במכתב ששלחו אמש תושבים וחברי אופוזיציה בעיריית אשדוד נמתחת ביקורת על הסכם הגג שאושר בעיר. כותבי המכתב גם מאיימים בפנייה לבג"צ בדרישה לעצור את ההסכם שאמור להיחתם ביום רביעי השבוע
שאול כהנא 07.08.2017
הבטחות רבות ומציאות שונה. אשדוד | צילום: משה שי, פלאש 90 התושבים באשדוד נגד הסכם הגג בעיר שאמור להיחתם ביום רביעי הקרוב. הנימוק: פגמים שנפלו בתנאים המופיעים בניסוחו ובהליך אישורו.
"האישור להסכם התקבל הרחק מעיני הציבור ובדרך שהתיאור 'מחטף' עושה עמה חסד, ומהווה הפרה בוטה של כללי מנהל תקין", נכתב במכתב שנשלח לשרים, לרשות מקרקעי ישראל, ליועץ המשפטי לממשלה ולראש עיריית אשדוד – בו מתואר באריכות הדיון על ההסכם שנערך במועצת העיר בשבוע שעבר כאחיזת עיניים.
בין הטענות שנכתבו במכתב: הזימון נעשה בעת פגרה כך שלחברי המועצה היה יומיים וחצי בלבד ללמוד את ההסכם שנפרס על 86 עמודים. לטענת חברי המועצה הם ביקשו מראש העיר לדחות את הדיון בהסכם בכדי שיהיה להם זמן ללמוד אותו, והוא סירב.
יש להם כמובן גם "בעיה" עם השיווקים שהובטחו לציבור החרדי שלדבריהם נוגדים את עיקרון השוויון ובניגוד להחלטת ממשלה מפורשת, כהגדרתם. את המכתב חותמים המתנגדים בדרישה לבטל את טקס החתימה על ההסכם, ומאיימים כי אם לא יקבלו מענה ענייני לפנייתם מיד, יפנו לערכאה משפטית שתחייב לעצור את ההסכם לאלתר.
רוצים להישאר מעודכנים? הצטרפו ל'ביזנעס' בפייסבוק
לפי ההסכם מתחייבת העירייה לאישור בנייתן של 3,000 יחידות דיור בכל שנה בממוצע בשבע השנים הבאות, להגדלת העיר ב-160 אלף תושבים, דבר המבטא צמיחה של 40% במספר תושבי העיר השישית בגודלה בישראל.



