האקזיט הגדול • 'מובילאיי' תימכר ל'אינטל' ב-15 מיליארד דולר

ענקית הטכנולוגיה 'אינטל' רוכשת את 'מובילאיי' הישראלית, בסכום של 14 או 15 מיליארד דולרים. זו עסקת ההייטק הגדולה ביותר בישראל. המדינה תקבל למעלה משלושה מיליארד

בית מובילאיי בירושלים. צילום: יונתן סינדל | פלאש 90

ענקית המעבדים 'אינטל' רוכש את ענקית היי-טק 'מובילאיי' הישראלית. זו העסקה הגדולה ביותר בתולדות ההיי-טק הישראלי, והיא תעמוד על 14-15 מיליארד דולר.

שווי השוק של החברה הישראלית, שמייצרת עזרים לנהיגה בטוחה ועמלה בימים אלו על פיתוח מכונית אוטונומית, מוערך בכ-10 מיליארד דולרים. היא נוסדה ב-99 והמרכז שלה נמצא בירושלים.

על-פי הדיווח, מנכ"ל 'מובילאיי' זיו אבירם ומייסד החברה הפרופסור אמנון שעשוע – שמשמש סמנכ"ל טכנולוגיות – יכנסו בצהריים את מאות עובדי החברה כדי לספר להם על אודות העסקה. עם זאת, היא זקוקה לאישור של אספת בעלי המניות.

כזכור, לפני כחצי שנה דיווחנו על כך שמגזין הטכנולוגיה האמריקאי MIT מיקם את 'מובילאיי' במקום השישי של החברות החכמות, בדירוג השנתי שלו. אבל מלבד המקום המכובד, מה שמפליא יותר היא ש'מובילאיי' עקפה אפילו את הענקית 'גוגל' שהסתפקה במקום השמיני. בכתבה צוין כי ההערכות הן ש'מובילאיי' שווה היום לא פחות משמונה מיליארד דולרים.

שר הכלכלה אלי כהן (כולנו) אמר אתמול (ב) לגלי צה"ל כי העסקה היא "הבעת אמון במשק הישראלי: אם העסקה אכן תתממש, מדובר בסכום משמעותי. זאת סנונית נוספת המבשרת על כך שחברות בינלאומיות מגיעות לישראל. יש לנו אנשים איכותיים, ותעשייה והיי-טק מתקדמים".

שר המדע אופיר אקוניס אמר: "עסקת הענק של 'אינטל' ו'מובילאיי' היא הוכחה נוספת ליכולות הטכנולוגיות המזהירות של ישראל". לדבריו, "ישראל היא מעצמת ידע, טכנולוגיה וחדשנות. העובדה שחברות ענק בינלאומיות מוצאות בישראל פוטנציאל ומחפשות תמידית קניית חברות מצליחות ומובילות בתחומן היא גאווה ישראלית לחוזקה הטכנולוגי של המדינה. אני סמוך ובטוח שנמשיך להיות מדינה פורצת דרך שמדינות העולם מביטות בה בהערכה ובהשתאות".

שר התחבורה והמודיעין, ישראל כ"ץ, אמר: "אני מברך את אינטל ומובילאי על העסקה ההיסטורית ששמה את ישראל במרכז הבמה של פיתוח הרכב האוטונומי ובמניעת תאונות דרכים. משרד התחבורה בראשותי ימשיך להוביל את המדינה להפיכתה לראש חץ לתחבורה עתידנית ולשימוש בטכנולוגיות למניעת תאונות דרכים. אדרוש ששר האוצר ישקיע את תקבולי המיסים מהעסקה ההיסטורית הזאת במלחמה בתאונות הדרכים ובהנגשת מערכות מצילות חיים לכל נהגי ישראל ".

כתיבת תגובה