שר התחבורה יאשר הסעת יותר מ-8 נוסעים ברישיון פרטי? • ח"כ יעקב אשר פנה לשר התחבורה: "יש להתיר לבעלי רשיון נהיגה לרכב פרטי להסיע יותר מ 8 נוסעים בהכשרה ממוקדת, ללא צורך ברשיון נהיגה באוטובוס ציבורי זעיר"
חיליק ברקוביץ 14.01.2020
מיניבוס | צילום: מרצדס בעקבות פניות רבות של הורים למשפחות ברוכות ילדים שהגיעו ללשכתו, פנה חה"כ יעקב אשר לשר התחבורה סמוטריץ לבחון אפשרות להתיר לנהגים בעלי רשיון נהיגה לרכב פרטי (דרגה B) להסיע יותר מ8 נוסעים מלבד הנהג, וזאת באמצעות קורס ממוקד ויעיל שיתן מענה לנושאי הבטיחות והאחריות, ללא צורך בלימודים עיוניים מכבידים הכלולים בהכשרה לנהיגה על אוטובוס ציבורי זעיר (דרגה D2) שאינם מתמקדים רק בנושא הבטיחות, כפי שנדרש כיום.
בפנייתו ציין ח"כ אשר: "לפי תקנות התעבורה, רישיון נהיגה לרכב פרטי מוגבל להסעת 8 נוסעים מלבד הנהג, אך בישראל קיימות משפחות רבות המונות מעל 9 נפשות, ובשל הגבלה זו ברישיון הנהיגה, ההורים אינם יכולים להסיע את כל ילדיהם ביחד וכדי לקבל רישיון להסעת מספר נוסעים העולה על 8 נוסעים הם נאלצים להחזיק ברישיון נהיגה לאוטובוס ציבורי זעיר".
אלא, שכאן שוטח ח"כ אשר את הפרובלמטיות: "תהליך ההכשרה לרישיון זה דורש זמן רב ומשאב כספי משמעותי – ובנוסף, מתמקד בנושאים נוספים מלבד בטיחות הנסיעה כמו קבלת תשלום או התעסקות במתן שירות לציבור, נושאים שאינם רלוונטים כלל לבעלי משפחות המבקשים להסיע את ילדיהם.
"בעקבות כך, נהגים רבים נמנעים הלכה למעשה להסיע את בני המשפחה, או במקרים קיצוניים להסיע מס' נוסעים העולה על המותר.
"לאור זאת", כותב ח"כ אשר, "יש מקום לבחון הכשרת נהגים אלו להסעה של מעל 8 נוסעים באמצעות קורס ייעודי ממוקד שיעניק רוחב ושיקול דעת לנהג בנושא בטיחות הנסיעה כדוגמת קורס ריענון נהיגה לנהגים מאחר ואין זה סביר ולא מוסיף לכישורי הנהיגה להטיל על נהגים אלו חובה לעבור קורס הרלוונטי להסעת נוסעים בשכר. .
"כשר התחבורה", פונה אשר לסמוטריץ', "יש בידך סמכות להסדיר את תקנות התעבורה, על מנת לאפשר לנהגים אלו להסיע מעל 8 נוסעים שלא בשכר מבלי להטיל דרישות מיותרות ומכבידות".
בסיום הוסיף: "כיו"ר וועדת המשנה לבטיחות בדרכים לשעבר, אני מכיר באחריות הבטיחותית הנלווית להסעה של נוסעים רבים, אולם יש מקום לבדוק בכובד ראש את ההליך המיקל לטובתם של משפחות רבות בכל רחבי הארץ"



15/01/2020 9:08
עצוב שחבר כנסת מתהדר שבעברו היה יו"ר ועדת המשנה לבטיחות בדרכים לא יודע שיש דרגת רישיון לאוטובוס זעיר פרטי(D3) שנועד בדיוק לאוכלוסיה שבנדון.
15/01/2020 12:18
וכולנו יודעים ש"בלי שנרגיש" הרכבים יהפכו לרכבי הסעות פירטיים והכל בחסות החוק
15/01/2020 14:19
לצערינו הרב שוב משקרים את השר והציבור הם עושים רשיון ל D3 ולא D2 שזה רשיון שונה לחלוטין תהליך הוצאה הרבה יותר מהיר וקל ואין שום קשר להסעה בשכר ובנוסף הרכבים להסעת 16/19 נוסעים הם במשקל של 5000 קג כך שאין אפשרות לאשר שימוש ברכבים כאלה לבעלי רשיון B ולא נראה לי שזה יעבור בשקט מאחר וזה נוגד את התקינה האירופאית
וכל הסיפור הזה הוא נטו משיקולי בחירות כדי לרצות את ציבור הבוחרים החרדי כמובן גם אם זה מגיע על חשבון סיכון חיי אדם ובנוסף לפגוע בפרנסה של המורים
15/01/2020 20:29
א. כוונת ח"כ יעקב אשר היא לבטל את המבחן המעשי, ולאפשר לאדם עם רשיון לרכב פרטי לנהוג באוטובוס זעיר פרטי ששוקל בין 3000 ק"ג ל 5000 ק"ג ללא כל הכשרה מעשית ומבחן נהיגה מעשי, ולהסתפק בקורס בסיסי שבו לומדים כמו תוכי עוברים מבחן קל ומקבלים רשיון להרוג.
הנהיגה ברכב גדול ( אוטובוס זעיר פרטי D3) שונה לחלוטין מנהיגת רכב פרטי, חבר הכנסת הנכבד מוזמן לנסיעת מבחן עם רכב כזה מעבר לגודל ,למשקל ,ולהערכת רוחבו של הרכב הנ"ל, ישנה גם בעיה של סדרי תנועה ,זכויית קדימה, יציבות הרכב בסיבובים.
דבר שלא ניתן ללמוד או לתרגל בקורס עיוני בלבד.
מעבר לכך שמספר גופים במדינת ישראל מסבסדים את עלות הוצאת הרשיון בכ- 80%.
המגיב הינו מורה לנהיגה מעל 45 שנים ומתעסק ב-12 שנים האחרונות בלימוד נהיגה באוטובוס זעיר.
הרעיון הנ"ל עלול להגדיל את מספר תאונות הדרכים ולא להקל על מצוקת המשפחות מרובות הילדים,
15/01/2020 23:35
פשוט ביזיון!!!
הרכבים הללו יהפכו לרכבי הסעות לכל דבר!!!
מדינה ביזיונית!!!
15/11/2020 1:17
לי יש 9 ילדים,אני לא יכול ליסוע עם כולם!איך מצפים שאעשה קורס אשר אורך כ3 חודשים מבוקר עד ערב??חוצפה סתם לכתוב האשמות שוא!שיכתבו ברישיון מי שייתפס מסיע נוסעים בשכר יישלל רשיונו וזהו!
25/09/2021 11:50
מישהוא