הסדר בין בזק לרשות התחרות: תשלם 4.2 מיליון

בית הדין לתחרות אישר: בזק לא מסרה לממונה על התחרות מידע מלא ותשלם 4.2 מיליון ₪ במסגרת צו מוסכם לקופת האוצר • כזכור, החברה נקטה מספר מהלכים להקשות על מתחרותיה לפרוס סיבים אופטיים ולעכב את הפריסה יצאה (יחסית) בזול: בעבר הוטלו עיצומים של 30 מיליון שקלים על החברה וחצי מיליון ש"ח על אחד מנושאי המשרה בה • עתה, הודתה החברה שלא מסרה את המידע ותשלום הקנס בסך 4.2 מיליון התווסף ל-30 המיליון ששילמה בעבר

משרדי בזק | צילום: תקשורת תאגידית בזק

משבר הקורונה הדגיש את נחיצותה של תשתית אינטרנט חזקה ויציבה המסוגלת לספק מהירויות גלישה גבוהות. לכן, בעיתוי שלא ניתן למצוא מתאים ממנו, אישר בית הדין לתחרות ביום שישי האחרון את הצו המוסכם אליו הגיעה הממונה על התחרות עם בזק החברה הישראלית לתקשורת בע"מ במסגרתו תשלם בזק 4,200,000 ש"ח לאוצר המדינה. הצו המוסכם נעשה לאחר שבזק לא מסרה מידע מלא כנדרש לגבי שיטות העבודה לפריסת כבלי הסיבים בתשתיותיה של בזק.

ראשיתה של הפרשה בבדיקה שערכה רשות התחרות באשר להתנהגותה של בזק כבעלת מונופולין. מטרתה של הבדיקה היתה לבחון האם בזק מנצלת את כוחה בתשתיות התקשורת (קנים, גובים וכיו"ב) על מנת למנוע או להקשות על המתחרות שלה לפרוס סיבים אופטיים. הבדיקה של הרשות העלתה שאמנם בזק נקטה מספר מהלכים שנועדו להקשות על המתחרות שלה לפרוס סיבים אופטיים ולעכב את הפריסה ועל בזק הוטלו עיצומים מנהליים בשיעור של כ- 30 מיליון ₪ ועל נושא משרה בבזק הוטלו עיצומים אישיים של חצי מיליון ₪. 

במהלך הבדיקה שנערכה ברשות הסתבר שבזק מסרה מידע שגוי באשר לאופן שבו היא פורסת סיבים אופטיים בתשתיותיה. המידע התגלה לאחר שאנשי רשות התחרות ביצעו סיור בעצמם בגובים של בזק. המידע השגוי שנמסר לרשות עיכב את הבדיקה והקשה עליה וזאת הסיבה בגינה הושת על בזק (בהסכמה) התשלום על פי הצו המוסכם שאושר כעת.  

על פי הצו המוסכם, בזק מודה בכך שלא מסרה מידע מלא כנדרש במסגרת המענים לדרישת הנתונים, ובכך הפרה את הוראות סעיף 46(ב) לחוק, כמפורט בנוסח הצו. בנוסף להודאתה, בזק התחייבה לשלם 4,200,000 ש"ח לאוצר המדינה, הסכום הגבוה ביותר ששולם עד כה בגין אי מענה לדרישת נתונים.

בתוך כך נזכיר, כי רק לפני כשבועיים הודיעה בזק כי תשיק קצב גלישה של עד 200 מגה. הקצב החדש יושק בקרוב בישובים רבים במרכז ובפריפריה לאורכה ולרוחבה של המדינה. 

בבזק הביעו תקווה כי השקת קצב הגלישה החדש תהווה צעד ראשון לקראת השקת פרויקט הסיבים האופטיים ודודו מזרחי, מנכ"ל בזק הצהיר כי, "לבזק יש יכולת להכפיל את קצב הגלישה על גבי הרשת הקיימת בתוך פרק זמן קצר עבור מאות אלפי משתמשים".

כתיבת תגובה