אחר שעשרות מפגינים זועמים התפרעו אתמול (שבת) בכמה סניפים של הרשת השבדית ביוהנסבורג והסביבה. מקור ההפגנות בסערה שהתחוללה לאחר שקפוצ'ון בצבע ירוק כשעליו הכיתוב "הקוף הכי מגניב בג'ונגל" לבוש על ילד שחור פורסם באתר החברה.
שאול כהנא 14.01.2018
רשת החניות העולמית H&M סוגרת את 17 הסניפים שלה באופן זמני בדרום אפריקה זאת לאחר שעשרות מפגינים זועמים התפרעו אתמול (שבת) בכמה סניפים של הרשת השבדית וגרמו נזק לחנויות. המפגינים מארגון השמאל "לוחמי החופש הכלכלי", הסתערו על שישה סניפים ביוהנסבורג והסביבה הנקרא בשם במחוז חאוטנג. ע"פ דיווח המשטרה המקומית המפגינים שנכנסו לחנויות התפרעו והשליכו לרצפה בגדים ובובות ראווה.
מקור ההפגנות כנגד H&M הוא בסערה שהתחוללה בשבוע שעבר לאחר שהרשת השבדית פרסמה באתר האינטרנט שלה מוצר למכירה מסוג קפוצ'ון בצבע ירוק כשעליו הכיתוב "הקוף הכי מגניב בג'ונגל" בתמונת במוצר נראה ילד שחור לובש את הבגד המדובר.

גולשים שהבחינו בכך טענו לגזענות ומיהרו לפרסם את צילום המסך והרשת סערה. החברה התנצלה על הטעות והסבירה כי היא מבינה ומסכימה עם התגובות לתמונה, וכי החברה מתנצלת מכל הלב ומתחרטת על הכיתוב. לטענת החברה היא אף הסירה את התמונה המדוברת מכל ערוצי התקשורת, והקפוצ'ון כבר לא נמכר בחנויות.
אולם עבור מבוייסני נדולזי, דובר ארגון השמאל שיצא להפגין אתמול בדרום אפריקה, הודעת ההתנצלות לא מספיקה. כאמור פעילי הארגון יצאו להפגנות סוערות כנגד הרשת מה שגרם לסגירת סניפי הרשת בדרום אפריקה כולה.
בהצהרה מטעם הרשת נמסר כי, "אנו מודעים לאירועים האחרונים בסניפים שלנו בדרום אפריקה, ולכן החנויות נסגרו באופן זמני במדינה באירועים הקשים לא היו נפגעים, כולל אנשי הצוות שיצאו ללא פגע. אנחנו עוקבים אחרי ההתרחשויות ונשוב לפתוח את החנויות כשהרוחות יירגעו והמצב יאפשר".
מקור: רויטרס



