ענף הבנייה ימשיך לעבוד במתכונת רגילה

לבקשת שרת הבינוי והשיכון ד"ר יפעת שאשא ביטון: ענף הבניה הוחרג מההגבלות וימשיך לעבוד במתכונת מלאה • אושרה המשך עבודתם בתפוקה מלאה של עובדי בנייה פלסטינים והוגדרה רשימה של מפעלים ומרכיבי ייצור ענפיים שיוחרגו מהמגבלות שהוטלו על המשק

פועלי בניין. אילוסטרציה | צילום: נתי שוחט, פלאש 90

הממשלה אישרה אמש את בקשת שרת הבינוי והשיכון ד"ר יפעת שאשא ביטון, להגדיר את ענף הבניה כענף חיוני למשק, ובכך להחריג אותו ממגבלות כוח האדם שהוטלו על יתר ענפי המשק.

בתוך כך, ועל מנת לאפשר את העבודה הרציפה באתרי הבניה, ובכלל זה הבינוי הנדרש בבתי החולים והתשתיות הנלוות, אושרה כניסתם של פועלים פלסטיניים המועסקים בענף הבניה לחודשיים כולל לינה.

חברות מאכלסות המטפלות בתחום הדיור הציבורי מטעם משרד הבינוי והשיכון הוחרגו אף הן לשם המשך שירות רציף לאוכלוסיות מוחלשות אלה.

על פי ההחלטה, ענף הבניה ימשיך לפעול במתכונת רגילה.

מאז תחילת משבר הקורונה, פעל משרד הבינוי והשיכון במטרה לאפשר את המשך פעילותו הסדירה של ענף הבנייה, חרף אי הוודאות והחששות מהמציאות שנוצרה.

ענף הבנייה מהווה 11.5% מהתוצר הכללי וכ-17.5 אחוז מהאשראי שהבנקים מעמידים לטובת פרויקטים בתחום הבנייה והתשתיות. על כן ישנה חשיבות גדולה להמשך תפקודו של הענף גם בתקופות חירום על מנת למנוע משבר כלכלי נרחב עקב חשיפה גדולה של הבנקים.

בימים האחרונים פעל משרד הבינוי והשיכון בישיבות המל"ל והממשלה למנוע פגיעה בהיקף כח העבודה בענף, ולקדם הסדר לפיו תאושר לינת עובדים פלסטינים בשטח ישראל, על מנת לאפשר המשך בנייה רציפה במקרה בו יוטל סגר שימנע כניסה ויציאה של פועלים. ענף הבנייה בישראל מושתת ברובו על כוח עבודה זר ופלסטיני לייצור שלדי הבניינים, ואשר עבודתם מהווה תשתית לעבודה נוספת של כ 208 אלף ישראלים שעובדים בעבודות בענף כגון חשמל, מיזוג אוויר, אינסטלציה, מעליות ועוד.

בנוסף, אפיין המשרד את מרכיבי הייצור הענפיים שיש לשמר, כדוגמת מפעלי ואתרי כרייה, חציבה, ייצור מלט, ייצור בלוקים, חצץ, פלדה וכו', על מנת שיוחרגו מהמגבלות שהוטלו על כלל המשק. נציין כי מפעלי התעשייה בישראל מייצרים את כלל החומרים המוצרים ומערכות הבניין, בנוסף למוצרים המיובאים.

שרת הבינוי והשיכון ד"ר יפעת שאשא ביטון: ההחלטה להגדיר את ענף הבניה כענף חיוני ושמירה על תפקודו הרציף והמלא היא פרי עבודת מטה מקיפה ויסודית שנעשתה במשרד הבינוי והשיכון תוך שיתוף פעולה מלא עם משרדי הממשלה השונים. אנחנו עומדים בקשר הדוק ויומיומי עם התאחדות הקבלנים והתאחדות התעשיינים על מנת לוודא שפעילות הענף לא תפגע וננקוט בכל פעולה שתידרש על מנת להבטיח שכך ישאר גם באתגרים שעוד נכונו לנו בהמשך הדרך. נמשיך לפעול באחריות לטובת ענף הבניה ורוכשי הדירות".

נשיא התאחדות הקבלנים בוני הארץ, ראול סרוגו מסר: "המשך הפעילות של ענף הבניה והתשתיות היא קריטית להקלה של יציאת המשק ממשבר הקורונה. אנחנו מודים לשרת השיכון והבינוי, שר האוצר, ושרי הכלכלה והביטחון שעשו נכון עשתה כשקיבלו את ההחלטה לכלול את ענף הבניה והתשתיות ברשימת ענפי התעשייה החיוניים למשק שימשיכו לפעול באופן מלא לאורך המשבר הזה. לפנינו עוד דרך ארוכה במשבר הנוכחי ועלינו להמשיך לשמור על יציבות ענף הבניה והתשתיות שכן איתנותו היא מפתח לאיתנות המגזר פיננסי והמשק כולו. אנחנו, קבלני ויזמי הבניה בישראל נמשיך לעבוד כפי שעשינו בעתות הקשות ביותר שעברו על ישראל. ביממה הקרובה נפעל מול כלל קבלני ישראל כדי למצוא פתרונות הלנה בדגש על פתרונות לקבוצות גדולות של עובדים שיקלו את הטיפול הלוגיסטי בהלנתם בישראל".

כתיבת תגובה