חבר הכנסת מוטי יוגב מתריע: "מערך ההסעות למוסדות החינוך ביהודה ושומרון קורס ומסוכן, הכסף שמתעכב מסכן חיים". רק לאחרונה נשרף אוטובוס תלמידים באזור פסגות ואחר איבד את הבלמים תוך כדי נסיעה
ליאור נגה 31.08.2017
אוטובוס של מועצת גוש עציון. צילום: גרשון אלינסון | פלאש 90 מחר (ערש"ק כי תצא) ייפתחו הלימודים במערכת החינוך הכללית, אך הכסף שהובטח לצורך שדרוג מערך התחבורה הממוגנת ביהודה ושומרון טרם הגיע ליעדו ושנת הלימודים תיפתח עם ליקויים חמורים, כך טוענים הורים לתלמידים באזור.
לטענתם, במערך האוטובוסים יש גם כאלה שעברו כמיליון וחצי קילומטרים של נסיעה. "רק לאחרונה נשרף אוטובוס תלמידים באזור פסגות, ואוטובוס נוסף איבד את בלמיו", אמרו ההורים. אגב, לפני כשנה נשרף אוטובוס תלמידים בנסיעה כאשר היה בעליות של דרום הר חברון.
רוצים להישאר מעודכנים? הצטרפו ל'ביזנעס' בפייסבוק
יושב-ראש ועדת המשנה לענייני יהודה ושומרון, חה"כ מוטי יוגב (הבית היהודי), אמר היום: "כבר ארבע שנים שאנו מקדמים את התקציב לשדרוג צי האוטובוסים. לצערי, עשרות מיליוני שקלים שהוקצו באופן חיוני לנושא, תקועים באופן בלתי ברור בוועדת הכספים. אמרתי בעבר ואני אומר שוב: מדובר בסכנת נפשות של ממש, חבל שהתקציב יאושר כאשר יהיה מאוחר מידי.
"אני קורא לכלל הנוגעים בדבר להעביר את הכסף באופן מידי. הדבר גם פוגע בעבודת פועלים רבים שגויסו לקוי הייצור, מאחר והכסף הובטח. פרנסתם ויציבות פסי הייצור בסכנה. אם לא יאושר התקציב בוועדת הכספים תוך שבוע ימים, נכון יהיה להשבית את הלימודים ואת מערך ההסעות, עד שיעבור הכסף".
יוגב שלח אתמול מכתב בהול בנושא למנכ"ל משרד ראש הממשלה בבקשה לטפל בהקדם בהעברת התקציב. לטענתו, "זו שערורייה שכך הדברים מתנהלים. זו סכנת חיים מוחשית. אני מבקש ממך לסיים בהקדם את אישור התקציב בוועדת הכספים, בטרם יהיה מאוחר מידי".
במכתב דרישה שכתב אמש עורך הדין אבינעם גואלמן המייצג את התושבים, ליושב-ראש ועדת הכספים חה"כ משה גפני (יהדות התורה) ולשר האוצר חה"כ משה כחלון (כולנו), נכתב: "את הוויכוחים וכיפופי הידיים ביניכם, על חשבונם של התלמידים יש להפסיק לאלתר. לא הגיוני ולא סביר כי תקציב מיגון הסעות התלמידים, יעוכב ארבעה חודשים בוועדת הכספים, רק בשל חוסר הסכמות ומשחקי אגו".
גואלמן קרא לשר האוצר להיות "המבוגר האחראי" ולהפריד את תקציב המיגון משאר התקציבים בוועדה, על מנת לאפשר את מימושו לצורך מיגון הסעות התלמידים. "אני בטוח כי אף אחד מכם, לא יוכל להירדם בלילה, לאחר שיתרחש חס ושלום אסון, בשל שימוש באוטובוס תקול, רק בשל אי ההסכמות ביניכם", כתב.
https://wordpress-547680-2055123.cloudwaysapps.com/%D7%9C%D7%A9%D7%95%D7%A0%D7%90%D7%99%D7%9D-%D7%A9%D7%9C%D7%99-%D7%9C%D7%90-%D7%94%D7%99%D7%99%D7%AA%D7%99-%D7%A2%D7%95%D7%A9%D7%94-%D7%9E%D7%94-%D7%A9%D7%90%D7%AA%D7%94-%D7%A2%D7%95%D7%A9%D7%94/


