בעוד כשבועיים אמורים חמישה שופטי בג"צ לדון בעתירות שהוגשו נגד חוק מס ריבוי דירות • בעמוד הפייסבוק של "עמוד המחאה" נגד מחירי הדירות ניסחו מנהלי הדף את הנימוקים מדוע למרות הכל אסור לפסול את החוק
שאול כהנא 30.04.2017
מס על דירה שלישית. אילוסטרציה. צילום: rosedesigns | שאטרסטוק חוק מס דירה שלישית יעלה לדיון בבג"צ ב-9 למאי. מנהלי עמוד הפייסבוק "המחאה הגדולה – יחד נוריד את מחירי הדירות", ניסחו 13 סיבות מדוע אסור לפסול את החוק.
1. החוק עבר בחוק ההסדרים לאחר דיונים רבים! השינויים שנעשו ברגע האחרון אלו שינויים לבקשת המתנגדים לחוק! אלו שינויים שמקלים עם בעלי הדירות. לא ניתן לסחוט הקלות בחוק וליזום אותן, ולאחר מכן לנצל את ההקלות בכדי לומר ששינוי זה שהם בעצמם ביקשו אינו תקין! הרי השינוי הוא לבקשת אותם אלו שעכשיו מערערים לבג"צ!
2. כבר כשיאיר לפיד היה שר אוצר, ביבי הציע חוק הרבה יותר אגרסיבי של 2.5% החוק הזה הינו חוק קל לעומת הצעות קודמות.
3. הטיעון של בעלי 3 דירות כאילו שהם פנסיונרים מסכנים ללא פת לחם, הוא מגוחך מיסודו שהרי הכנסתם הממוצעת נבדקה והיא פי כמה מההכנסה הממוצעת בישראל. מעבר לכך אדם שמחזיק ברשותו מספר דירות איננו עני! יתרה מכך, אפשר לדרוש לפתור פנסיונרים בעלי דירות שהכנסתם נמוכה מלשלם המס, אך כנראה שזו איננו הטיעון האמיתי.
4. הטיעון שהחוק אינו שיוויוני מפני שבעל דירה נוספת אחת יקרה במרכז לא ייאלץ לשלם לעומת בעל 2 דירות קטנות בפריפריה הוא נתון נכון אך לא מדויק. כבר היום יש מיסוי על הכנסות משכירות שגבוהות מכ- 5,000 לחודש.
מעבר לכך, כמעט בכל חוק חדש ניתן למצוא אי דיוקים כאלו או אחרים, אותם אפשר לתקן בהמשך. הטיעון של "אל תיקחו לי כי לעשיר השני אתם לא לוקחים" הינו טיעון ילדותי ציני, שאם הולכים לפיו כל אזרח יכול לטעון מה הוא משלם ושכנו לא.
המטרה של החוק הינה להפסיק את התחרות שיש בין הזוגות הצעירים למשקיעים! מטרת החוק איננה הוגנות בין עשירים, ובמידה וישנה בעייתיות כלשהי ניתן לתקן בעתיד.
5. כאשר אותם בעלי דירות טוענים להוגנות, יש להפנות אליהם את הטיעון בחזרה שהרי היכן ההוגנות כאשר על כל הכנסה משלמים מיסים למעט הכנסה פאסיבית משכירות?! מדוע על הכנסות מהבורסה משלמים 25% מס ועל הכנסות מנדל"ן אין כמעט מיסוי?! האם זהו אינו עיוות שוק שמושך משקיעים לגזול דירות מידי הדור הצעיר?! עשיר וטוב לו, עני ואין לו.
6. חשוב לזכור שכאשר מדברים על בעלי 3 דירות ומעלה מדובר בכ – 50,000 אנשים, מיעוט שיוצר עיוות ומצוקה כלכלית לציבור שלם.
7. במרבית המדינות בעולם ישנה התערבות ממשלתית בשוק השכירות מתוך הבנה שמדובר בזכות קיומית בסיסית לאדם! רק בישראל שוק זה כמעט ופרוץ לחלוטין ומאפשר מקלט מס לבעלי הון. זוהי פעם ראשונה שנעשה צעד ראשון בנושא, יתרה מכך, מדובר בצעד קל ביותר לעומת צעדיהם של מדינות אחרות בעולם, לעומת מיסים אחרים פה בארץ ולעומת הצעד שנדרש באמת. אך זוהי התחלה.
8. הטיעון של אותם מערערים לבג"צ שערעורם נובע מכך שהחוק עבר בצורה לא תקינה הינו ערעור מגוחך ומזלזל ואף גורם לזילות בית המשפט.
האם באמת זה מה שמפריע להם? תהליך העברת החוק?! הרי ישנם הרבה חוקים שאם מחפשים ממש טוב ניתן למצוא בתהליך העברתם פגמים רבים! ברור הדבר שמה שמפריע להם זה שהם או מי ממקורבם יאלצו להתחיל לשלם מס על הכנסות כמו כל אחד אחר במדינת ישראל! עצם העובדה שהם משתמשים בפרצה כזו היא מבזה, מלוכלכת, ונובעת אך ורק מתאוות בצע ותאוות אישיות! אני קורא לאותם אינטרסנטים לחפש פגמים בחוקים אחרים בהם באמת הדבר נדרש!
9. הטיעון של אותם בעלי דירות על כך שהם כבר שילמו מס כאשר חסכו לדירה (וכאשר קנו אותה) זהו טיעון מגוחך גם הוא! שהרי שכיר שיצא לפנסיה ופתח עסק מחסכונותיו לא שילם מיסים בעת פתיחת העסק ומההכנסות השוטפות?!! הרי גם הוא שילם מיסים כל חייו! טענה זו היא קישקוש מוחלט ואין בה דבר.
10. חשוב ביותר לזכור מה מטרת החוק ומה המשמעות של העברתו (או אי העברתו). מדובר פה בעשיית צדק ותיקון כשל שוק לדורות קדימה !
זהו חוק שבא לומר שדירה היא קודם כל למגורים ואחר כך לביזניס! זהו חוק שנותן לילדים שלנו שהשתחררו מהצבא את האפשרות לרכוש דירה ולדאוג לעתידם לפני שבא איזה אוליגרך עשיר שקונה את הדירה הרביעית או העשירית שלו! זהו חוק שיוויוני! זהו חוק הוגן!
11. צריך לזכור שבועת הנדל"ן בארץ החלה עקב ריבית אפסית שגרמה נהירה עצומה של משקיעים עקב חוסר באלטרנטיבות השקעה! כבר 10 שנים שהבועה הזאת מתנפחת ומתנפחת.
אילו החוק היה קיים כבר איי שם ב 2008 אולי כלל לא היינו מגיעים למשבר דיור שכזה! מדובר בחוק שמעבר לכך שיחזיר את השוק קצת לשפיות הוא ישמור עלינו גם בעתיד הרחוק מפני בועות נדלן ומשברים כלכליים! אי העברתו עלולה לגרום נזק כלכלי גם לדורות הבאים!
12. החוק הזה נידון תקופה ארוכה ביותר ובסוף הוכנסו אליו רק הקלות למען אלו שעכשיו קוראים לבטלו! זהו מחדל שלאחר שהוקל לבקשתם של המערערים או מי מצידם הם בוחרים לערער. הרי השינויים היו כולם הקלות.
13. החוק הוכיח את עצמו! חודש לאחר שעבר חלה ירידה במחירי הדירות. ירידה הגבוהה מזה עשור! איזון השוק ועצירת נהירת המשקיעים נתנו פתח של תקווה לדור הצעיר. וכך הוא יתנו סיכוי כלכלי גם לדורות הבאים!
לבטל את החוק יהיה פשוט להשאיר את השמנת אצל העשירים ומנגד דור שלם חסר סיכוי לחיים שפויים במדינה שלנו שכבר החל להגר החוצה!
הסיבות לערעור אינן הסיבות האמיתיות אלא הן הסיבות אשר מאפשרות טכנית להגיש ערעור. אין בינן לבין כוונותיהם האמיתיות של המערערים דבר וחצי דבר, וזה בפני עצמו מעורר סלידה. "כבוד השופטים", מסיימים אנשי המחאה וכותבים: "עשו צדק עם הדור הצעיר שכבר עשור הוא חסר תקווה לקורת גג, עתיד, וחיים שפויים במדינה".



30/04/2017 15:54
אני לא יודע מי האיש הלא חכם שכתב את המאמר המטופש והמגוחך הזה. אבל העניין הכי מטומטם פה הוא שהוא תולה את כל יהבו! בגירוש המשקיעים מהשוק! כמה תמים אתה יכול להיות!? המשבר והיוקר של הדירות לא נוצר בכלל בגלל המשקיעים אלא בגלל הממשלה! בלימודי כלכלה הבסיסית ביותר לומדים שאם הביקוש עולה על ההיצע המחירים עולים ואם ההיצע עולה על הביקוש המחירים יורדים! אם הממשלה באמת רוצה לפתור את משבר הדיור כל שעליה לעשות הוא לבנות בעצמה והרבה או לחילופין לגרום לאחרים לבנות בעצמם והרבה! וכבר היו דברים מעולם! גם בשנות המדינה הראשונות בשנות החמישים והשישים היה ביקוש עצום למגורים ומדינת ישראל פתרה את העניין ע"י כמויות אדירות של שיכונים שנבנו בכל הארץ! אבל הממשלה הנוכחית מסיבות אידיאולוגיות אפילו לא חולמת לנקוט בצעד פשוט זה! (אבל כרוך בהרבה בעיות אחרות…) היא אפילו לא מנסה! למה היא צריכה לבנות כשהרבה יותר פשוט להטיל מיסים חדשים שכביכול יגרשו את המשקיעים מהשוק. זהו צעד פופוליסטי שאנשים פתיים כמוך מאמינים לו וזה חבל. מה גם שהוא לא! יפתור את בעיית הדיור! ההוכחה הפשוטה היא שלמרות שאנו שומעים על המס הזה כבר שנה שלמה מחירי הדירות לא ירדו!
זהו מס לא צודק לא הוגן ולא הגון! וכבר נמאס להזכיר את הדוגמה הפשוטה שמי שיש לו דירת פאר ב-20 מיליון ש"ח לא ישלם את מס הדירות גם אם מס הכנסה הוא משלם. אבל דווקא מי שמשקיע בכמה דירות כן משלם מס הכנסה לפי החוק ואין שום סיבה להטיל דווקא עליו ולא אחרים מס. אם הממשלה רוצה להטיל מס הוגן שתטיל אותו לפי גובה הכנסות אותו משקיע או אף אותו בעל דירת פאר ואז זה יהיה הוגן וצודק כלפי כולם.
30/04/2017 19:26
כתוב בשיטחיות, בורות ורשעות.
כנראה ע"י אוכלי חינם על חשבון הציבור העובד, שחומדים את אשר האחר השיג בזיעת אפו.
נקווה שלא תזכו לדירה על חשבון אחרים.
01/05/2017 8:19
למה הממשלה לא בונה יותר? למה לגרש את המשקיעים? האם זה ששכר הדירה עלה בדיוק בקצב של השיפור במשכורות בארץ מלמד אותנו שדווקא כן בנו מספיק דירות? מדוע מחירי הדירות עצמן, עלו 71% נוספים מעל ומעבר למה שעלה שכר הדירה?
על כל השאלות האלה עונה אתר האינטרנט לרוכשי הדירות, שהוא אתר חינם, שלא מפרסם אף אדם, אף חברה או עסק, וגם נקי מפרסומות
01/05/2017 16:44
תמכור מהר לפני שהמחירים יורדים וגם תשלם את המס
02/05/2017 23:26
במשך השנה האחרונה מכפישים ציבור שלם על לא עוול !
מה חטאו בעלי 3 דירות ? זה גם חטא להיות בעל 3 סופרים או 3 בתי מלון או 3 פלפליות או חומוסיות וכו'
חזירים קוראים להם. מה באוצר לא יודעים לקחת מס לפי הכנסה ומכולם ולא רק מציבור מסוים ?
או שהם מונעים מצרות עין שמובילה לשנאה.
החוק הזה יוביל למשבר אימון גדול בממשלה ולהרס הכלכלה החופשית ולנזק גדול לעתיד.
לא פלא שחוק זה עבר במחטף, כי אחרת כל המומחים היו פוסלים אותו על הסף.
ישנם אנשים רבים שבאמת קשה להם במדינה, אך בעלי 3 דירות לא האשמים והם לא צריכים לשלם את המחיר לבדם אלא גם הטיקונים הגדולים, כל אחד ביחס לרמת ההכנסה שלו ולא בשום דרך אחרת. תארו לכם בעל 3 דירות עם משכנתאות כבדות וחוסר ביקוש לשכירות, או מצב של שוכר שלא משלם תקופה ארוכה ומשאיר חובות עצומים ולא מתפנה ועלויות משפטיות עצומות לפינוי ואחרי פסק דין אין לא מהיכן לשלם כי אין לו יכולת ואז בא מס דירה שלישית ולא מעניין אותם רווח או הפסד. לכן מס צריך להיות מס הכנסה ולא אחרת. אבל תמיד יהיו ממורמרים שלא אכפת להם לדפוק את מי שכן הצליח.
בנימין נתניהו יאבד הרבה מאוד בוחרים בגלל החוק הזה ולא רק בעלי שלוש דירות. כחלון זה סיפור עצוב.
26/05/2017 11:00
לכל המגיבים אספני הדירות
מי שמציע לממשלה לבנות הרבה ולא לגרש משקיעים….במצב זה רוב הדירות שייבנו יגיעו במוקדם או במאוחר לבעלות משקיעים ולא לחסרי דיור או משפרי דיור בעלי דירה אחת. וכל זא. יקרה תוך עליית מחירים שתביא בסופו של תהליך למפולת ולמשבר כלכלי במדינה.