48 ספינות ממתינות מחוץ לנמל: ומה עם רציף הדלקים?

בזמן שמחוץ לנמלים ממתינות לפריקה 48 אוניות, במפרץ חיפה קיים רציף ריק וזמין שיכול לתת מענה מיידי | רציף הדלקים, העומד ריק, נמצא בין הנמל החדש ובין מסוף גדות במפרץ חיפה ויכול לקלוט שתי אוניות בו זמנית | צביקה שכטרמן, מנכ"ל נמל מספנות ישראל: "נמל מספנות ישראל יכול להפעיל את הרציף, העומד כיום ללא שימוש, בתוך שעות ספורות ולהתחיל לפרוק מיידית אוניות מטען | שכטרמן מתריע: חגי תשרי הנמצאים מעבר לפינה יגררו בתורם לעיכובים נוספים וצפויים להאריך אף יותר את זמני ההמתנה

רציף הדלקים בנמל חיפה | צילום: באדיבות המצלם

‏למרות כל הניסיונות לפתור את משבר התור הארוך בנמלי ישראל, המצב ממשיך, ואף מחמיר. נכון להיום ממתינות מחוץ לנמלים 48 אוניות, כאשר חלקן הגיע לחופי ישראל עוד בחודש יולי. להמתנות אלה השלכות ישירות על היבואנים, בעלי המפעלים ומפעילי האוניות, השלכות שעלותן הכלכלית תגולגל על הציבור.

אולם, מסתבר כי בעוד היבואנים נאנקים תחת התורים התפעוליים הארוכים בנמלי ישראל, וחלק מהמפעלים והעסקים הגיעו למצב בו אזלו להם חומרי הגלם, קיים במפרץ חיפה רציף העומד ריק באורך של כ-450 מטר. מדובר ברציף הממוקם בין הנמל החדש ובין מסוף גדות והנמצא בבעלות חברת נמלי ישראל (חנ"י). על פי תוכניות חנ"י, רציף זה אמור לשמש כרציף דלקים עתידי, כאשר בניית קו המים הושלמה וכרגע עיקר העבודות מתבצעות בעורף הרציף.

בפניה דחופה של צביקה שכטרמן, מנכ"ל נמל מספנות ישראל למנכ"ל חנ"י, ולראש ראש רשות הספנות, קורא שכטרמן לאפשר לנמל מספנות להפעיל מיידית את הרציף החדש כרציף לפריקת סחורות, ובכך להקל משמעותית על התור בנמלים.

לנמל מספנות ישראל, הקטן בנמלי ישראל, רציפים באורך של כ-600 מטר בלבד. הנמל נמצא כל העת בתפוסה מלאה ועובד בתפוקות מקסימליות  24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע. הנמל נחשב לאחד הנמלים היעילים בעולם בהיקף פריקת המטעים לטון ביחס לאורך הרציפים אולם אין ביכולתו לקלוט מספר גדול יותר של אוניות, בשל מגבלת אורך הרציף.

שכטרמן אומר כי לנמל מספנות ישראל יש את הציוד וכח האדם וכי ביכולתו להפעיל בתוך שעות ספורות, ולו באופן זמני, את רציף הדלקים העתידי. על פי הערכות, הרציף הריק, שאורכו כ-450 מטר, יכול לקלוט 2 אוניות בו זמנית. שכטרמן מתריע כי חגי תשרי ההולכים וקרבים צפויים להחמיר את בעיית התורים בנמלים וכי יש לאמץ מיידית כל פתרון שיקל על הנושא.

בפניה למנכ"ל חנ"י וראש רשות הספנות כותב שכטרמן: "כידוע, בעיית התור בנמלי  ישראל החמירה מאוד במהלך החודשים האחרונים, ובמקום המתנה של מספר ימים, אוניות ממתינות בחודשים האחרונים לפריקה במשך זמן רב. התארכות התור מטילה עלויות עצומות על היבואנים. מידי יום, אתם וגם אנחנו, מקבלים פניות  ממפעלים שסוגרים קווי יצור בשל מחסור בחומרי גלם. מצב זה ועלויות אלה מגולגלות על הצרכנים הסופיים, ומייקרות מאוד את מחירי הסחורות המיובאות בישראל ומחירי ההובלה ובכך משפיעות לרעה על יוקר המחיה. לצערנו, העתיד הקרוב אינו משאיר מקום לאופטימיות בנושא זה, שכן מגפת הקורונה אשר מרימה ראש בתקופה האחרונה תערים קשיים וצפוי כי תגרום לעיכובים נוספים, והדברים יקבלו משנה תוקף במקרה של סגר.

צביקה שכטרמן מנכ"ל תעשיות מספנות ישראל | צילום: דניאל צ'רסקי

"כנמל פרטי השואף למצוינות ואשר חרט על דגלו יעילות בשירותים אותם הוא מספק ללקוחותיו, נמל מספנות פועל ימים כלילות על מנת לחפש דרכים כדי לקצר את התור התפעולי. הנמל עושה ככל שביכולתו להקל על לקוחותיו ובכלל זה הוא פועל 24/7 ונמצא בתפוסה מקסימלית. המגבלה על היקפי הפעילות בנמל מספנות ישראל הינה אורך הרציפים העומדים לרשותנו (600 מטר בלבד), אך מעבר לכך יש לנו גמישות להתאים את כוח העבודה שלנו והציוד לפעילות הנדרשת".

לדברי שכטרמן, השימוש ברציף הדלקים העתידי שבבעלות חנ"י (אורך הרציף – כ- 450 מטר) עשוי להוות פתרון זמני לבעיית התור בנמלים. "נמל מספנות ישראל מסוגל להפעיל את הרציף המדובר בהתראה של מספר שעות בלבד, באמצעות כוח אדם מיומן וציוד מתאים שנמצא ברשותנו וזמין לעבודה מיידית. היתרון של פתרון שכזה הינו שהוא שימוש ברציף קיים שהיום לא נמצא בשימוש של גורם נמלי תפעולי. הבקשה הינה לתקופה קצובה שתאפשר לנו לקצר את תור האוניות שממתינות מחוץ לנמלים".

לדבריו, פתרון זה בהידברות עם ההסתדרות ובהחלטה משותפת של כל הגורמים יכולה לתת את הפתרון שנכון לכולם. עובדים, תעשיינים, יבואנים, ענף הבניין וכלכלת ישראל בראש. "שימוש ברציף הדלקים העתידי לפריקת אוניות – נראית לנו כמהירה והיעילה ביותר לביצוע, וכזו שאמורה להיות מקובלת על כולם" כותב שכטרמן.

שת"פ של כל הצדדים

לדברי שכטרמן, לצורך קידום פתרון מיטבי לבעיה ממנה סובלים כל אזרחי המדינה, חשוב שכל הצדדים המעורבים יעשו מאמץ למציאת פתרון נקודתי. "ברוח זו נדגיש כי הסתייעות ברציף הדלקים לא תפגע בתחרות – פעילות נמל מספנות ברציף האמור אינה מהווה כניסה לתחומים חדשים ונועדה לאפשר לתת את השירותים הקיימים מרציף זה".

שכטרמן מתריע כי ללא פיתרון מיידי, ולו חלקי, לבעיית התור בנמלים המצב צפוי להחריף: "הנושא מקבל מקבל חשיבות גדולה משום שחגי תשרי נמצאים מעבר לפינה, ואלה, יגררו בתורם לעיכובים נוספים וצפויים להאריך אף יותר את זמני ההמתנה".

כתיבת תגובה