מצוינות ישראלית בשחקים: Wipro גבעון הישראלית-הודית זכתה בפרס המצוינות היוקרתי של חברת 'בואינג' על ייצור מכלולי טיטניום למטוסי הדרימליינר החדשים • ומה הקשר של האיש העשיר השני בעולם לישראל?
ליאור נגה 02.04.2019
גוני לצטר, סמנכ"ל לפיתוח עסקי Wipro גבעון | צילום: יח"צ
'WIPRO גבעון', יצרנית המכלולים התעופתיים מקרית ביאליק, שרכיבים רבים מתוצרתה נמצאים גם במטוס הדרימליינר החדיש בעולם 787-10 אשר נחת אתמול בארץ, זכתה זו השנה החמישית ברציפות בפרס המצוינות של ענקית התעופה 'בואינג'.
'בואינג' מעניקה מדי שנה את הפרס לקומץ ספקים המפגינים ביצועים יוצאי דופן בתחום האיכות והאספקה.
ל-'WIPRO גבעון' מפעלים בקרית ביאליק וסמוך לעיר סיאטל בארה"ב. היא נרכשה בשנת 2016 על ידי קבוצת הענק ההודית Wipro. החברה זכתה לאחרונה בכמה חוזים חדשים עם ענקית התעופה 'בואינג'. הם כוללים ייצור ואספקה של מכלולי טיטניום ליותר מ- 400 מטוסי 787 דרימליינר החדישים, שבהם בין השאר מצטיידת גם חברת 'אל על'.
החברה הישראלית-הודית משתתפת בפרויקט ה-787 דרימליינר למעלה מ- 10 שנים. כיום, ניתן למצוא מכלולים תעופתיים מתוצרתה על כל דגמי המטוסים האזרחיים של 'בואינג'. קבוצת Wipro היא אחת מהקבוצות העסקיות הגדולות והמובילות בהודו ובראשה עומד עזים פרמג'י, המדורג על-פי דירוג 'פורבס' כאדם השני בעושרו במדינה ובמקום ה- 36 בעולם.
גוני לצטר, סמנכ"ל פיתוח עסקי ב-'Wipor גבעון' אמר: "מדובר באחד הפרסים היוקרתיים ביותר בתעשיית התעופה העולמית, בדגש על העובדה שמדובר בביצועים הנמדדים על בסיס שוטף ומתמשך. אנו רואים חשיבות עליונה להמשיך ולהדק את השותפות עם 'בואינג' ולהעניק לה את השירות הטוב ביותר. שיתוף הפעולה של בואינג עם התעשייה הישראלית נמשך כבר למעלה מ- 40 שנה ו- 'Wipro גבעון' היא החברה הישראלית הראשונה הזוכה בפרס המצוינות חמש שנים ברצף".


