השרים בקבינט הדיור קפצו: "החרדים יהרסו את אשדוד"

דרעי פיקפק בתוכנית להקים עיר חרדית בנגב. "ערד בקושי חיה, ואנחנו רוצים לבנות עיר לחרדים על ידה? מי יבוא לשם?" ■ ומה קורה בנוגע לבנייה במעלה עמוס…

דרעי . פלאש 90

בטורו השבועי במוסף לשבת ב'ידיעות אחרונות' חושף נחום ברנע את הדיונים שהתנהלו מאחורי הקלעים בדיון של קבינט הדיור על מצוקת הדיור לציבור החרדי בין דרעי לשרים.

ברנע ציין כי בדיון שהתקיים בשבוע שעבר בקבינט הדיור דובר רבות  על אשדוד, אחת הערים הגדולות והמצליחות בישראל, "בדיון  כך דווח לי, לא מעט צעקות".

אלקין עיין בתוכנית ומצא בה המון חורים. התוכנית מדברת, למשל, על בניית אלפי יחידות דיור ביישובים חרדיים בגדה – ביתר־עילית, מודיעין־עילית, תל ציון, מעלה עמוס ועמנואל. "הלוואי", אמר אלקין, המתנחל. "אבל מי ייתן לישראל לבנות, למשל, 5,000 יחידות דיור במעלה עמוס? מי ירשה לבנות 1,000 יחידות בעמנואל?" הוא תהה.  דרעי פיקפק בתוכנית להקים עיר חרדי בנגב. "ערד בקושי חיה, ואנחנו רוצים לבנות עיר לחרדים על ידה? מי יבוא לשם?"

"גלנט, בהסכמת היועץ המשפטי לממשלה, החליט כי שכונות חרדיות ייבנו רק בערים ששיעור האוכלוסייה החרדית בהן הוא 15 אחוז ומטה. וזאת במטרה למנוע שינוי של צביון החיים בעיר, כמו שקרה בבית־שמש. עד כאן הכול היה טוב ויפה מבחינת השרים, אלא שאז ראו את שמה של אשדוד בתוכנית.

"אלקין ולנדבר קפצו מכיסאותיהם. באשדוד שם מתגוררים כ־250 אלף תושבים. 20־17 אחוז מוגדרים כחרדים. במידה והתוכנית תצא לדרך, אלפי יחידות דיור חדשות לחרדים. שרת הקליטה סופה לנדבר תושבת העיר יצאה מכליה. "מה זה?" קראה. "אשדוד היא עיר של עולים, לא עיר של חרדים. אתם הולכים להרוס לנו את העיר".

"מה את רוצה?" צעק  דרעי. "כשאתם הגעתם מרוסיה, אני הייתי שר הפנים. אני לא אמרתי, אתם מקלקלים לנו את הרוב המזרחי בבת־ים, בנתיבות או באשדוד. אני אמרתי, שיבואו. קלטנו מיליון עולים. בדקתי מי מרוקאי ומי לא? כל הפריפריה השתנתה: יישובים מסורתיים הפכו לחילוניים, ואנחנו לא אמרנו מילה".

לנדבר כעסה. "למה הבאתם את אשדוד?" שאל דרעי . "למה לא את קריית־גת, למשל? הבעיה היא שאתם לא רוצים לריב עם ראשי הרשויות".

בסיום הישיבה, התוכנית אושרה בוועדת השרים. לנדבר הצביעה נגד; אלקין נמנע.

להצטרפות לקבוצת הוואטסאפ של 'ביזנעס'>>>http://goo.gl/vONVwg

 

תגובה אחת ל: "השרים בקבינט הדיור קפצו: "החרדים יהרסו את אשדוד""

  1. ערד היתה יכולה לחיות מצויין, אם לא היתה שם ועדה שלא מאפשרת לציבור חרדי לרכוש שם דירות. ישנו ציבור ענק שהיה שמח לקנות דירת שלשה חדרים במחיר של 300,000 ש"ח, בעיר שיש לה כמעט רוב חרדי. אך לצערנו מונעים זאת באמצעים שונים. צריך לפתוח את העיר לכולם, לעודד את המפעלים המקומיים, ואז תראו כמה ערד תפרח ותשגשג.

כתיבת תגובה