9 שפות, תורמים ולקוחות מכל העולם: שנת הפריצה של 'טורבו דיגיטל'

גיוס תרומות ברשת, הוא אתגר ששולי סגל מ'טורבו דיגיטל', חברת ניהול קמפיינים ברשת, מפצחת על בסיס יומי | החברה, שנוסדה ומנוהלת על ידי צעירה חרדית הפכה להצלחה מסחררת במישור הבינלאומי בתוך שנים ספורות | כך הגיעה חברת דיגיטל לגיוס קמפיינים לפעילות חוצה יבשות וימים – שמגיעה אפילו למדינות ערב

משרדי טורבו דיגיטל | באדיבות החברה

כששולי סגל-זלוטסקי הגיעה למוסקבה, היא לא תיארה לעצמה שתצא משם עם אפשרות נוספת לניהול קמפיינים, גם בשפה הרוסית. אבל זה קרה. היא, שהחלה את דרכה בפעילות זעירה יחסית במגזר החרדי, פיצחה בהצלחה את השיטה וכיום היא חולשת על סרטוני פרומו מהודקים, מסר חד ונוגע, מיקוד מדויק ובלי קישוטים מיותרים – שמדבר ללבבות רבים בכל רחבי העולם. "חשבתי שאין שום סיבה להישאר בתחומי מדינת ישראל, עם מיליונים בודדים של תורמים פוטנציאליים. אני זוכרת שהייתי במוסקבה ואמרתי לעצמי ‘היי, יש כאן יותר גולשים מכל מדינת ישראל…’ באותו רגע ידעתי שאגיע לשם בקרוב".

והיא הגיעה.

אז איך עובדת חברת ‘טורבו דיגיטל‘, חברת ניהול קמפיינים ברשת, שהוקמה על ידי צעירה חרדית לפני שנים אחדות והפכה להצלחה מסחררת במישור הבינלאומי? כיצד הפכה שולי סגל-זלוטסקי, מנכ"לית ומייסדת החברה, למי שמנהלת היום שורה ארוכה של קמפיינים בסכומים של מיליוני שקלים לכל אחד? איך ייתכן שחברת דיגיטל ישראלית תבצע פעילות חוצת יבשות וימים, ותהיה מבוקשת בארה”ב, ברוב מדינות אירופה, ברוסיה, ואפילו במדינות ערב? ואולי לזה גם תתקשו להאמין – אבל בין המגייסים ניתן למצוא כאלו שרחוקים מעולמה של סגל-זלוטסקי כרחוק מזרח ממערב, כמו למשל, עמותות נוצריות… והקמפיינים מנוהלים בעברית, ערבית, אנגלית, רוסית, צרפתית, ספרדית, פורטוגזית וגרמנית. איך עושים את זה?

שולי היא לא רק טורבו של עשייה וחשיבה לעומק. היא פיצחה את השיטה, והבינה מה גורם לגולש לעצור לרגע, להזדהות עם המקרה ולהוציא את הארנק, או מוטב יותר, את כרטיס האשראי. חשוב גם להדגיש כי השנה האחרונה הייתה דרמטית בתחום, עם השפעתה של מגיפת הקורונה והגידול החד בפעילות ברשתות.

“ברוסיה אתה צריך דובר רוסית שמבין מה הטרנד העכשווי ובמדינות ערביות אתה צריך מנהלת קמפיין מהמגזר הערבי שמבינה את השפה על רכיביה והניואנסים הטמונים בה", מסבירה שולי, "אבל יש דבר אחד שמשותף לכולם, נקודה מרכזית אחת שהיא הסוד המקצועי בתחום. היכולת לגעת בתוך שתי שניות בלב של הגולש".

הבעיה הניצבת בפני מגייסי כספים ברשת פשוטה למדי: הגולש הממוצע ייתן לתוכן שהכין המגייס צ’אנס מינימאלי של שניות אחדות, לפני שילחץ ‘דלג’ ויתקדם הלאה. האתגר העיקרי הוא לגעת בו בשניות הספורות הללו, לשכנע אותו שכדאי לו לצפות עוד קצת, ולבסוף, להביא אותו למצב שהוא ירגיש שאין ברירה אלא לתרום.

ואכן חברת 'טורבו דיגיטל' שבבעלותה וניהולה של שולי, מספקת היום שירותי ניהול קמפיין לגיוס תרומות ברשת בשורה ארוכה של שפות, עם קבלות מוכחות של הגעה ליעד – כן, גם בסכומים שנשמעים בתחילה דמיוניים. "ברגע שפיצחת את הקוד, זה רק עניין של זמן ופילוח נכון של הגולשים הרלוונטיים לקמפיין הספציפי. המסר כבר יעשה את שלו", היא בטוחה.

ויש לה גם הסבר לכך. "בסוף, לכל אחד מאתנו יש לב, אפילו לב רחב. כל אחד יכול לומר לך בקלות מה עשוי להשפיע עליו לתרום ומאיזה מקרים הוא לא יוכל להתעלם. החכמה היא רק להגיע אליו עם המסר שיגע לו בלב. ברגע שעשית את זה, עשית את רוב העבודה".

לסיכום, מוסיפה שולי, "סגרנו שנה עם הוספת פניה לקהל בגרמנית. אחרי שיש לנו פניות לקהלים בעברית, באנגלית, בערבית, ברוסית, בפורטוגזית, בספרדית ובצרפתית, עכשיו יש לנו גם את הפניה לקהל דובר הגרמנית".

לדבריה, "זה מה שמדהים בדיגיטל. והקורונה רק חידדה את זה: המיקום הפיזי שלך לא משנה. אנחנו יושבים במשרד בירושלים וממנו יכולים להגיע ללב של כל אחד בעולם".

2 תגובות ל: "9 שפות, תורמים ולקוחות מכל העולם: שנת הפריצה של 'טורבו דיגיטל'"

  1. ישר כח על ההצלחה. ב"ה טוב לשמוע שהציבור החרדי מצליח בעסקים בינלאומיים.
    לגבי שירות לארגונים נוצרים שעניינם עבודה זרה וכו' לדעתי יש לבחון מול רב מורה הוראה האם אין בכך משום מסייע לדבר עבירה.
    בשורות טובות

  2. מה זה עושה

כתיבת תגובה