בית המשפט הרשיע את נהג קו 52 בירושלים בעבירות של סירוב להסיע ואי קיום חובת העלאת נוסע לאוטובוס – כשנמנע מאיסוף נוסעת נכה שהמתינה בתחנה, ואילו את חברת אגד הרשיע השופט בעבירה של אי הפעלת שירות סדיר
דוד שלומוביץ 28.10.2019
אוטובוס של אגד | אילוסטרציה. צילום: rasika108, שאטרסטוק חברת אגד ונהג בקו 52 בעיר ירושלים, הורשעו בבית משפט השלום לתעבורה בירושלים על ידי השופט נאיל מהנא בגין אי העלאת נוסעת נכה. בפסק הדין כותב השופט כי הוא מרשיע את הנהג בעבירות של סירוב להסיע ואי קיום חובת העלאת נוסע לאוטובוס. ואילו את חברת אגד הרשיע השופט בעבירה של אי הפעלת שירות סדיר.
מדובר היה בתיק סבוך וקשה, שכן המקרה אירע בתחנה בעייתית ולטענת אגד מוצבת בתחנה מכולת אשפה (צפרדע), שמנעה מהנהג להעלות את הנוסעת. במהלך הדיון בתביעה של משרד התחבורה נגד חברת אגד והנהג, ניסתה חברת אגד להטיל את כל האחריות על משרד התחבורה וכן על העירייה. בתחילה סבר השופט כי היתה מניעה פיזית במקום להתנהגותו של הנהג, שלא העלה את הנוסעת הנכה, מניעה כזו הייתה יכולה להביא לזיכוי נוכח נסיבות של 'כורח' אולם טענות הנהג נסתרו שוב ושוב מול עדות הנוסעת שהייתה אמינה והעלתה תמונה קשה של הזנחת נוסעת נכה.
"המתנתי בתחנה, קו 52 הגיע לתחנה, סימנתי לנהג עם היד שלי להתקרב למדרכה, מכיוון שהיה ערב הדלקתי את האורות של הכיסא הגלגלים שלי, אני אישה נכה עם כסא ממונע, למרות זאת הנהג לא נצמד למדרכה ולכן לא יכולתי לעלות לאוטובוס, הייתי לבד ולא היו איתי אנשים שאני מכירה בתחנה. הנהג עצר בתחנה והוריד נוסעים, אבל לא נצמד למדרכה ולא פתח את הרמפה, נשארתי בתחנה, הנהג לא אסף אותי", כך העידה הנוסעת בפני חוקרת משרד התחבורה.
"באזור של התחנה הזו יש מכולת אשפה ירוקה של העירייה, אני עובדת ממול התחנה הזאת, עולה שם קבוע עם הנהגים שעוצרים לי שם ומצליחים להיצמד למדרכה". בשלב זה נשארה הנוסעת בתחנה וכאשר חששה שמא נהג נוסף לא יעצור לה, "בסופו של דבר התקדמתי לכיוון התחנה הקודמת". ושם נהג אחר אסף אותה.
בפסק הדין כותב השופט כי הנוסעת הודתה אמנם שנהגים 'מתמרנים' להיצמד למדרכה ולשאלת שופט מה זה 'לתמרן', הסבירה הנוסעת כי מדובר לעיתים בצורך לחזור ברברס ולהתקדם קדימה עד להיצמדות מלאה של האוטובוס למדרכה, אולם הנהג כלל לא ניסה להתאמץ לעזור לה.
בהמשך כותב השופט כי גרסת הנהג לאירוע "הייתה רצופת סתירות", והשופט התרשם כי הנהג "ביקש להרחיק את עצמו מהאירוע, אף במחיר של אמירת דברים סותרים ושאינם אמת". על פי תקנות התעבורה על הנהג היה לדווח על המקרה המצער לסדרן מיד עם סיום הנסיעה אולם הנהג "בחר לעבור לסדר היום מבלי לייחס כל חשיבות לאירוע המצער שבו הוא נטש בתחנה נוסעת נכה".
להלן התייחס השופט לתחנה הבעייתית וקבע כי "מצער אף יותר התנהלות החברה כמי שאמורה להפעיל שירות הוגן, סדיר ורצוף בכל הקשור לתחנה". אולם חברת אגד לא טרחה לטפל בבעיה מול עיריית ירושלים. "לא הובאה בפניי כל ראיה כי 'אגד' עשתה כל שלאל ידה על מנת לסלק את המכשול", כתב השופט בפסק הדין.
השופט לא מתעלם מכך שאחריות הצבת מכולת האשפה בסמוך לתחנה שייכת לעיריית ירושלים אולם מטיל על חברת אגד את מלא כובד האחריות "לדווח על כך למשרד התחבורה או לעיריית ירושלים על מנת להסיר את המכשול". מנהל סניף אגד אף העיד שהדבר נעשה בתחנות אחרות אך לא בתחנה זו.
סוף דבר, השופט הרשיע כאמור את הנהג בהתעלמות מנוסעת נכה ואת חברת אגד שלא פעלה בהתאם לתנאי הרישיון. את משרד התחבורה ייצגה עו"ד לילי גורדון שרגא, ואת המקרה חקרה לימור אוחנה, חוקרת ביחידת הפיקוח של משרד התחבורה.



28/10/2019 14:25
מסכנים הנכים, בטח נהג חסר סבלנות שמהיר הבייתה.
28/10/2019 14:56
איזה נהג אכזר
28/10/2019 15:04
גועל נפש של יחס ושל הנהג
28/10/2019 16:43
כתוב שהיה פח צפרדע ובשביל לעלות נכה עם כיסא גלגלים האוטובוס חייב להיצמד למדרכה בכדי לפתוח את הרמפה, תיק מורכב בגלל שהעירייה העמידה פח צפרדע, אז לא לשפוט לא תמיד בית משפט מדבר צדק כניראה שהלך למי שחלש (הנכה)
28/10/2019 17:45
שופט צדק כל הכבוד
גם ללימור אוחנה יפה שלא טיחתם הארוע וזו רק טיפה בים של התנהגות זוועתית של נהגים וכפי שיש פיקוח על תשלום נסיעה
מן הראוי שיהיה פיקוח על התנהגות נהגים בשטח
28/10/2019 18:08
צריך לשלול לאחד כזה את הרישיון להסיע אנשים! חסר לב!
28/10/2019 19:06
רחמים על הנכה, שום תירוץ לא יתקבל, צפרדע לא צפרדע, הנהג לא עשה כל שביכולתו לעזור לחסרת הישע, , כל הכבוד לבית המשפט שנתן צדק! הנהג הרשה לעצמו להתעלם , די להתעלם משקופים!
28/10/2019 19:09
הנהג צריך לקבל את העונש המירבי
28/10/2019 19:17
מעניין מה העונש שקיבל הנהג, אני לוויתי נכה במקרה זהה כמעט, לא וויתרתי לנהג והלכתי איתו עד הסוף, קל לרמוס את החלש!
תעדתי הכל, בסופו של דבר השופט פסק שהוא לא יכול לעסוק בהובלת נוסעים יותר. נכון לא נעים לקחת פרנסה של אדם, אבל לפעמים זה הצדק , בריונות בחסות הנהגים!
28/10/2019 19:23
ליוסי המגיב, בטח אתה נהג אגד, אם היה לך מישהו נכה במשפחה היית מבין איך מזלזלים בהם ומתעלמים מהם! בטוח שאתה לא אובייקטיבי ואתה נהג אוטובוס
28/10/2019 19:48
יש צדק בעולם
28/10/2019 20:08
יוסי תגובה שקופה שמראה שיש לך קשר לנהג
28/10/2019 20:12
הנהג צריך לקבל שלילה שנה מינימום להעלאת נוסעים
28/10/2019 21:08
תת רמה אחד העיקר לסיים את הנסיעות שלך כמה שיותר מהר. אתם נוסעים בכביש כאילו זה כביש של אבא שלכם
29/10/2019 5:42
ברור שהנכה צודקת
אבל כדאי שתדעו משו חשוב לאוטובוס אסור לעשות רוורס זה אמנם לא חוק אבל זה כלל ראשון שמלמדים נהגי אוטובוס ואם בכל זאת הוא עושה צריך מכוון וריכוז גבוה אז בכל זאת צד זכות קטן לנהג ושוב פעם הנכה צודקת.
29/10/2019 6:39
החינוך הגיע רק מהבית
29/10/2019 8:57
כול הכבוד לשופט שהחליט ככה !!!! על הפנים השרות של אגד !!!
29/10/2019 14:19
על הפנים אגד !!!
חרא של שירות. גם עכשיו הנהג לא עצר לי בתחנה .עסוק לדבר הפלאפון !!!
29/10/2019 17:37
אני אפרסם את הסיפור הזה ואשתף את זה בעיתונים באחד הסופי שבוע הקרובים. חלאת אדם
29/10/2019 18:04
לליבוביץ גם אני אכניס את זה לעיתון בישוב. חשוב שתכניס את הכתבה לאחד העיתונים הגדולים
29/10/2019 19:26
הכל טוב ויפה שתפרסמו את הכתבה, היה נכון לדעת מה שמו של הנהג הזה ואז לפרסם את הכתבה
29/10/2019 19:51
כשהתיק יסגר לחלוטין נדע עם שמו של הנהג. זאת מדינה דמוקרטית, לאחר מכן אני אדאג באופן אישי שזה ישודר בטלוויזיה
29/10/2019 21:16
מחכים לשמוע מאגד בלי קשר לתביעה באיזה דרך הם טיפלו בנהג העבריין מה העונש שהם הטילו עליו
30/10/2019 19:16
הנהג חייב להרגיש חרטה וכאב כמו שגרם לנכה
31/10/2019 18:10
שזה יעמוד לו בגרון תקופה ארוכה ושלא יחליק לו
05/11/2019 21:02
יש עדכון מה עם המנוול הזה?
06/11/2019 6:39
לתת כבוד למבוגרים ממך שמעת? ובטח לאנשים עם מוגבליות! שהשופט יקרע לך את הצורה
06/09/2020 17:39
מקרה מאוד מצער, עבודה מאוד יפה של עו"ד לילי גורדון שרגא