באומן נערכים להגעת רבבות מתפללים לראש-השנה בציונו של הרה"ק רבי נחמן מברסלב. ועד רבני ברסלב קורא במכתב חריף לא להעסיק נשים "הן יהודיות והן נכריות" בימי ה"קיבוץ". ויש גם גלריה מההכנות
מערכת ביזנעס 01.09.2017
ההכנות ל"קיבוץ". צילומים: איחוד ברסלב באומן נציגי שגרירות ישראל באוקראינה, עסקני חסידות ברסלב, אנשי ביטחון אוקראינים וישראלים – כולל כאלו האמונים על לוחמה בטרור – ונציגי ממשל, הגיעו לסיור וביקור התרשמות באומן שבאוקראינה, לקראת הגעת קהל הרבבות לראש-השנה שיימשך השנה שלושה ימים בשל השבת הסמוכה. הסיור נערך על-ידי 'איחוד ברסלב באומן' והעסקן החרדי לוי אדרעי.
רוצים להישאר מעודכנים? הצטרפו ל'ביזנעס' בפייסבוק
במהלך הביקור והסיור באומן התקיימה פגישת עבודה בין כל הנציגים והגורמים הרלוונטיים. בה דנו בהערכות הביטחונית והרפואית ובהכנות הסופיות לבואם של עשרות אלפי יהודים מכל העולם לתפילה בציונו הקדוש של הרה"ק רבי נחמן מברסלב זי"ע.
במהלך פגישת העבודה עלתה העובדה כי לאחרונה התפרצה מחלת החצבת באוקראינה, ומשרד הבריאות במדינה מסר כי בחודש האחרון דווח על 700 חולים ועוד מאות מקרים לא רשומים. בשל כך, הבאים לאומן שנולדו בין השנים תשכ"ז-תש"ל, נדרשים לגשת למרפאות מטיילים בלשכות הבריאות ולהתחסן. ניתן לקבוע תור מראש בטלפון 5400*.
במקביל, בארגון רפואת החירום 'איחוד הצלה' באומן נערכים לעיבוי המתנדבים ברופאים, פראמדיקים וחובשים שמגיעים מישראל. מוקד החירום הבינלאומי של איחוד הצלה ערוך לקבלת מקרים 24 שעות ביממה ולהזניק מידית את כונני הארגון. המוקד פעיל גם בשבת ובחג על-פי ההלכה וניתן להשיגו במספר מקומי (063-800-1221).
בסמוך לציון יוקמו מספר נקודות הזנקה, ובכל מקרה חירום רפואי הצוותים הרפואיים שיפעלו בימי ראש השנה במשמרות סביב השעון, ייצאו להגיש סיוע רפואי ראשוני ולאחר מכן יפנו במידת הצורך את הנפגעים למרפאת איחוד ברסלב באומן הממוקמת במתחם 'הקלויז המרכזי' שבסמוך לציון. גם המרפאה תפעל 24 שעות ביממה.
https://wordpress-547680-2055123.cloudwaysapps.com/%D7%9B%D7%9A-%D7%AA%D7%97%D7%A1%D7%9B%D7%95-%D7%9E%D7%90%D7%95%D7%AA-%D7%93%D7%95%D7%9C%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%A0%D7%A1%D7%99%D7%A2%D7%AA%D7%9B%D7%9D-%D7%9C%D7%A8%D7%90%D7%A9-%D7%94%D7%A9%D7%A0/
בנוסף, אנשי איחוד ברסלב באומן מבצעים שיפוצים אחרונים בציון, בקלויז ובכניסה אליהם. אך למרות ההכנות הגשמיות, אור הזרקורים מופנה הפעם להכנות הרוחניות. ל'ביזנעס' נודע כי גדולי זקני חסידות ברסלב ועמם חשובי משפיעי ברסלב בארץ ישראל ובחו"ל, יצאו בקריאה דחופה אודות שמירת הצניעות וקדושת הקיבוץ הקדוש בזמן הגעת הרבבות לאומן בימי ראש השנה.
הם פרסמו מכתב חריף וכואב בו כתבו בין היתר: "הן מודעת זאת לכל מעלת יקרת קדושת מקום חלקת מחוקק ספון ציון ציס"ע רבנו הקדוש הנחל נובע מקור חכמה. בוודאי כי אין ערוך לשמחתו ולתענוגו של רבנו הקדוש מהעבודה הנעשית במקום קדוש זה. אך מאידך מה נורא צערו וכאבו הגדול כאשר דייקא במקום קדוש זה נפרצים גבולות הקדושה באופן מבהיל ונתקיים מה שנאמר 'סביב רשעים יתהלכון', כאשר בשנים האחרונות עדים אנו למצב נורא בהרס גדרי הצניעות השורר ברחובות שמסביב לציון בהם שוכנים אנשי שלומנו בימי ראש השנה הקדושים, אשר נשים מסתובבות בתוככי הציבור הקדוש ועוסקות במקח וממכר וכדו', גם בחנויות של תשמישי קדושה או של מיני מאכל ודומיהן עומדות מוכרות ומכשילות את הרבים רח"ל. כמו כן יש בתי הארחה, מלוניות וכדו' אשר נשים משרתות שם לציבור הגברים.
"אוי לאותה בושה, מה גם כי בהרבה מהמקרים ישנם פרוצות במקומות אלו רחמנא ליצלן, וידוע גודל סכנת הגוף והנפש שמעמידים את כולנו בכך כמאמר חז"ל: 'אמר רבי שמלאי כל מקום שאתה מוצא זנות, אנדרלמוסיא באה', והכתוב אומר: 'והיה מחניך קדוש ולא יראה בך ערוות דבר ושב מאחריך', והצער הגדול והייסורים הנוראים שנגרמים להצדיק בכך, בוודאי אין לשער כמובא בליקוטי מוהר"ן עד כמה מקפיד הצדיק על שמץ של פגם בקדושה, קל וחומר באיסורים חמורים בקדושה וצניעות רח"ל.
"ועל של כך באנו באזהרה חמורה להעמיד תקנות קבועות על שמירת קדושת המחנה כדלהלן: בעלי החנויות והמלוניות וכדו' אסור להם בשום פנים ואופן להעסיק נשים – הן יהודיות והן נכריות – לשרת את הלקוחות. חנות או בית הארחה שנשים משרתות שם, אין לקנות או להתארח שם. וכמו כן בכל ימי התקבצות אנ"ש לא תימצא שום אשה כולל אלו המתגוררות באומן בכל שטח הרחובות הסמוכים לציון הקדוש מקום בו נמצאים גברים.
ומכאן תצא קריאתנו לכל אחד ואחד מהמתקבצים על הציון הקדוש, ובפרט לכל הנוגעים בדבר, הן לבעלי החנויות והמלוניות, ולכל האחראים במישרין או בעקיפין, נא ונא עשו ככל אשר ביכולתכם למגר תופעות מבישות אלו, שלא נהיה בכלל מחטיאי הרבים רחמנא ליצלן, אשר עונשם חמור מאוד".
https://wordpress-547680-2055123.cloudwaysapps.com/%D7%9B%D7%91%D7%9C-%D7%94%D7%A4%D7%9A-%D7%91%D7%A8%D7%A1%D7%9C%D7%91%D7%A2%D7%A8-%D7%94%D7%9B%D7%A8%D7%99%D7%96-%D7%9E%D7%9C%D7%97%D7%9E%D7%94-%D7%A2%D7%9C-%D7%A7%D7%A8%D7%98%D7%9C-%D7%94%D7%98%D7%99/












01/09/2017 8:02
צריך להיות שם כדי להבין. את העוצמה האדירה של הרוחניות שמקבלים שם. כל הדברים האחרים הם בשוליים. כמעט שלושים שנה שאני נוסע ולא מוותר. טעמו וראו כי טוב!
05/09/2017 11:07
רוזנבלט, נראה לי ששנה שעברה או לפני שנתיים לא ראיתי אותך.