רצף של 3 שנים: אל על בתחתית דירוג דייקנות חברות התעופה

ללא קשר לעומס החגים: על רקע הדו"ח שפורסם היום, חזר 'ביזנעסופ"ש' לדו"חות שפורסמו בשנים קודמות ובחן חודשים שונים במעגל השנה • נתב"ג זוכה אף הוא לדירוג חמור וברשות שדות התעופה מאשימים את אל על • והבוקר? שבע שעות המתנה

תקועים באוויר. מטוס אל-על | צילום: Mike Fuchslocher, שאטרסטוק

גרועים בדייקנות במועדי הנחיתה: חברת הטיסות הישראלית אל-על מדורגת כאחת מחברות התעופה הכי פחות דייקניות, מזה שנה שלישית ברציפות. כך עולה מנתוני אתר flightstats.

האתר, המנטר את מועדי ההמראות, הנחיתות ומיקום המטוס בזמן אמת, מפרסם אחת לתקופה דירוג הכולל את חברות התעופה המובילות בעולם ובו נתונים על רמת דייקנות חברות התעופה בזמני הנחיתה המתוכננים.

לפי הדו"ח של flightstats, עיכוב במועד הנחיתה מוגדר החל מאיחור של 15 דקות ואילך ממועד הנחיתה המתוכנן בלוח הזמנים של הטיסה.

למרות שהישראלים הורגלו זה מכבר להיות הראשונים כמעט בכל תחום טכנולוגי בעולם ולהוביל את ההייטק והטכנולוגיה. בכל הנוגע לטיסות, נכונה להם אכזבה משמעותית. שכן חברת התעופה המובילה מבין חברות התעופה הישראליות מדורגת החודש במקום ה-39 מתוך 41 חברות תעופה, עם נחיתות "דייקניות" ב- 65.5% מטיסותיה, כשמשך העיכוב הממוצע של אל-על עמד על 51.3 דקות.

ואם חשבתם שמדובר בכשל זמני המושפע מסכסוכי העובדים בחברה, כנראה שטעיתם. 'ביזנעס' חזר אחורה לנתונים שפורסמו על ידי flightstats ביוני 2017 למניינם וגילה כי אשתקד דורגה אל על במקום האחרון בדירוג, עם 56% בלבד מטיסותיה שנחתו בזמן.

בדיקה בדו"ח שפורסם שנה קודם לכן, בחודש אפריל 2016 למניינם, מציג נתונים דומים, אז דורגה אל על במקום האחד לפני אחרון ברשימה, עם עיכוב בכמעט כל טיסה שניה של החברה. במילים אחרות: הכותרת של הדו"ח הנוגע לשנה זו, כי אל על מדורגת במקום השלישי מתחתית הרשימה, ממקמת את החברה דווקא במגמת 'שיפור', שנוסעי החברה כנראה לא מייחלים לשיפורים מהסוג הזה.

הבדיקה של 'ביזנעס' בשנתיים שקדמו לדו"ח הנוכחי, לא עסקה במקרה בחודשים שונים בגלגל השנה. שכן על החודש הנוכחי עוד יהיה אפשר לנמק את העיכוב בשל עומס הטיסות בחודש החגים (תירוץ שכמובן לא אמור לספק את הנוסעים), מה שאי-אפשר יהיה לטעון לגבי חודשים אחרים בשנה.

באל על אגב, כך לפי טענות של גורמים בענף, ייחסו את הכישלון בדייקנות לנמל התעופה בן גוריון, מה שהביא לתגובת-נגד זועמת מטעם רשות שדות התעופה. "נדהמנו הערב לשמוע שהכישלונות החוזרים ונשנים במהלך השנים האחרונות של חברת התעופה אל על בדירוגה הנמוך בדיוק המבצעי והקשיים באיוש צוותי טיסות בחברת אל על מאז שעות הבוקר יוחסו לנמל התעופה בן גוריון", נכתב בתגובת הרשות. "לאורך השנה האחרונה פגעו שיבושי חברת אל על, הן בדיוק המבצעי של החברה והן בדיוק המבצעי של נמל התעופה בן גוריון, נמל הבית ממנו יוצאות טיסות החברה".

עוד נכתב בתגובת הרשות, כי היא "רואה בחומרה את הפגיעה בציבור הנוסעים של חברת אל על, אשר משבשת את הפעילות המבצעית של השדה וגורמת להוצאות מיותרות לרש"ת".

תגובתה הזועמת של הרשות לא באה לחינם, ועל פי הערכה היא נוגעת גם לדו"ח עצמו של flightstats, שלצד חברות התעופה הוא מדרג גם את שדות התעופה, אותו תקראו בהמשך הכתבה. למעשה, תולים ברשות את הדירוג הפחות-טוב לנתב"ג בכך ששיבושי אל-על הם האחראים לדרוג הכושל, שכן "כל מאות הטיסות של למעלה ממאה ועשרים חברות שפועלות בנתב"ג יצאו בזמן", כלשון תגובת הרשות.

מי שדורגה במקום הראשון היא חברת התעופה הלאומית של סרי לנקה, סרילנקן איירליינס. אחריה ברשימה נמצאת דלתא איירליינס עם 87% מטיסותיה שנחתו בזמן ולאחריה, עם נתונים צמודים ממש, מדורגת ANA היפנית ש-86.6% מטיסותיה בחודש ספטמבר נחתו במועד.

את המקומות הבאים ברשימה מאיישים חברות התעופה ג'ט איירווייז, קטאר איירווייז, סינגפור איירליינס וLATAM, בסדר הזה.

נתב"ג מדורג במקום ה- 351

מגדל הפיקוח בנתב"ג | צילום: משה שי, פלאש 90

כפי שנכתב לעיל, גם שדה התעופה הבינלאומי של ישראל, נתב"ג מושפע באופן שלילי מהדו"ח. הפעם מדובר בדירוג נפרד שכולל הדו"ח, המתייחס לדיוק שמפגינים נמלי התעופה, ונכללים בו מאות שדות תעופה מרחבי העולם, כשנמל התעופה בן גוריון 'זוכה' לציון נמוך מאוד והוא מדורג בתחתית הרשימה – במקום ה- 351 (מתוך 370) בהסתמך על כ-6,000 טיסות שפעלו ממנו בחודש החגים העמוס.

גם במקרה הזה מתייחס הדו"ח לעיכוב על פרק זמן של 15 דקות ומעלה. על פי הדו"ח, בחודש החגים עמד שיעור הדיוק של נמל התעופה בן גוריון על כ-66% טיסות שהמריאו במועד ומשך העיכוב הממוצע בבן-גוריון עמד על 48.3 דקות.

עם זאת, יש לציין כי בכל הנוגע לנתב"ג, הנתונים לא בהכרח משקפים את המציאות, הן בשל מה שצויין לעיל – העיכובים הרבים של חברת אל-על האחראית על נתח משמעותי ממספר הטיסות הסדירות בנמל, והן בשל חודש החגים העמוס שעל פי דרך הטבע מביא איתו גם עיכובים שונים הנובעים כתוצאה מעומס משמעותי חריג במיוחד.

נמל התעופה ה'מנצח', שעומד בראש דירוג נמלי התעופה הדייקניים בכל הנוגע למועדי ההמראות, נמצא באי קוסמוי בתאילנד, ש-96% מטיסותיו המריאו במועד. למקרה שתהיתם, שיעור העיכוב הממצוע בכלל נמלי התעופה בעולם, עומד על פי flightstats על 52 דקות.

סכסוך שכבר נמשך שנה

אחת מהסיבות שרמת הדייקנות הנמוכה של אל על נובעות ממנה, נובעת מסכסוכי העובדים בחברה, שאף שבתו במחאה על תנאי העסקתם ונמצאים מזה שנה בהליך גישור שאמור להסדיר את עבודת הטייסים ולהכין אותם לקראת תקנות ה-FTL החדשות, הצפויות להיכנס לתוקף בנובמבר והן מגדירות מחדש את כללי המנוחה הנהוגים בטיסות, מחייבות את הטייסים ביותר שעות מנוחה ומגבילות את מספר שעות העבודה באופן שונה משמעותית מבעבר.

למעשה, רק הבוקר (ה') עוכבו טיסות רבות של החברה – מרומא אמסטרדם, מילאנו, בטומי, לרנקה, הרקליון וקייב. בנוסף, עוכבה טיסה ly385 של אל על, שהיתה צפויה לצאת ב-7:25 לרומא ועוכבה במשך לא פחות משבע שעות. בתגובה לתלונות הלקוחות, הגיבו היום באל על כי "עקב סיבות מבצעיות חלים היום עיכובים במספר טיסות. החברה עושה כל שביכולתה להוציא את הטיסות בהקדם האפשרי. אנו מתנצלים מאוד על אי הנוחות שנגרמה ללקוחותינו".

כתיבת תגובה