לראשונה: הקצאת תדרים לחברות שאינן חברות סלולר

משרד התקשורת מפרסם מכרז חדש להקצאת תדרי דור 5 (5G) לחברות הסלולר בלבד, לצד כוונתו להקצות תדרים בהיקף נרחב לשחקנים חדשים המאפשרים מודלים עסקיים חדשים, יישומים ושירותים טכנולוגיים חדשניים | השינוי יאפשר הפעלת רשתות פרטיות בתחומים כמו חקלאות אוטונומית, רכבים אוטונומיים, אצטדיונים, בתי חולים, מפעלי תעשייה, אוניברסיטאות ועוד | המהלכים צפויים להזניק את החדשנות הטכנולוגית בישראל, לשפר את איכות הרשתות הסלולריות, להכניס שחקנים חדשים ולפתח את תחום הרשתות הפרטיות

אנטנת סלולר | צילום: kwanchai.c, שאטרסטוק

משרד התקשורת מפרסם היום (א׳) שימוע על כוונתו לשנות מדיניות ולהקצות לראשונה תדרים לחברות שאינן חברות סלולר. במטרה להאיץ בישראל מהלכי חדשנות בטכנולוגית הדור החמישי, המשרד מתכוון להמשיך ולפתוח את שוק התקשורת לכניסת שחקנים עסקיים חדשים באמצעות הקצאת תדרים ייעודיים לטובת פיתוח של חדשנות טכנולוגית. התדרים החדשים שיוקצו ישמשו רשתות פרטיות מאובטחות לתעשיות במגזר העסקי והפרטי כדוגמת חקלאות אוטונומית, רכבים אוטונומיים, מפעלים, אצטדיונים, בתי חולים ועוד, בטכנולוגיה של 5G.

רשת פרטית היא תשתית אלחוטית שנפרשת בתוך תא שטח מוגדר. על גבי הרשת יכולים לפעול רק מכשירים שאושרו או הוגדרו מראש על ידי מי שמפעיל או שוכר אותה. ברשת כזו אין חשש לגבי מספר המכשירים המחוברים, קיבולת הרשת, הכיסוי שלה ובאופן כללי הביצועים שלה, מתוך הנחה שהפתרון הותאם לצרכים הספציפיים ונתפר לממדי התקציב שיועד לפרויקט. עם זאת, הייחודיות של רשתות פרטיות לא מתמצה בכיסוי וקיבולת, אלא בערך מוסף כגון אמצעי אבטחה ייעודיים ואינטגרציה עם מערכות תפעוליות ועסקיות בשימוש הארגון. זמני השיהוי הנמוכים שרשת פרטית יכולה לספק מאפשרים שיפור של זמן התגובה והרחבה שלהם ליישומים חדשים.

בדצמבר 2021 פרסם משרד התקשורת קול קורא בנושא רשתות פרטיות בטכנולוגיות מתקדמות. מהתגובות וההתייחסויות שהתקבלו עלה כי שוק התקשורת והמשק הישראלי לא מממשים את מלוא הפוטנציאל הגלום ברשתות הפרטיות, ולא נהנים מהפריון הכלכלי שהן יכולות להניב.

פתיחת השוק לכניסת שחקנים חדשים באמצעות הקצאת תדרים ייעודיים ברצועת החדשנות יתרמו לפיתוח תחום הרשתות הפרטיות בישראל, ויקדמו חדשנות ותחרות בשוק התקשורת הישראלי.

מכרז נוסף של הדור החמישי

בנוסף, משרד התקשורת ממשיך לחזק ולהגדיל באופן ניכר את יכולות הדור החמישי של חברות הסלולר ומפרסם היום את עקרונות המכרז ההמשכי של הדור החמישי שצפוי לצאת לדרך לקראת סוף השנה הנוכחית. על מנת לתת מענה לצרכים השונים של התקשורת הסלולרית בישראל, מתכוון משרד התקשורת במסגרת המכרז השני, להקצות תדרים נוספים ומתקדמים בתחום 26 גה"ץ בהיקף משמעותי ל-5G לחברות הסלולר בלבד. הוספת התדרים צפויה לחזק ולהגדיל באופן ניכר את יכולות ה-5G של חברות הסלולר; לקדם חדשנות בתשתיות, בשירותים וביישומים מתקדמים; לשמור על התחרות ולקדם תחרות טכנולוגית בתשתיות ושירותי 5G לרווחת הציבור ולהגברת הפריון המשקי.

בימים אלו, ועדת המכרזים מכינה את מכרז התדרים החדש בדור ה-5 שצפוי להתפרסם ברבעון הרביעי של שנת 2022. המכרז צפוי להתקיים לפי העקרונות הבאים:

  • מצאי התדרים במכרז כולל 2,500 מה"ץ בתחום 26 גה"ץ
  • המכרז ייערך במתכונת של מכרז סגור לחברות הסלולר בלבד
  • מפעילי סלולר ברשת משותפת יהיו רשאים להשתתף במכרז לבדם או בדרך של הגשת הצעה משותפת לשני השותפים

שר התקשורת, יועז הנדל: "שני המהלכים שאנחנו מקדמים היום, חיזוק מלאי התדרים לחברות הסלולר לצד הנמכת חסמי הכניסה, וסלילת הדרך לכניסת שחקנים חדשים, ימשיכו את השינויים הדרמטיים בשוק התקשורת בישראל, וישפרו את איכות הרשת הסלולרית.

"כך למשל, רשת פרטית יכולה להפוך אצטדיון פשוט למערכת חכמה שיודעת לזהות ולאשר כניסת אלפי אוהדים, לנתב אותם לחניה פנויה, למזנון ללא תור ובו זמנית לייצר מדיה שיתופית ברמה גבוהה להעצמת החוויה. היעד שלי הוא הובלה ישראלית טכנולוגית בתחומים כמו חקלאות, חינוך, תעשייה ורפואה. ישראל מובילה היום בקצב פריסת הסיבים האופטיים והיא תוביל גם בטכנולוגיות ויישומים חדשניים של הדור החמישי".

כתיבת תגובה