משרד החקלאות ביוזמה חדשה – שוקי איכרים

שוק איכרים צילום שאטרסטוק

משרד החקלאות יעודד רשויות מקומיות להפעלת שוקי איכרים בערים וביישובים. המטרה: הפחתת יוקר המחיה וצמצום פערי תיווך.

במטרה להפחית את יוקר המחיה ולצמצם את פערי התיווך, מקדם משרד החקלאות מיזם חדש שיתמוך ברשויות מקומיות, שיקדמו הקמת שוקי איכרים בתחומן. לדעת מומחי המשרד, המהלך יביא להפחתת המחירים, לצמצום פערי התיווך ולהבאת תוצרת טרייה ואיכותית לצרכנים. בימים אלה מפרסם המשרד את נוהל התמיכה, וקורא לכלל הרשויות בישראל להצטרף ולהקים שווקי איכרים בתחומן. רשויות שונות הגישו בקשה לתמיכה ורשימת הבקשות תיסגר השבוע.
בחודשים האחרונים, ערך משרד החקלאות מיפוי של שוקי איכרים הקיימים ברחבי הארץ, לצורך בחינה והערכת הצורך להקמת שוקי איכרים חדשים נוספים. בכדי להגדיל את כמות השווקים הקיימים, ולאפשר לצרכן ולחקלאי ליהנות ממחירים הוגנים ותוצרת טרייה, יזם המשרד תכנית תמיכה בהיקף של כ- 20 מיליון ₪ לתקופה של כ- 3 שנים עבור הרשויות המקומיות לעידוד הפעלת שוקי איכרים.
המשרד ישתתף במימון אירועי שוק איכרים לשיווק ישיר של תוצרת חקלאית, ישירות מהחקלאי אל הצרכן. כל רשות מקומית שתעמוד בתנאי הסף המפורטים בנוהל תקבל סיוע מהמשרד בשיעור בסיסי של 000,330 ₪ ועד למקסימום 000,750 ,₪ וזאת בהתאם למספר הדוכנים שיעמדו לרשות החקלאים באותו השוק.
בשווקים, ימצא הצרכן תוצרת טרייה המגיעה היישר מהשדה אל הצרכן. התוצרת תהיה מגוונת, ותכלול לפחות 16 דוכנים של תוצרת חקלאית, ובהם לפחות 16 מוצרים המהווים את סל הבסיס, כאשר מחציתם פירות ומחציתם ירקות. מחיר התוצרת יהיה מוזל עבור הצרכן, ולא יעלה על המחיר הסיטוני העדכני של אותה התוצרת.
השווקים שייפתחו יהיו מקורים וייפתחו לפחות לקראת סוף השבוע בימי שישי במשך כל חודשי השנה (46 שבועות), לכל הפחות חמש שעות ביום ובימים נוספים לפי בחירת הרשות המקומית. רשות המעוניינת בקבלת התמיכה תחויב שלא לגבות כל תשלום עבור הדוכן מהיצרנים, לרבות לא בעבור חשמל, דמי ניהול, מים, ארנונה, שירותי ניקיון, שירותי פינוי פסולת, דמי שירות וכדומה.
בדגש על צמצום פערי התיווך בשרשרת השיווק, משרד החקלאות יעניק תמיכה גבוהה יותר לרשויות שיתנו לחקלאים מקומיים למכור את התוצרת ישירות, על פני רשויות ש"יסתפקו" בדוכנים של
סיטונאים. מלבד זאת, המשרד יבחן את גודל התמיכה בהתאם לגודל השוק שהרשות תקצה בשטחה, מספר שעות הפעילות, מספר הדוכנים שיעמדו לרשות החקלאים וכן תוצרת גדולה ומגוונת ככל שתהיה.

כתיבת תגובה