התקנות לא היו ברורות, בעלי המסעדות לא ישלמו הדו"חות

בעלי בתי אוכל וקיבלתם דו"חות עירוניים או משטרתיים? המחלקה להנחיית התובעים הפיצה הנחיה לתובעים ברשויות המקומיות הקובעת כי יש לבטל את הודעות הקנס שהוטלו על בתי האוכל • המשמעות: מסעדות שהיו פתוחות בין התאריכים 25.4-25.3 לא ישלמו את הקנס

תן ביס שלטי הנחיות בעסקים במסעדה תל אביב בתקופת הקורונה | צילום אילוסטרציה: 'ביזנעס'

משרד המשפטים הודיע אמש לרשויות המקומיות כי יש לבטל חלק מקנסות הקורונה שהושתו על בעלי מסעדות שהפרו את הנחיות הריחוק שיצאו על ידי משרד הבריאות.

וזו לשון ההודעה: "המחלקה להנחיית התובעים מוסמכי היועץ המשפטי לממשלה, הבהירה לתובעים ברשויות המקומיות כי יש לבטל את הודעות הקנס שהוטלו בעקבות "תקנות הקורונה" על בתי האוכל (מסעדות, בתי קפה, ועוד), בתקופה שבין 25.4.20-25.3.20.

ההחלטה באה בעקבות ספק משפטי שהתעורר באשר לשאלה אם האיסור לפתוח את בתי האוכל בתקופה הרלוונטית נחשב לאיסור פלילי, עפ"י התקנות.

יודגש, כי אין חולק על כך שהתקנות אסרו בתקופה זו לפתוח בתי אוכל אלא שהשאלה המשפטית היתה האם האיסור האמור נקבע כאיסור פלילי.

לאחר עיון ובחינה מעמיקים, החליט המשנה לפרקליט המדינה לעניינים פליליים, עו"ד שלמה (מומי) למברגר, כי הפרשנות הנכונה היא שבהתאם לנוסח תקנות שעת חירום האמורות, בתקופה שבין 25.3.20 ל-25.4.20 פתיחה של בית אוכל, אף אם בניגוד לתנאים שנקבעו בתקנות, אינה מקימה עבירה פלילית.

זאת בין היתר, מאחר ולפי נוסח התקנות שהיה בתוקף אותה עת, ניתן היה לסבור כי המונח "בית אוכל" אינו נכלל במונח "חנות", שלגביה נקבעה עבירה פלילית.

כעולה מההנחיה אשר הופצה היום, על התובעים לבטל את הקנסות הרלוונטיים, שהוטלו על ידי הרשות, לפי תקנה 6(1) לתקנות שעת חירום (נגיף הקורונה החדש – הגבלת פעילות), תש"ף-2020.

ההנחיה האמורה חלה גם על הקנסות שהוטלו על-ידי משטרת ישראל.

כתיבת תגובה