יציאה מהאיחוד מולידה איומים חדשים

סוכנות חדשה להתקפות סייבר בבריטניה • הסוכנות תעסוק בהתקפות ענישה ובהגנה מפני טרור או התקפות ריגול מגופים או מדינות על הבריטים

בריטניה. חרבות כבר לא מספיקות | אילוסטרציה: יונתן סינדל, פלאש 90

בעיית הברקזיט טרם נפתרה בממלכה הבריטית ועדיין לא ברור האם או עד כמה תקרוס כלכלת בריטניה בדרך ליציאה מהאיחוד האירופי. אולם בכל הקשור למתקפות סייבר נראה שהממלכה הבריטית מוכנה יותר מתמיד.

במסגרת המוכנות לסייבר שתוקף את העולם כולו (המגיע במקרים רבים לישראל ללמוד כיצד פועלים בתחום), מקימה בריטניה סוכנות לוחמת סייבר חדשה. את הדברים מביא עמי רוחקס דומבה מאתר israeldefense‏. החדשה המרעישה היא שבראש הסוכנות החדשה תעמוד אישה.

"המומחית שתפעיל את ה-NCF היא לא רק מרגלת הסייבר הטובה ביותר בבריטניה, אלא מרגלת הסייבר התוקף הטובה ביותר שיש במדינה. היא מפעילה בעלת ניסיון רב הבקיאה בפעולות צבאיות", אמר גורם בווייטהאל ל"טיימס".

ה-NCF הוא מיזם משותף בין מטה התקשורת הממשלתית (GCHQ), ומשרד ההגנה הבריטי (MoD) שאיגד בין המודיעין וההאקרים הצבאיים להקים את "שירותי ה-SAS לתחום הסייבר של בריטניה".

על פי israeldefense הוקצה ל- NCF תקציב של 250 מיליון ליש"ט ותפקידו לבצע תקיפות פרואקטיביות ופעולות תגמול נגד שחקנים מדינתיים ולא-מדינתיים המואשמים בביצוע התקפות סייבר נגד בריטניה וקידום 'חדשות מזויפות' במדיה החברתית. בנוסף, מטרת המיזם הוא כיבוי פלטפורמות דיגיטליות בהן משתמשים טרוריסטים ועבריינים. סוכנות לוחמת הסייבר אמורה להיות מבצעית לפני סוף 2019, ותאויש בתחילה על ידי 500 האקרים, כאשר התקווה היא להגדיל את הכמות ל-3,000 עד 2030.

נזכיר כי האישה שתפעיל את ה-NCF לא תהיה הראשונה בתחום. לפני כחודש וחצי פרסמנו כאן על החרדית שגדלה בשכונת בורו פארק שבברוקלין, ומונתה לראש מנהלת אבטחת הסייבר ב-NSA – הסוכנות לביטחון לאומי של ארה”ב.

 

מדובר באן (חני) נויברגר, המתגוררת בבולטימור ודוברת יידיש כשפתה הראשונה, שעבדה בעשור האחרון בתוך ה-NSA האחראית על תחום הסיגינט – מעקב אלקטרוני וציתותים, ובין היתר סייעה בהקמת פיקוד הסייבר בסוכנות.

היא צפויה להיות אחת הנשים הבכירות ביותר בסוכנות לביטחון לאומי, ותדווח ישירות לראש הסוכנות הגנרל פול נאקסון. על פי הפרסומים, נויברגר בתפקידה החדש כמנהלת אבטחת סייבר חדשה, תאחד את משימות הביון וההגנה הרשתית של ה-NSA, ותהיה גם אחראית על שמירת המידע הרגיש, כאשר היא תוודא ששום מידע לא זולג החוצה ומקרה סנודן לא יחזור על עצמו.

כתיבת תגובה