619 תביעות בתל אביב: המדריך לקבלת כסף מהיר על המלחמה

רשות המסים משיקה את המסלול המהיר לפיצויים בגין נזקי מבצע "שאגת הארי", המאפשר קבלת אישור תוך 7 ימים וללא המתנה לשמאי | נתוני רשות המיסים חושפים: עיקר הפגיעות מתרכזות במרכז הארץ, כאשר בתל אביב לבדה הוגשו מאות תביעות

זירת האסון בבית שמש, כתוצאה מנפילת הטיל האיראני. צילום: דוברות המשטרה

בצל מבצע "שאגת הארי", רשות המסים מבצעת צעד דרמטי לטובת הציבור והמגזר העסקי ומודיעה על פתיחת מסלול "מהיר" להגשת תביעות פיצויים בגין נזק ישיר. המהלך, שנועד לצמצם בירוקרטיה ולהאיץ את שיקום הנכסים, מאפשר לניזוקים לקבל אישור על תביעתם בתוך שבעה ימים בלבד מהשלמת הפרטים, וזאת ללא צורך בהמתנה לביקור שמאי בשטח. נכון לרגע זה, המערכת כבר קולטת פניות ראשונות כאשר "עד כה הוגשו 10 תביעות במסלול זה". המסלול מוגבל לנזקים שאינם עולים על סכום של 30,000 ש"ח והוא מיועד לנזקי מבנה ותכולה בלבד, עבור ניזוקים פרטיים ועסקיים העונים להגדרת החוק.

הפעילות בשטח נמשכת בעצימות גבוהה, כאשר "צוותים של קרן הפיצויים – מס רכוש, מלווים במהנדסים ושמאים, נמצאים מאז תחילת המלחמה בזירות השונות ומעניקים מענה לאזרחים שביתם ורכושם נפגעו, בשיתוף עם נציגי הרשויות המקומיות הפועלים בשטח". נכון לבוקר זה, "פועלים 30 צוותים של קרן הפיצויים ברחבי הארץ. 22 מהצוותים נמצאים באזור המרכז ועוד 8 צוותים נמצאים באזור הצפון". מבחינת היקף הנזקים הכלכלי, הנתונים מצביעים על ריכוז משמעותי במרכז הארץ: "עד כה התקבלו במוקדי קרן הפיצויים 655 תביעות מאז תחילת המלחמה, מהן 523 בגין נזק למבנה, 64 בגין נזק לתכולה וציוד ו-68 בגין נזק לרכב". חלוקת התביעות לפי מוקדים חושפת כי תל אביב מובילה בפער ניכר עם 619 תביעות, אחריה אשקלון עם 14, עכו עם 11, טבריה עם 9 וירושלים עם 2 תביעות בלבד.

על מנת ליהנות מהמסלול המהיר, על הפונים לבצע הזדהות דיגיטלית ולהגיש מסמכים הכוללים תמונות והצעות מחיר. ברשות מדגישים כי "המסלול נפתח כאמור בעקבות המבצע וייסגר עם תומו. מסלול דומה נפתח בשעתו במבצע 'עם כלביא'". חשוב לציין כי "הגשה במסלול המהיר הינה במקום הגשה במסלול הרגיל והיא מוגבלת להגשת תביעה אחת בלבד לכל תא משפחתי ואחת בלבד לכל אירוע". תהליך העבודה כולל דרישה קפדנית לתיעוד בזמן אמת, שכן "את התמונות יש לצלם ולהעלות מזירת הפגיעה בלבד ולאחר שנשלח המסרון. תמונות שיצולמו לפני פתיחת התביעה ויועלו ממקום שאינו זירת הפגיעה לא יתקבלו והתביעה לא תושלם". כמו כן, "תשלום הפיצוי מותנה בהגשת חשבונית לכל המאוחר תוך 30 יום מיום התשלום. אי הצגת החשבונית במועד האמור תביא לדרישת החזר הכספים".

עבור אלו שאינם עומדים בקריטריונים של המסלול המהיר או מעדיפים את הדרך המסורתית, "קיים גם מסלול 'רגיל' שבו ניתן להגיש תביעה לאחר הזדהות לשירותים הדיגיטליים של רשות המסים". יתרה מכך, הרשות מאפשרת גמישות למי שכבר החל בתהליך: "ניזוקים שכבר הגישו החל מה-28/2/2026 תביעות עם הזדהות במסלול הרגיל ולא ביקר שמאי במקום האירוע יכולים לעבור למסלול המהיר על ידי כניסה לתביעה ולחיצה על כפתור 'מעבר מסלול'". אזרחים הזקוקים לסיוע יכולים לפנות למוקד הטלפוני או לאתר המקוון, שכן "אזרחים שביתם או רכושם נפגעו מירי הטילים יכולים לפנות ולהודיע על הנזק למוקד רשות המסים במספר 4954* או להגיש תביעה מקוונת באתר רשות המסים". ברשות מבהירים כי הדיווח חייב להיות אמין ומדויק, שכן "מסירת הצהרות שאינן אמת יביאו לדרישת החזר הפיצוי ולנקיטת האמצעים הקבועים בדין".

כתיבת תגובה