פרסום ראשון: הקצו דירות לחרדים בניגוד להחלטת ממשלה

אריה דרעי מיהר לחגוג את הכנסתו של סעיף בהסכם הגג עם אשדוד המקצה כרבבת דירות לציבור החרדי, אבל מתברר שהחגיגה הייתה מוקדמת מידי, משום שסעיף קטן בהחלטת הממשלה מרוקן את ההסכם מתוכן

חתימה על הסכם גג באשדוד. צילום: פלאש 90

הסכם הגג שחתמה הממשלה עם עיריית אשדוד ובו סעיף שמקצה 25% מהדירות לציבור החרדי, נמצא בסכנה. מעיון במכתב ששוגר לשרי הפנים והבריאות, ונראה כי הגיע בתגובה למכתב ששיגרו השניים לראש עיריית אשדוד, ליושב ראש מטה הדיור ולמנכ"ל משרד השיכון, ובו דרשו להקצות לציבור החרדי רבע מכלל יחידות הדיור (כ-10,000) שייבנו באשדוד במסגרת הסכם הגג, עולה כי הקצאה זו סותרת החלטת ממשלה.

במכתב התגובה, מאשרים ראש העיר יחיאל לסרי, וראש מטה הדיור, אביגדור יצחקי יחד עם מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, כי אכן יעשו הכל בכדי להקצות לציבור החרדי את הדירות, וזאת בכפוף לקריטריונים המופיעים בהחלטת הממשלה. והנה המוקש. החלטת הממשלה (דר82) שמבקשת לתת מענה למצוקת הדיור החרדית, אינה מתייחסת כלל וכלל לעיר כמו אשדוד.

ההחלטה מתייחסת לערים בעלי רוב חרדי, ואשדוד אינה כזאת. היא מתייחסת להקמת ערים חדשות לציבור החרדי, וכאן מדובר בהסכם גג בעיר קיימת, והיא מתייחסת להקמת שכונות חדשות לציבור החרדי בערים הטרוגניות בהן שיעור האוכלוסייה החרדית אינו עולה על 15% מכלל האוכלוסייה.

אשדוד, במקרה הזה נופלת בין הכיסאות שכן הציבור החרדי בעיר מונה כחמישית מהאוכלוסייה (כך ניתן להסיק מהשנתון הסטטיסטי ל-2015 שפרסמה העירייה) ורבים סבורים שהמספר גבוה יותר. לכן, אם ניצמד להחלטת הממשלה האמורה עליה נסובה ההתכתבות בין השרים והאחראים על הסכם הגג, הרי שלציבור החרדי באשדוד לא מגיע ולו דירה אחת!

אגב, טענה זו הוזכרה בעתירת המתנגדים להסכם הגג כפי שנידונה בבית המשפט. ובכל זאת יש פתרון אפשרי שעשוי לתת גושפנקה מאוחרת לחגיגת הניצחון של דרעי. על השרים החרדים לדרוש הקצאת רבע מהדירות בהסכם לציבור החרדי ללא תלות בהחלטת הממשלה האמורה שדווקא מקשה על דרישת ההקצאה. מעיון בהחלטת הממשלה עולה כי הוא כפוף לכללי השוויוניות.

אם יוצאים מנקודת הנחה שהציבור החרדי באשדוד מונה כרבע מהאוכלוסייה, הרי שהקצאת 25% מהדירות עבור הציבור החרדי (באמצעות תכנון שמתאים למשפחות חרדיות), היא פעולה שוויונית בעליל. אי הכללתה של פסקה בנוסח זה במכתב הכוונות שמצורף להסכם הגג, עלול לשמוט את הבסיס החוקי שלו ולבטל למעשה את ההסכם כולו בשל הסעיף האמור, המנוגד להחלטת ממשלה, כאמור.

תגובה אחת ל: "פרסום ראשון: הקצו דירות לחרדים בניגוד להחלטת ממשלה"

  1. לפי מחקר שפרסם לאחרונה מרכז המידע של הכנסת באשדוד מתגוררים 30,000 חרדים שהם 14% מהאוכלוסיה. כך שנראה שאשדוד כן עומדת בקריטריונים.

כתיבת תגובה