ועדת הכספים אישרה הטבות מס ל- 81 עמותות ציבוריות

הטבות ניתנו במסגרת סעיף 46 לפקודת מס הכנסה – יו"ר ועדת הכספים גפני: "מסייעים למי שמסייע ופועל בעצמו למען מטרות ציבוריות"

ח"כ גפני. צילום: יונתן זינדל | פלאש 90

ועדת הכספים אישרה היום (ד') הטבות מס ל- 81 עמותות חברתיות שעוסקות בפעילויות ציבוריות. מדובר בהקלה במס על תרומות הניתנות לגופים שעונים על הגדרות סעיף 46 לפקודת מס הכנסה וסעיף 61 לחוק מיסוי מקרקעין, המקנים את האפשרות לתת את ההטבה. מבין העמותות, כאלו הפועלות בתחומי קליטת עליה, סיוע ליישובים במצוקה, חינוך, רווחה וסעד, תרבות, דת, מדע ומחקר, ספורט ופעילויות לעידוד תעסוקה והכשרה מקצועית של אוכלוסיות חלשות, עמותות שעוסקות בפעילות למען טוהר מידות בשירות הציבורי ומנהל תקין, עידוד התיישבות. יו"ר ועדת הכספים, ח"כ משה גפני (יהדות התורה) אמר ש"ועדת הכספים רואה כמטרה עליונה לסייע למי שעוסקים בעשייה ציבורית, בפעילויות שונות שנוגעות לצרכיי ציבור. עלינו כמדינה לסייע לאלו שפועלים לרווחתם של אחרים ובמיוחד במקרים בהם הם עושים זאת במקום המדינה".

    מנהל תחום בכיר מוסדות ציבור ומלכ"רים ברשות המיסים, ארז אורעד, הציג את רשימת העמותות והסביר ש"הרשימה הובאה לוועדת הכספים לאחר שהעמותות נבדקו ונמצא להן מנהל תקין והן עומדות בכל הקריטריונים הנדרשים עפ"י חוק וכי פעילותן איננה נוגד את החוק ועל-כן הן רשאיות לקבל את הטבות המס".

    רשימת העמותות שאושרה להן ההטבה כוללת עמותות מכל אזורי הארץ וכוללת בין השאר את היישובים: תל-אביב, ירושלים, קצרין, טבריה, בני-ברק, קיבוץ לביא, רמת אפעל, ראשון לציון, כפר אדומים, קרית אונו, כפר סירקין, עפולה, שלומי, אשקלון, ראש העין, בית שמש, רמת גן, קריית אתא, קריית יערים, ביתר עילית, אמירים, נצרת ועוד.

    ח"כ גפני אמר, כי "הנוהל בוועדת הכספים קובע שאם אחד מחברי הוועדה דורש בדיקה נוספת או שקורא לפסול עמותה מסוימת מלקבל את ההטבה, אנחנו מוציאים אותה מהרשימה, לפחות זמנית, לצורך בירור נוסף בעניינה ולאחר שהנושא ייבחן ויימסרו לוועדה כל הפרטים הנוגעים לאותה עמותה, היא תובא שוב לאישור". בהמשך לכך, גפני דרש מאורעד לקיים בדיקה מחודשת לגבי עמותת 'הרועה העברי' ולחזור לוועדה עם תשובה ופרטים מלאים לגבי אופן פעולתה.

    גפני סיכם את הדיון על העמותות ואמר: "עמותות המגזר השלישי מבצעות פעילויות חשובות לטובת כלל הציבור, לטובת האזרחים מן השורה. מדובר בפעולות שמתבצעות לא פעם, במקום המדינה, בנושאים שהמדינה הפריטה או שמלכתחילה לא התערבה בהם. העמותות מסייעות לאזרחים מהשכבות החלשות או לחילופין בהשגת מטרות ציבוריות או קהילתיות, במקרים שהמדינה לא מסייעת בהם".

 

כתיבת תגובה