מועצת רואי החשבון: נקיים דיון מעמיק על הקושי בבחינה

במועצה דוחים את הטענות לפיהן הבחינה הייתה קשה במיוחד • "הבחינה עברה בקרת איכות על ידי גורמים מקצועיים בכירים בתחום ראיית החשבון"

שקט, נבחנים | אילוסטרציה: הדס פרוש, פלאש 90

הטענות הקשות של הסטודנטים לראיית חשבון על קושי בבחינה האחרונה לא נפלו על אוזניים ערלות. מנכ"לית משרד המשפטים ויושב ראש מועצת רואי החשבון, עורכת הדין אמי פלמור, קיימה דיון במליאת מועצת רואי החשבון בנוגע לתלונות המרובות שהתקבלו בעקבות הבחינה האחרונה בחשבונאות פיננסית מתקדמת.

נזכיר כי הבחינה האחרונה שנערכה לפני כעשרה ימים גררה גל של ביקורת שהתבטא בין השאר בעצומה ברשתות החברתיות עד כדי איום בפנייה לבג"ץ נגד מועצת רואי החשבון. מאז הבחינה התלוננו רבים מהסטודנטים על עוול גדול, לאחר שלטענתם הוצבה בפניהם משימה בלתי-אפשרית – מבחן בלתי פתיר.

מועצת רואי החשבון ביקשה במהלך הדיון להבהיר כי טרם עריכת הבחינה לא קיבלה המועצה החלטה כלשהי על שינוי במתכונתה, ברמתה או ברשימת הנושאים הנכללים בה, ביחס למועדים קודמים. אמנם, כפי שנהוג ביחס לכל מועד בשנים האחרונות, הבחינה עברה בקרת איכות על ידי גורמים מקצועיים בכירים בתחום ראיית החשבון, ובהתאם לנהלים, מתקיימת גם בימים אלה בקרת איכות מקצועית נוספת בשיתוף המוסדות האקדמיים.

ואולם, בשים לב לפניות שהתקבלו, וביניהן פניית שרת המשפטים, החליטה המועצה לקיים דיון מעמיק בנושא במסגרת ועדת המשנה לענייני בחינות, אשר תתכנס במהלך השבועיים הקרובים. מסקנות הדיון בוועדת המשנה יוצגו ללא דיחוי בפני יו"ר המועצה. בהתאם לצורך, תדון מועצת רואי החשבון במסקנות ותנקוט בצעדים המתאימים, ככל שיידרשו, על מנת שלא תהיה חריגה משמעותית משיעור המעבר כפי שהיה בשנים האחרונות.

תגובה אחת ל: "מועצת רואי החשבון: נקיים דיון מעמיק על הקושי בבחינה"

  1. גם הבחינות ליעוץ מס היו קשות באופן חריג. זו נקודה שמאוד רלוונטית לציבור החרדי.

כתיבת תגובה