מרכז החדשנות יקדם את הרכב האוטונומי של החברה • מרכז הפיתוח יצטרף למרכז שמחזיקה החברה בארץ כיום דרך חברת SAIPS הישראלית בתחום הבינה המלאכותית
דוד שלומוביץ 20.05.2019
ביל פורד | צילום: יח''צ מאה ושש עשרה שנה לאחר שהנרי פורד ("מכונית לכל פועל") ייסד את חברת פורד לייצור מכוניות בדטרויט שבמישיגן, מגיע לארץ ביל פורד, נינו של הנרי ונכדו של אדסל פורד, שירש את מקום אביו ועומד להקים בארץ מרכז חדשנות שיקדם את הרכב האוטונומי של החברה.
פורד האמין כי המכונית היא מוצר צריכה בסיסי, והביא למהפכה של ממש בתחום. 'מודל טי', המכונית שייצרה חברת פורד החל משנת 1908, נחשבת לאחת המכוניות הנמכרות ביותר בכל הזמנים. כ-15.5 מיליון מכוניות נמכרו מדגם זה. האם פורד עומדים לשחזר את ההצלחה?
מחשיפה בלעדית של הכתב מאיר אורבך ב'כלכליסט' עולה שיו"ר ביל פורד והמנכ"ל ג'יימס האקט יפתחו בארץ מרכז חדש, שיצטרף למרכז פיתוח בתחום הבינה המלאכותית לרכב שמחזיקה ענקית הרכב דרך חברת SAIPS.
על פי הדיווח, מתוכננת להגיע לארץ בחודש יוני, משלחת המורכבת מבכירי החברה בראשות יו"ר החברה ביל פורד והמנכ"ל ג'יימס האקט. וככל הנראה תחנוך ענקית הרכב פורד מרכז פיתוח וחדשנות שיצטרף למרכז שמחזיקה החברה בארץ כיום דרך חברת SAIPS הישראלית, ומעסיק עשרות עובדים.
חברת SAIPS שהוקמה בשנת 2013 על ידי אודי דנינו, נגה זיבר (בולקיש) ורותם ליטמן נרכשה ע"י פורד שלוש שנים לאחר הקמתה והרכישה נחשבת למוצלחת ביותר. החברה הישראלית משמשת עבור פורד כמרכז הפיתוח המרכזי שלה לתחום הבינה המלאכותית לרכב והקמת המרכז החדש היא בהחלט הבעת אמון של חברת פורד בטכנולוגיה ובחדשנות הישראליות.
המערכת המיוחדת של SAIPS נועדה לאפשר חווית נסיעה נוחה ובטוחה, שעתידה להגיב במהירות לשינויים. המערכת צפויה לאפשר גילוי וזיהוי מדויק של הולכי רגל וכלי רכב, בתנאים משתנים של מזג אוויר ותאורה. בנוסף תכלול המערכת רכיב שיבנה באופן אוטומטי מפה תלת־ממדית של הערים שבהן ינוע הרכב בדומה למפות תלת ממדיות הקיימות כיום.
בשנת 2018 נוספה בחברה מחלקה חדשה, העוסקת בפיתוח של מערכת קבלת החלטות עבור כלי רכב אוטונומיים. המחלקה החדשה הוקמה לאחר שיצרנית הרכב פורד החליטה להרחיב את השקעתה במרכז ב- 12 מיליון דולר נוספים.
מדינת ישראל כ'אומת ההייטק והסטרטאפ' מושכת אליה את החברות הגדולות בעולם המעוניינות ליהנות מהראש היהודי ש'מצמיח לנו פטנטים'.
בין החברות שנכנסו כבר לארץ ניתן לראות את מרצדס, שהקימה בארץ מרכז חדשנות המנוהל על ידי עדי אופק, מדובר בחברה המוגדרת כאחת המשקיעות הגדולות בתעשיית האוטוטק הישראלית עם השקעות של מאות מיליוני דולרים בויה, סטורדוט ואחרות. חברת המיפוי HERE מחזיקה בארץ מרכז גדול ששולט על חלק נרחב מפעילויות החברה.
וזה לא נגמר, פולקסווגן השקיעה ב-Gett הישראלית ומתכננת להיכנס לניסוי חשוב בתחום המוניות האוטונומיות; יונדאי מחזיקה במרכז להשקעות ושיתופי פעולה; ב.מ.וו מפעילה מרכז פיתוח וחדשנות בישראל ובנוסף גם שותפה להשקעה במוביט, וחברת GM, המתחרה המרכזית של פורד בארה"ב, מפעילה כאן מרכז פיתוח ענק עם מאות עובדים.
המרכז החדש של פורד נכנס למשפחה טובה של מרכזי פיתוח וחדשנות המוקמות בארץ בזה אחר זה בידי חברות רכב בינלאומיות.
מחברת פורד נמסר בתגובה ל'כלכליסט' כי "החברה תערוך אירוע בתל אביב ב-12 ביוני ונחלוק מידע נוסף סמוך למועד האירוע".



