הפרק הזה הוא לכל אחד, אבל בעיקר לאלו שהעבודה שלהם צריכה את המיומנויות החיוניות של: תקשורת, בניית מערכות יחסים, עבודת צוות וניהול אנשים • גלעד נוימן, האיש הקרוב ביותר לדייל קרנגי המנוח בישראל, בפרק מרתק
יהודה אדלר 21.07.2019
פודקאסט - יהודה אדלר הוא בכלל היה מנכ"ל בחברה שלא הרוויחה כסף אבל הוא האמין שאם הוא ישקיע בעצמו זה יעזור לו לייעל את החברה. אז הוא הלך לקורס ב"דייל קרנגי" – השיטה הידועה למודעות עצמית ודיבור בפני קהל. כיום, שנים אחרי, הוא המנכ"ל והזכיינים הבלעדיים של "דייל קרנגי" העולמית בישראל.
בתור אחד שקיבל בגיל הבחרות את הספר המפורסם של דייל קרנגי – "כיצד לרכוש ידידים והשפעה" – להיפגש עם הבנאדם שהכי קרוב לדייל קרנגי המנוח בישראל, עבורי זאת זכות.
"אני פותח את הבוקר ב-10 דקות קריאה" מספר לי גלעד נוימן. "אני חוטא גם בקצת רשתות חברתיות אבל משתדל שלא. אח"כ כבר ממשיך לכל העיסוקים אבל ההרפיה הזו בבוקר, היא חובה בשבילי".
בראיון הוא מסביר לי מיהו דייל קרנגי ולמה השיטה שהוא פיתח כל כך חשובה, עד ש-64 שנים אחרי מותו עדיין מלמדים את השיטה שלו ברחבי העולם? ואיך הוא – גלעד נוימן הפך להיות המנכ"ל של בית הספר בישראל?
הפרק הזה הוא לכל אחד, אבל בעיקר לאלו שהעבודה שלהם צריכה את המיומנויות החיוניות של: תקשורת, בניית מערכות יחסים, עבודת צוות וניהול אנשים. כי בסופו של יום הכל מבוסס על בני אדם. והם בעצם המתכון להצלחה שלך.
לא נראה לי שהיתה לי שיחה שבה שמות גדולים כמו מנכ"ל קרייזלר – ריצ'רד ברנסון והמשקיע האגדי וורן באפט (שהעיד על השיטה "היא שנתה לי את החיים") הוזכרו כל כך הרבה.
המרכז בישראל פעיל מ-1993 ועסק במיוחד בהקשרים של צבא, ביטחון ועוד. כיום מזה שנתיים המרכז מכשיר מדריכים מקצועיים ועושה שיתופי פעולה רבים עם סטארטאפים, חברות הייטק ועוד. "המעלה שלנו שיש לנו 85 סניפים בעולם. עם יותר מ- 9 מיליון בוגרים. אנחנו עושים שת"פים בינלאומיים עם חברות ישראליות שעובדות בחו"ל. הקורסים שלנו הם בכל השפות. אפילו היה לנו פעם קורס באידיש", הוא אומר בצחוק.
היה פרק מעניין ביותר, במיוחד החלק שבו הוא מסביר למה מחלקים את הספר לפני "שידוכים". כמובן שלא סיימתי את הפרק לפני שביקשתי ממנו טיפ פרילנסרים שבינינו. מעניין מאוד.
רוצים לדבר עם יהודה אדלר? יש לכם מרואיין מעניין שיהודה חייב לשבת איתו על כוס קפה? שלחו לו הודעה: [email protected]


