חשד לאפשרות של הימצאות חיידק ליסטריה בחלק מפס הייצור של סלטי שמיר • החיידק עלול לגרום מחלה באוכלוסייה בסיכון גבוה, כגון בעלי מערכת חיסונית מוחלשת, קשישים ועוד • הרשימה המלאה – בפנים
לאה אפרתי 02.02.2020
סלטי שמיר שהחברה אוספת מהמדפים | צילום: משרד הבריאות חברת "סלטי שמיר" מודיעה על איסוף מוצרים המיוצרים על ידה.
במסגרת בדיקות האיכות השגרתיות שעורכת החברה במפעליה, התגלו מספר מוצרים עם חשד להימצאות חיידק ליסטריה מונוציטוגנס, מוצרים אלו נחסמו טרם שיווקם ולא יצאו לשיווק.
חיידק ליסטריה מונוציטוגנס עלול לגרום מחלה באוכלוסייה בסיכון גבוה, כגון בעלי מערכת חיסונית מוחלשת, קשישים או לגרום להפלות.
בדיקות נוספות שנעשו על ידי החברה על מוצרים אחרים מאותם ימי ייצור יצאו תקינות.
כנוהל עבודה לא משווקת חברת שמיר מוצרים לשוק עד שלא קיבלה החברה אישור ממעבדה חיצונית על תקינות המוצרים וכך פעלה גם במקרה זה.
יחד עם זאת, כחברה אחראית, החליטה חברת סלטי שמיר לאסוף מספר מוצרים מהשוק היות ויוצרו באותם ימים בהם עלה חשד להימצאות חיידק ליסטריה מונוציטוגנס במוצרים שנחסמו.
להלן רשימת המוצרים אותם מבקשת החברה לאסוף :
במידה וקיים לקוח אשר מוצר המופיע ברשימה נמצא ברשותו, הוא מתבקש שלא לצרוך אותו ולפנות לחברה.
"החברה עדכנה את שירות המזון משרד הבריאות ועושה כמיטב יכולתה על מנת להימנע מתקלות מסוג זה ומתנצלת בפני לקוחותיה.
"לכל שאלה, בירור ופניה, יש ליצור קשר עם שירות הלקוחות שלנו בטלפון 03-9067744", נמסר מהחברה.




