10 נקודות על פורד פומה | נסיעת מבחן

פורד פומה, האח הגדול של הפיאסטה, מגיע אלינו לנסיעת מבחן |  מה יש ברשימת האבזור, מה הרשים אותנו בבטיחות? | איזה סוג נהיגה אוהב המנוע של הפומה וכמה הוא עולה? | בחנו את הרכב (ועל הדרך גם הצצנו באנציקלופדיה)

פורד פומה | צילומים: יצרן ומערכת ביזנעס

1 . אילולא האנימציה המרשימה בלוח המחוונים הדיגיטלי של הפומה, לא הייתי שם לב שפומה הוא עוד שם של חיה. אחרי שיטוט קצר במרשתת, מצאתי. הפומה היא חַיָּה טוֹרֶפֶת מִמִּשְׁפַּחַת הַחֲתוּלִים הַדּוֹמָה בְּצוּרָתָהּ לְנָמֵר. נִקְרֵאת גַּם אַרְיֵה אָמֵרִיקָנִי, נו שוין, החכמנו…

2. התמונות המצורפות נלקחו בחלקן מאתר היצרן, שם הוא בצבע כחול מירוצים (לא ברור הקשר למנוע שהושתל בו…) ולצד זאת גם אני לכדתי כמה תמונות… מה קיבלנו לימי המבחן? פומה ברמת האבזור האמצעית, בציר 2022 , צבע יין משובח (הוי, הצבע…) חתימת לד מעניינת מלפנים ומאחור, גג שחור (ללא חלון בגרסה זו), בקיצור, יצירה יפיפייה.

3. תא הנוסעים נאה אבל לא כמו שהרכב נראה מבחוץ. לוח המחוונים הדיגיטלי דווקא מעולה, וגם השאר ממש בסדר: התא אוורירי ומרווח, הנדסת אנוש אחלה, אבל המסך המרכזי שדובר אנגלית בריטית כבדה… מאתגר אותי בתפעולו כמו מזג האוויר באירופה בתקופה האחרונה. וזה לא קשור למזגן של הפומה – הוא מקרר ואפילו מקפיא אם צריך.

4. עם המנוע הייתה לנו התכתבות. דהיינו, ארך לנו זמן להבין אותו. בתחילה נסעתי במצב "נורמלי" והוא הרגיש לי כאילו השארנו חלק ממנו בסוכנות… קצת אנמי. בהעדר קטלוג מודפס, ארכו לי כמה שעות לגלות שיש מספר מצבי נהיגה שהמתג שלהם מתחבא מתחת לבלם היד הידני. מצבי הנהיגה: סלעים (?!) שלג, נורמלי, חסכוני ו… מצב ספורט. מצוין, עברתי הישר לאופציה האחרונה ונשמתי לרווחה. המנוע הפך לזריז והצדיק סוף סוף את השם פומה. נכון, לא רכב ספורט אבל חתלתול זריז – בהחלט שכן.

5. למחרת, על הבוקר תדלקתי, איפסתי את מד הדלק, העברתי למצב 'אקו' והחלטתי לשייט בנינוחות. הנה המסקנות: קודם כל, צריכת הדלק של אמש, שעמדה על 14 ק"מ לליטר הראתה לנו ממוצע קבוע של 17 ק"מ לליטר וחלק מהדרך ראינו גם 18/19 ק"מ לליטר. זה מפתיע לא רק בגלל צריכת הדלק ההיברידית הזו, אלא דווקא בגלל שגיליתי שהצלחתי לפצח את השילוב מנוע-גיר של הרכב. דווקא במצב אקו, הנסיעה זרמה היטב וכאילו למדתי לחיות עם הפומה.

וזה המקום לקצת נתוני מנוע/ גיר: נפח 1000 סמ"ק, גיר 7 הילוכים, 125 כ"ס.

6. מה שעוד הרשים, אלו אביזרי הבטיחות, לא מדובר ברשימה הכי ארוכה בקטגוריה, אבל מה שיש – מרשים טכנולוגית. דוגמאות? בבקשה: בקרת השיוט אדפטיבית, רגועה ושלווה, שבמשך שעות לוקחת מהנהג את הפיקוד על הדוושות. לא משנה אם מדובר על נסיעה לצפון או בפקקים של עפולה. גם אם מתקרבים לרמזור היא תדע לבלום באופן מספיק נעים, מבלי להכניס לכם את ההגה לצלעות… כך גם בקרת הסטיה מנתיב שלא טיילה בתוך הנתיב אלא שמרה על הרכב במרכז הנתיב, שאפו לפורד.

 

7. השורה השניה תאכלס בתוכה גבוהים אם צריך. מקום לראש – יהיה להם, לברכיים – קצת פחות … יש תאורה אישית עשויה לד, ופתחי מיזוג – אין.

8. תא המטען מרגיש יותר גדול מ-410 ליטר שצויינו במפרט. הכיסוי שלו מתחכם, עם פטנט ייעודי של פורד, וכמו תמיד כשמתחכמים משהו לא מסתדר…

9. רשימת איבזור כמעט-לקינוח: חישוקי סגסוגת "17, תאורת לד קדמית ואחורית, מושבים קדמיים ספורטיביים, מסך מרכזי בגודל "8, תמיכה ב- Apple Car Play / Android Auto, מתג התנעה ללא מפתח, לא כולל כניסה ללא מפתח, הגה קטום עם פקדי העברת הילוכים ולוח מחוונים דיגיטלי "12.3

מחיר לגרסה הנבחנת 133,900 ₪

10. לסיכום: יפה, נח, מרווח, חסכוני ובטיחותי. מי שמתעניין בקטגוריה, חייב נסיעת מבחן.

כתיבת תגובה