ווישור גלובלטק בדרך להשלמת עסקת איילון: התקבלו היתרי השליטה מהממונה על רשות שוק ההון | קיסריה מצטרפת לגרעין השליטה כנגד הקצאת מניות בווישור גלובלטק | במסגרת השלמת עסקת איילון, תרכוש ווישור גלובלטק את השליטה (כ-67%) ממניות איילון תמורת סכום של כ-462.7 מיליון שקל
שי קליין 22.05.2022
ניצן צעיר הרים, יוחנן דנינו ואמיל וינשל | צילום: רמי זרנגר קבוצת הטכנולוגיה והביטוח ווישור גלובלטק בע"מ (weSure Global Tech) מתקדמת לקראת השלמת העיסקה לרכישת איילון ביטוח. זאת כחלק מהאסטרטגיה של הקבוצה, אשר פיתחה יכולות טכנולוגיות רב-ערוציות ורב תחומיות המותאמות לפעילות בישראל, לבצע רכישות ומיזוגים תוך ביצוע טרנספורמציה טכנולוגית גם לגופים מסורתיים, תחילה בישראל ובהמשך גם בחו"ל.
החברה עדכנה ביום שישי האחרון, כי התקבלו אישורים נוספים המהווים את התנאים המתלים לביצוע העסקה. בין היתר, העניק הממונה על שוק ההון במשרד האוצר היתרי שליטה לבעלי השליטה בווישור גלבולטק (מייסדי ווישור – אמיל וינשל וניצן צעיר הרים, ולצבי וענת ברק, בעלי חברת קיסריה אלקטרוניקה רפואית החזקות, שחתמה על הסכמים להצטרפותה לגרעין השליטה בקבוצה) באופן שיאפשר להם לשלוט בשתי חברות הביטוח, ווישור חברה לביטוח בע"מ ואיילון חברה לביטוח בע"מ. החברה מעדכנת עוד, היום, כי רשות התחרות נתנה את האישור הנדרש לקיסריה לביצוע הרכישה כחלק ממתווה העסקה. עוד פורסם כי הממונה על רשות שוק ההון העניק רישיון מבטח לאיילון חברה לביטוח (החברה הממוזגת) כחלק מהמיזוג הצפוי של חברת הביטוח לחברת האם, איילון אחזקות. כזכור, בחודש אפריל אישרה האסיפה הכללית של בעלי מניות איילון אחזקות את המיזוג עם חברת הבת, איילון חברה לביטוח בע"מ, ומהלך זה, לאחר שיושלם, יהווה "קיפול שכבה" באופן המסדיר את סוגיית חוק הריכוזיות בקשר עם השלמת העסקה.
weSure Global Tech מציינת, כי קבלת האישורים האמורים מהווה השלמה של התנאים המתלים הנוספים בהסכם איילון, כאשר מועד השלמת העיסקה לרכישת איילון נקבע ונותר ליום 30 ביוני 2022.
כמו כן, מדווחת weSure Global Tech כי בהמשך לקבלת ההיתר, נתקבל התשלום הראשון בסך של כ-100 מיליון שקל מחברת קיסריה אלקטרוניקה רפואית, שבבעלות משפחת ברק, בהמשך להסכם ההשקעה שנחתם עימה, במסגרתו יוקצו מניות weSure Global Tech לקיסריה. משפחת ברק אמורה להגיע לאחזקה של כ-39% מהונה של החברה, תמורת השקעה כוללת של כ-270 מיליון שקל.
במסגרת השלמת עסקת איילון, תרכוש ווישור גלובלטק את השליטה (כ-67%) ממניות איילון תמורת סכום של כ-462.7 מיליון שקל. בהקשר זה, דווח גם כי ביום 19 במאי 2022 נחתמה בין ווישור גלובלטק לבין מנהל העיזבון תוספת נוספת (שניה) להסכם איילון, במסגרתה סוכם כי התמורה בגין הלוואת הבעלים בסך של 55 מיליון ₪ אשר גם היא נרכשה על ידי ווישור גלובלטק, תפרע ב-7 תשלומים שנתיים שווים (במקום 5 תשלומים) וזאת רק החל 1.9.2024 (במקום 1.9.2023).
יוחנן דנינו, יו"ר ווישור גלולבטק: "אנו שמחים על קבלת האישורים הנדרשים ונערכים להשלמת העיסקה לרכישת איילון וכן מברכים על כניסתם של צבי וענת ברק לגרעין השליטה בקבוצה. ווישור גלובלטק תכלול עם השלמת העסקה בנוסף לווישור ביטוח גם את איילון ביטוח, שבה רואה הקבוצה לצד מנוע צמיחה, פוטנציאל השבחה רב, סינרגיה בתשתיות התפעוליות והעסקיות, שהשילוב עם הפעילויות הדיגיטלית החדשנית של ווישור, ייצרו להערכתנו ערך מוסף ויאפשרו לקבוצה להציע ללקוחות בישראל ובחו"ל מגוון נרחב של מוצרים ושירותים מתקדמים מכל עולמות הביטוח".
קבוצת הטכנולוגיה והביטוח weSure Global Tech השיקה את פעילותה העסקית בשנת 2018, ונוסדה על ידי אמיל וינשל וניצן צעיר-הרים, שניהם בכירים בענף הביטוח הישראלי עם ניסיון של למעלה משני עשורים בתעשיית הביטוח והפיננסים. החברה וחברות הבנות שלה הוקמו מתוך מטרה להוביל את המהפכה הדיגיטלית והטכנולוגית, שמתרחשת בשנים האחרונות כמעט בכל תחומי החיים, גם לתחום הביטוח השמרני, תחילה בישראל ובהמשך גם למדינות נוספות בארה"ב.
מטרת הקבוצה, הפועלת בתעשיית ה-Insure-Tech הצומחת, היא להפוך את מוצרי ענף הביטוח, הנתפסים בעיני הציבור כמורכבים וסבוכים, למוצרים בעלי אופי אינטואיטיבי ופשוט יותר, עם חווית רכישה וניהול שוטף אשר יכולים להיעשות על-ידי הלקוח עצמאית באופן מקוון, עפ"י תפיסת "Mobile First". המטרה היא להנגיש את תחום הביטוח כך שיהיה זמין 24/7, בממשקים שקופים וגמישים לציבור הלקוחות, באמצעות שימוש בטכנולוגיות מתקדמות שונות, תהליכים מונעי מידע, יכולות ניתוח מידע והטמעת אלגוריתמים "חכמים" בתהליכים שונים בעולם הביטוח, המפחיתים את השימוש במסמכים וטפסים מודפסים, בצורה יעילה ואפקטיבית לטובת הלקוח. כחברה שפיתחה יכולות טכנולוגיות רב ערוציות ורב תחומיות חלק מהאסטרטגיה הינה מינוף היכולות לבצע רכישות ומיזוגים תוך ביצוע טרנספורמציה גם לגופים מסורתיים תחילה בישראל ובהמשך גם בחו"ל.
עם ההתרחבות הצפויה של הקבוצה לשוק הביטוח האלמנטרי בארה"ב, עשויה הקבוצה להצטרף לחברות ביטוח דיגיטליות נוספות הפועלות בארה"ב, אך בשונה מחלק מהם, קבוצת weSure Global Tech, הציגה, כבר לאחר שנתיים ראשונות של פעילות, רווח מתחום פעילות הביטוח בישראל ותשואה מרשימה על ההון העצמי של המבטח בשליטתה, נתון תקדימי גם ביחס לזירה העולמית.



