חברת החשמל תגדיל את אספקת החשמל לג'נין וסביבותיה

הבוקר התקיים טקס חתימה על הסכם מסחרי ראשון בין חברת החשמל לרשות הערבית להגדלת אספקת החשמל באזור צפון השומרון. בהתאם להסכם, תחנת משנה חדשה תגדיל את אספקת החשמל בכ-60 מגה וואט

בטקס החתימה הבוקר. צילום: יוסי וייס, חברת החשמל

הסכם ראשון מסוגו להגדלת אספקת החשמל לחברת החלוקה לרשות הערבית ביהודה ושומרון. ההסכם יבטיח, לראשונה, מתן ערבויות לתשלום עבור החשמל שתספק חברת החשמל.

על פי ההסכם, תופעל תחנת משנה חדשה שתגביר את אספקת החשמל, בשלב ראשון, בכ-60 מגה וולט אמפר לאזור צפון השומרון. זאת, כדי לתת מענה לתושבי האזור, לאחר שנים בהן נרשם מחסור בחשמל, לאור הגידול בביקושים.

שר האנרגיה, חה"כ ד"ר יובל שטייניץ (ליכוד): "מדובר בהסכם חדשני, הכולל בפעם הראשונה ערבויות להבטחת התשלומים לחברת החשמל. ההסכם מדגיש את מחויבותנו להמשך תיאום הפעילות האזרחית מול תושבי הרשות – מתוך הבנה שמדובר באינטרס ישראלי. אני מודה לצוות הישראלי שעשה ימים כלילות (הטעות במקור. המערכת) כדי להביא להסכם חשוב זה".

יושב ראש חברת החשמל, אלוף במיל. יפתח רון-טל: "הסכם זה מהווה אבן דרך משמעותית לקראת הסכם כולל למכירת אנרגיה מחברת החשמל לרשות. בדרך ישנן עוד שלוש תחנות משנה לקראת חיבור, אשר יחדיו יהוו קפיצת מדרגה משמעותית לאיכות ולזמינות החשמל ברשות. זאת, בד בבד עם אבטחת התשלומים הסדירים לחברת החשמל ופתרון לחוב שנצבר. חברת החשמל הייתה מעורבת במהלך ההיסטורי משלב היוזמה, דרך ההקמה ועד לחיבור הסופי, הכולל את ההסכם המסחרי. אני מברך את כל הגורמים על ההישג המרשים".

מתאם פעולות הממשלה ביהודה ושומרון, אלוף יואב (פולי) מרדכי: "הטקס היום מסמל את הסנונית הראשונה להסכם החשמל שנחתם לפני כשנה, אשר מבטיח לישראל את התשלום בגין אספקת החשמל ומאפשר לערבים לנהל את משק החשמל. היום אנו חותמים על ההסכם החמישי בשלוש השנים האחרונות. קיום דיאלוג ישיר עם הערבים מוביל להישגים ולהסכמים חשובים. התיאום והקישור האזרחי והביטחוני מהווים נדבך משמעותי ליציבות הביטחונית באזור יהודה ושומרון".

ההסכם שנחתם היום יאפשר להגדיל את אספקת החשמל ולהבטיח אספקה סדירה של חשמל, כדי לעמוד בביקושים הגדלים ולמנוע מצוקת חשמל. על פי ההסכם, תחנת המשנה בג'נין תספק החל מחשמולה ביומיים הקרובים 60 מגה וואט אמפר, באופן מיידי, לכל האזור הצפוני של אזור יהודה ושומרון: ג'נין, קבטיה וטובאס. בעתיד, תוכל התחנה לספק עד 135 מגה וואט.

הגורמים המקצועיים מעריכים כי תוסדר אספקת חשמל רצופה ויעילה במהלך חודשי הקיץ הקרובים, המהווים את חודשי השיא בצריכת החשמל בצפון אזור יהודה ושומרון, לאור מאפייני הצריכה הייחודיים באזור זה.

כתיבת תגובה