיצוני 'זוכרות' כי "זוכרות לא מקבלת ולא קיבלה מימון, בצורת מתנדבים או צורות אחרות משותפות אקדמיה קהילה". זאת למרות שבאתר האוניברסיטה נכתב בבירור כי הארגון נתמך אף הוא על ידי התכנית.
יתר על כן, מנהלת התכנית מטעם האוניברסיטה, פרופ' דפנה גולן, טענה בתגובה כי "שותפות אקדמיה-קהילה לא תומכת תקציבית לא בבצלם ולא בזוכרות. השותפות מעודדת התנדבות של סטודנטים בכל תחום שיבחרו בכל ארגון אזרחי חוקי", למרות שכאמור, דף האינטרנט של התכנית באתר האוניברסיטה לא הותיר מקום לספק בדבר שיתוף הפעולה שלה עם ארגוני השמאל הקיצוני.
הבוקר התברר כי הדף באתר האוניברסיטה העברית כולל רשימת הארגונים הנתמכים על ידי התכנית פשוט הוסר מהאתר. כעת, כל מה שנותר הוא לתהות האם מדובר בפעולה שנועדה להגן על מי שאחראי לתקצוב הזה, יושב ראש המועצה להשכלה גבוהה, שר החינוך ה"ימני", חה"כ נפתלי בנט, יושב ראש 'הבית היהודי', שבוחריו הופתעו לגלות כי דווקא הוא זה שמתקצב את השמאל הקיצוני ביותר.
הדף שהוסר מהאתר:




