הדמוקרטים נגד מטבעות הקריפטו

הקרב על המטבע הדיגיטלי של פייסבוק – 'ליברה' – יוצא לדרך • הדמוקרטים דנים בהצעת חוק שנראית כמותאמת למאפייני פייסבוק • גם טראמפ התבטא נגד מטבעות הקריפטו ובפרט זה של פייסבוק • שוק המטבעות הדיגיטליים מגיב בתזזיתיות

פייסבוק | צילום: shutterstock

סוכנות הידיעות 'רויטרס' דיווחה כי המחוקקים הדמוקרטים, ששולטים בוועדת השירותים הפיננסיים של בית הנבחרים, דנים בהצעת חוק לאסור על חברות טכנולוגיה גדולות לתפקד כחברות פיננסיות או מנפיקות מטבעות דיגיטליים, כך לפי עותק של טיוטת הצעת החוק שהגיע לידי 'רויטרס'.

באופן כמעט פלאי, פייסבוק, שהודיעה בחודש שעבר על השקת מטבע דיגיטלי – ליברה – ב-2020, עונה בדיוק על ההגדרות בטיוטת החוק. לפי טיוטת ההצעה, כל חברת טכנולוגיה שיש לה הכנסות שנתיות של 25 מיליארד דולר לא תוכל לתת שירותים פיננסיים.

מאידך – כותבים ב'רויטרס' – חברי הקונגרס הרפובליקנים, המעודדים את השוק החופשי, יתנגדו ככל הנראה להצעה שכזו וינסו להשיג את הרוב הנדרש לחסום את ההצעה בבית הנבחרים. גם אם ההצעה תעבור בבית הנבחרים היא עדיין צריכה לקבל את אישור הסנאט.

טיוטת הצעת החוק שולחת מסר ברור לחברות טכנולוגיה גדולות שמעוניינות להיכנס לתחום השירותים הפיננסיים. "חברה המפעילה פלטפורמת שירותים גדולה לא תוכל להקים, לתחזק או להפעיל נכסים דיגיטליים שמיועדים לשימוש נרחב כאמצעי תשלום, אמצעי לשמירת ערך או שימוש דומה אחר", נכתב בטיוטה.

שוק המטבעות הקריפטוגרפים הגיב בהתאם בירידות ערך חדות. אם לא היה די בכך, נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, התגלה גם הוא כמתנגד למטבעות הדיגיטליים. בציוץ בטוויטר כתב טראמפ:"אני לא מת על ביטקוין ועל מטבעות קריפטו אחרים, שהם לא כסף, ושהערך שלהם תנודתי מאוד ומבוסס על אוויר. נכסי קריפטו לא מפוקחים יכולים לעודד התנהגות לא חוקית, כמו סחר בסמים ופעילות לא חוקית אחרת".

בהתייחס למטבע של פייסבוק כתב טראמפ כי "ל'מטבע הווירטואלי' של פייסבוק, ליברה, לא תהיה שום אמינות. אם פייסבוק וחברות אחרות רוצות ליהפך לבנק, הן חייבות לבקש רישיון בנקאי ולהיות כפופות לרגולציות של המגזר הבנקאי, בדיוק כמו בנקים אחרים".

ביום רביעי האחרון, עוד נסחר הביטקוין במחיר של יותר מ-13 אלף דולר, אולם צנח לפתע מתחת ל-12 אלף דולר, לאחר שג'רום פאוול, יו"ר הפד – 'הפדרל ריזרב', המשמש כבנק המרכזי של ארצות הברית, העלה בעדותו בפני הקונגרס האמריקאי חששות לגבי תוכנית ה'ליברה' של פייסבוק.

גם אתמול (א') נרשמו ירידות חדות בשוק המטבעות הווירטואליים לאחר שמחירו של הביטקוין, מטבע הקריפטו הגדול בעולם, צנח ב-1,400 דולר אל מתחת למחיר של 10,500 דולר, זאת, כאמור, בפעם השנייה מתחילת החודש. גם היום לפנות בוקר המשיך וירד לרמה של 9,974 דולר תוך דהוא משלים צניחה של 12%.

מטבעות קריפטו נוספים רשמו אמש צלילה חופשית. אתריום ירד ב-16%, לייטקוין ב-11% וביטקוין קאש יורד ב-16%.

עם זאת, אתמול דווח על מסחר בביטקוין בשווי של קרוב ל-3 מיליארד דולר. אם העסקאות ימשיכו לתסוס גם היום אנחנו צפויים לתנודות נוספות בהחלט בשוויו ובשווי המטבעות האחרים, והמטבע עוד עלול לרדת שוב או לעלות חזרה במהלך המסחר היום.

כתיבת תגובה