התיירים חוזרים למלונות: התאוששות מרשימה בענף התיירות

הלינות בחודש אוקטובר 2025 הציגו עלייה ניכרת בתפוסת המלונות בישראל, עם חזרה משמעותית של תיירים וסיום פרק אירוח המפונים | הדרום מוביל בתפוסה בעוד הצפון עדיין סובל מהמתיחות הביטחונית

צילום: כרם ניהול בתי מלון

נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מצביעים על מגמות התאוששות בענף המלונאות בישראל לאחר שנה מורכבת בשל מלחמת "חרבות ברזל".

בסיכום ינואר-אוקטובר 2025 נרשמו 17.8 מיליון לינות במלונות תיירות, ירידה לעומת 19.4 מיליון בתקופה המקבילה אשתקד, אך נתוני תיירות נכנסת מעודדים, עם 2.5 מיליון לינות תיירים – עלייה משמעותית מ-1.6 מיליון בשנה הקודמת. התפוסה הארצית הממוצעת עמדה על 53%, צניחה לעומת 62% בשנה שעברה, אך נתוני חודש אוקטובר מצביעים על שינוי מגמה.

בחודש אוקטובר לבדו נרשמו 1.9 מיליון לינות, מהן 1.6 מיליון של ישראלים ו-400 אלף של תיירים, עלייה ניכרת לעומת אוקטובר 2023 שבו כמעט ולא ביקרו תיירים בישראל. הנתונים מראים גם את סיום פרק אירוח המפונים במלונות, שהיו בעבר אחוז ניכר מסך הלינות, והדגישו את תחילת השבת התיירותיות למצב שגרתי.

מבחינה גיאוגרפית, הדרום בלט בתפוסה הגבוהה שלו עם 76% באילת ו-65% בים המלח, בעוד הצפון ובפרט טבריה רשמו 42% בלבד. מחוז ירושלים הניב את התפוסה הנמוכה ביותר ב-39% בזמן שמחוז הדרום הוביל עם 69%. מגמות אלו משקפות התאוששות הדרגתית בענף, עם עלייה קלה בלינות הישראלים ובתיירים בשלושת החודשים האחרונים.

כתיבת תגובה