הבורסה מתנודדת ולא צפויה, במה כן כדאי להשקיע?

התחזית להתחזקות הדולר בעקבות הורדת הריבית, התבדתה • מלחמת הסחר ארה"ב וסין מטלטלת את השוק • מדד התנודתיות מזנק מ-12 ל-20 נק' • סקירה שבועית

גרף ויקס | צילומסך: באדיבות הכותב

בשבוע שעבר קיבלנו תמונה מדויקת, מה קורה לוול סטריט ולמשקיעים כאשר הם נתקלים בחוסר וודאות ואמרות לא צפויות: עליות של עד 60% במדד הפחד (vix), מימושים כבדים וירידות שבועיות של עד 4% במדדים המובילים.

לא בטוח אם מישהו ציפה שלאור עונת הדוחות המוצלחת ורווחי החברות, הורדת הריבית ושיאים חדשים בשוק, ה – S&P 500 יתקן דרומה לרמה שבועית שלילית של 3%.

מדוע כל זה קרה? ובכן ישנן שתי סיבות עיקריות:

ראשית, כמו שאנחנו יודעים, הפדרל ריזרב, הוריד ביום רביעי את הריבית ב – 0.25% לרמה של 2.25%. כמובן שנתון כזה אמור כביכול להיטיב עם שוק המניות והאג״ח, כיוון שהורדת ריבית אמורה להוזיל את הכסף ולעודד הרחבה של פעילות כלכלית והכנסה של כסף חדש לשוק ההון מצד הציבור. אולם, הכל השתבש במהלך מסיבת העיתונאים והנאום של נגיד הבנק פאוול, כאשר העיתונאים החלו לתשאל אותו ״בשאלות קשות״ מבחינתו שלא באמת הייתה לו תשובה עליהן, כי גם הוא יודע שאין באמת סיבה מוצדקת ואמתית להורדת ריבית.

הבעיה הייתה כשהחלו לשאול את הנגיד, מה בנוגע להמשך המדיניות של הבנק ומה הוא צופה בגזרה הזו בהמשך השנה והתשובה של הנגיד הייתה כי הורדת הריבית האחרונה הייתה ״התאמה של אמצע המחזור״, ובמילים אחרות רמז הנגיד כי הבנק לא מתכוון להיכנס להליך מדיניות של הורדות ריבית כפי שציפו לו תחילה המשקיעים.

מיד לאחר מכן, ראינו את התגובה בשוק כאשר בתוך מספר דק׳, לקראת שלהי המסחר של יום רביעי, החלו המדדים יורדים בחדות בלמעלה מ – 1%.

הסיבה השניה לחששות באה יביום שלאחר הטלטלה והתגובה הבלתי צפויה, יום חמישי, המדדים פתחו את יום המסחר בצורה חיובית מאוד ונדמה היה כי ההתבטאות האומללה והגמגום של נגיד הבנק, יום קודם נשכחה במעט והמדדים הצליחו לעלות חזרה עד כמעט לאזורי השיא. אבל אז, הגיע הנשיא הצבעוני ודרך הרשת החברתית האהובה עליו, צייץ כי ארה״ב תעלה בתחילת חודש ספטמבר מכס נוסף בהיקף של 10% על סחורות סיניות, בסך 300 מיליארד דולרים.

התגובה במדדים לא איחרה לבוא, ושוב תוך מספר דקות צללו המדדים ומדד ה – S&P 500 צלל מ – 3,000 נק׳ אל עבר ה – 2,994 נק׳, כשביום המסחר של יום שישי הוסיפו המדדים לרדת בעוד כ – 1.5% ובכך סגרה וול סטריט את יום המסחר הגרוע ביותר שלה מתחילת שנת 2019.

אמנם ברמה הטכנית, השוק נעצר על רמת תמיכה טכנית חשובה וסיכוי סביר שנראה את החוזים על המדדים המובילים נסחרים בבוקר יום שני בעליות, אך כפי שאנחנו רואים ויודעים, לא ניתן לנבא דבר ואחת הדרכים הטובות

תעודת ה – SPY לאחר הירידות החדות לצפייה במסך מלא, לחצו על התמונה

להתנהל בשוק כמו עכשיו, הוא פשוט להגיב לנתונים בהווה מבלי לנסות לנבא עתידות.

על מנת להמחיש את רמת האווירה של חוסר הוודאות, אנחנו רואים את העליות החזקות באג״ח האמריקאי הארוך טווח ל – 10 שנים שנחשב ל״חוף מבטחים״ בזמנים של חוסר וודאות ואת כניסת הכסף לשוק האג״ח משוק שיוצא ברובו משוק המניות כאשר בתוך יומיים הוא עלה ב – 1.5% ושלח את תשואות האג״ח ל – 10 לרמות שפל חדשות.

תשואות האג״ח האמריקאי ל – 10 שנים מגיעות לשפל חדש לצפייה במסך מלא, לחצו על התמונה

 

אם תרצו עוד יותר, אז על מנת להמחיש את רמת החששות של המשקיעים, אנחנו רואים את מדד התנודתיות, הלא הוא מדד ה – VIX, מזנק ביומיים בלמעלה מ – 60% בשיא כאשר הוא מגיע לרמות של 20 נק׳ כשהוא מגיח מהתחתית שבאזורי ה – 12 נק׳.

מי שרכש אופציה על האינדקס או ידע לרכוש את אחת מתעודות הסל העוקבות אחר המדד, יכול לרכב בצורה מרשימה על גב פחדם של המשקיעים ״המסורתיים״.

מדד ה – VIX לאחר ה״פיק״ לצפייה במסך מלא, לחצו על התמונה

על רקע חוסר הוודאות והיציבות בשווקים כאשר בכל יום יכולים המדדים להיסחר בצורה קיצונית בין אם זה בעליות ובין אם זה בירידות, אחת האפשרויות להשקעות, יכולה להיות בנכסים פחות מושפעים מהשוק, כמו למשל מניית TLRY, של חברת TILRAY INC. הקנדית שעוסקת אולי בתחום החם ביותר כיום, תחום הקנאביס הרפואי ועוסקת בגידול, עיבוד והפצה של הצמח.

החברה הוקמה בשנת 2018 בקנדה והיא נחשבת לאחת מהחברות החזקות יותר בתחום עם שווי שוק של 4 מיליארד דולר והיא מתפרסת על פני מספר מדינות מיבשות אמריקה הצפונית והלטינית, אירופה, אוסטרליה וניו זילנד ודרום אפריקה.

מבחינת רמת המחיר, המניה נמצאת באזור תחתית.  מבחינה טכנית, לאחרונה היא פורצת אזור התבססות לצד פריצה וסגירה מעל האינדיקטור "ממוצע נע 50 ימים". כמו כן, עפ"י מחזורי המסחר ניתן לראות כניסת כסף לנכס.

בחינה מעניינת עשויה להיות מעל השיא של יום שישי יחד עם עבודה של סטופ לוס מתחת לרמת התמיכה של יום שישי ה – 02.08.19.

מניית TLRY, יוצאת מאזור התבססות בתחתית המחיר לצפייה במסך מלא, לחצו על התמונה

אין באמור משום המלצה לקניה או למכירה של נייר ערך כזה או אחר.

הכותב הוא מתן כהן, אנליסט ומנכ״ל ״מארובוזו – מסחר מתקדם בשוק ההון״. [email protected] פייסבוק : https://www.facebook.com/marubozuok/?ref=bookmarks

2 תגובות ל: "הבורסה מתנודדת ולא צפויה, במה כן כדאי להשקיע?"

  1. שלום

  2. סקירה יפה ומענינת . כל הכבוד !!

כתיבת תגובה