הממונה על ההגבלים אישרה את מיזוג 'ניו-פארם' ו'שופרסל'

רשת הדראגסטור שומרת השבת מקבוצת 'המשביר' תעבור לידיה של שת השיווק הגדולה ביותר בישראל בתנאי שהצדדים ימכרו תשע חנויות של ניו-פארם וסניף אחד של שופרסל. רק אז יוכלו להשלים את המיזוג

שופרסל | צילום: אורי לנז, פלאש 90

בתום בדיקה מעמיקה של עסקת המיזוג, החליטה הממונה לאשר את המיזוג בכפוף לתנאים שיחייבו מכירת תשע חנויות של ניו-פארם כחטיבה אחת לרוכש יחיד ובלתי תלוי בצדדים שיתחייב להפעיל בהן חנויות פארם, ועוד סניף אחד של שופרסל לרוכש דומה, שיתחייב להפעיל בו מרכול או חנות פארם.

התנאי הזה נועד להבטיח את התחרות ולוודא שהמיזוג אינו פוגע בצרכנים. התנאי קובע עוד כי מכירת החנויות תיעשה עוד טרם ביצוע המיזוג והעברת השליטה בניו-פארם לשופרסל. במהלך תקדימי, מחייבת הממונה את הצדדים להשלים את הליך מכירת הסניפים טרם ביצוע המיזוג.

בחינת המיזוג העלתה כי קיימת חפיפה בפעילותם של הצדדים ובמוצרים הנמכרים על ידם, כגון מוצרי טואלטיקה, מוצרי טיפוח הגוף, מוצרי ניקיון, מוצרי תינוקות ועוד. ביחס למוצרים החופפים, נמצא כי המיזוג עלול להעלות חשש לפגיעה בתחרות באזורים בהם אין מרכולים או חנויות פארם נוספים שקרובים מספיק לסניפי שתי הרשתות, ושדומים מספיק לחנויות הצדדים מבחינת היקף ומגוון המוצרים שהם מציעים.

רוצים להישאר מעודכנים? הצטרפו ל'ביזנעס' בפייסבוק

לדעת הממונה, באזורים אלה המיזוג עלול להביא למצב של מיעוט מתחרים וכתוצאה מכך ייווצר לשופרסל כוח שוק חד-צדדי. כח שוק חד צדדי משמעותו ששופרסל תוכל להעלות את המחירים בהם נמכרים המוצרים החופפים בחנויות הצדדים, ובפרט בחנויות ניו-פארם. באותם אזורים בהם סברה רשות ההגבלים כי המיזוג עלול לאפשר לשופרסל להעלות מחירים, הורתה הממונה למכור את סניף ניו-פארם, כאמור.

חשש נוסף שנבחן במסגרת בדיקת המיזוג, הוא החשש שלאחר ששופרסל תתמזג עם ניופארם היא תחזיק בשוק בכח חד-צדדי כלפי הספקים שמספקים היום חלק ממוצריהם לשופרסל וחלק ממוצריהם לניופארם. חשש זה נשלל לאחר בחינה מעמיקה במסגרתה נערכו שיחות עם מספר רב של ספקים וכן נאספו נתונים בנושא. הספקים של שופרסל וניופארם לא הביעו כל חשש מהתנהלות מול הגורם הממוזג. אדרבה, ספקים רבים הביעו תמיכה במיזוג.

תשעה סניפים של ניו פארם (סניף קניון שאול המלך בבאר שבע; סעיף קניון אורות; סניף קניון עזריאלי באור יהודה; סניף יזרעאליה; סניף מודיעין סנטר; סניף קריית מוצקין; סניף תחנה מרכזית ראשון לציון; סניף שער העיר ראשון לציון וסניף קניון עזריאלי רמלה) יימכרו כולם לרוכש אחד, שיפעיל אותם כחנויות פארם. סניף שופרסל דיל בקניון חיפה יימכר אף הוא, לרוכש שיתחייב להפעיל במקום עסק מתחרה. השאלה מי ירצה את העסקה הזאת אלא אם כן הצדדים יהיו להוטים לבצע את המיזוג ולמכור בכל מחיר

מאידך, נזכיר, מדובר בתחום שבו פועל שחקן אחד דומיננטי – רשת סופר-פארם – שיכולת יתר השחקנים בענף להתחרות בו, מוגבלת. כניסתה של שופרסל לענף צפויה לאפשר לה לנצל את הכישורים והמערכים שלה על מנת לשפר את יכולתה של ניו פארם להתחרות בסופר-פארם באופן יעיל ואפקטיבי. יתר על כן, תנאי המיזוג אשר מחייבים מכירת תשעה סניפים לרוכש אחד לצורך הפעלתם כחנויות פארם, משמעותו למעשה יצירת בסיס להקמת רשת חנויות פארם ארצית שלישית, אשר יהיה בידיה להתחרות הן בצדדים והן בסופר-פארם.

https://wordpress-547680-2055123.cloudwaysapps.com/%D7%A9%D7%95%D7%A4%D7%A8%D7%A1%D7%9C-%D7%A8%D7%95%D7%9B%D7%A9%D7%AA-%D7%90%D7%AA-%D7%A0%D7%99%D7%95-%D7%A4%D7%90%D7%A8%D7%9D-%D7%AA%D7%9E%D7%95%D7%A8%D7%AA-130-%D7%9E%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%95%D7%9F/

 

כתיבת תגובה