החקירה בפרשת דרעי: הלבנת הון על הקנה המשטרתי

המשטרה צפויה להגיש עוד השבוע כתב אישום נגד שר הפנים בעבירות הכוללות גם הלבנת הון • ומה הקשר לתמיכתו במשה ליאון למועמדות לראשות העיר ירושלים?

השר דרעי. צילומים: תומר ניוברג, יונתן סינדל, פלאש 90

האם נראה השבוע כתב אישום נגד יו"ר ש"ס, שר הפנים אריה דרעי בעבירות של מרמה, הפרת אמונים והלבנות הון? לפי דיווח ב'כאן11', נמצאו ראיות להגשת כתב אישום נגד דרעי, והמשטרה צפויה להודיע במהלך השבוע הקרוב על ראיות שיספקו אותה להגשת כתב אישום נגדו.

'ביזנעס' מתרחב בניו-מדיה: מהיום, כל העדכונים – גם בוואטסאפ!

שר הפנים אריה דרעי מואשם כאמור, בין היתר, בחשד לעבירות של מרמה, הפרת אמונים והלבנת הון. במקביל, צפויה המשטרה להמליץ על כתב אישום נגד אחיו, עורך הדין שלמה דרעי הנאשם בעבירות שונות.

לפי הדיווח עולה כי במהלך החקירות בנוגע לשר הפנים אריה דרעי נבדקו חשדות לעבירות בתחום השחיתות הציבורית וטוהר המידות של השר אריה דרעי, ונחקר אף חשד כי המועמד לראשות העיר ירושלים, משה ליאון העביר לשר דרעי בטרם כיהן כחבר כנסת או כשר, כספים שלא כדין.

ההעברה נעשתה באמצעות שהייתה בבעלותו המשותפת לליאון. על פי החשד, בתמורה לכספים אלה, תמך דרעי בליאון בריצתו לראשות העיר ירושלים בבחירות הקודמות.

אולם, לאחר חקירת הנושא, עלה כי כספים אלה הועברו לדרעי – לכאורה – באופן לגיטימי, וכמו כן עלתה ההתחשבות בכך שהכספים הועברו עוד בטרם חזר לדרעי באופן רשמי לחיים הציבוריים.

לזכותו של דרעי עמדה העובדה – לפי הדיווח – שבליאון תמכו ציבורים וסיעות נוספות מהמגזר החרדי. בשל כך, פרקליטות מיסוי וכלכלה החליטה לאמץ את המלצת המשטרה ולסגור את התיק כנגד משה ליאון, בעילה של העדר אשמה.

כתיבת תגובה