שר האוצר סמוטריץ׳ בכנס המסים באילת מציג תכנית להורדת מסים על עבודה, רפורמות פיננסיות, האצת הדיור ועידוד עלייה, לצד דרישה להתייעלות ביטחונית | ״נוביל את ישראל מצוק המלחמה לצמיחה ארוכת טווח״.
שי קליין 26.10.2025
צילום: יונתן זינדל/פלאש 90 שר האוצר בצלאל סמוטריץ׳ נשא דברים בכנס המסים השנתי של לשכת יועצי המס באילת והתייחס לשורה של נושאים כלכליים ומדיניים. בדבריו הציג תמונת מצב אופטימית של הכלכלה הישראלית לאחר המלחמה והתחייב לקדם מהלכים שיחזקו את הצמיחה ויקלו על אזרחי ישראל, ובראשם מעמד הביניים.
סמוטריץ׳ שיבח את עוצמת הכלכלה השבועית והתוצאות המהירות של התאוששות השווקים מאז תחילת הלחימה. לדבריו, העלייה בשער השקל, שיפור נתוני התעסוקה והתחזקות ההייטק והבורסה מוכיחים כי ישראל מצליחה להפוך את המלחמה למנוע כלכלי. עם זאת הוא הדגיש כי הצלחה זו נובעת גם מניהול מדיני וכלכלי שקול של הממשלה, לצד עזרת שמיים שהובילה לניסים ונפלאות במהלך התקופה הרגישה.
שר האוצר הצהיר כי תקציב 2026 יכוון את ישראל למעבר מהתמודדות עם מציאות של מלחמה לשנים של צמיחה מואצת. יחד עם זאת הדגיש כי מערכת הביטחון תצטרך להתייעל ולהתכנס מחדש לתקציבים סבירים, תוך שמירה על מוכנות גבוהה אך ללא המשך מתן שיק פתוח כפי שהיה בשנתיים האחרונות.
בהיבט החברתי כלכלי הודיע סמוטריץ׳ כי משרדו יפחית מסים על הכנסות מעבודה, במטרה לעודד יציאה למעגל התעסוקה ולהקל על מעמד הביניים שלדבריו נשא בנטל המרכזי הן בכלכלה והן במסירות שירות המילואים. בנוסף הוא ציין כי תמריצי מס משמעותיים יינתנו לעידוד עלייה לישראל כדי למשוך הון אנושי וכלכלי איכותי שיתרום לצמיחת המשק.
שר האוצר הכריז על שורת רפורמות פיננסיות משמעותיות שנועדו להזרים כסף זול לכלכלה, להגביר תחרות בשוק האשראי ולמנוע ריכוזיות בנקאית. לדבריו תהליכים אלה יגדילו את המנועים הכלכליים של המשק ויחזקו את בעלי העסקים והצרכנים. במקביל הודיע כי הממשלה תאיץ את שיווק הקרקעות ותוספת יחידות הדיור, וקרא לציבור לא למהר לרכוש דירות ולא לאפשר לקבלנים להעלות מחירים כל עוד השוק עדיין אינו מאוזן.
בנושא המדיני התייחס סמוטריץ׳ לסיכויים להרחבת הסכמי אברהם והבהיר כי ישראל פתוחה לשיתופי פעולה מדיניים וכלכליים אך לא תסכים לתנאים הכוללים ויתורים על שטחי יהודה ושומרון. הוא הדגיש כי הסכמי שלום צריכים להיות מבוססים על אמת, כבוד הדדי ואינטרסים משותפים ולא על לחצים בינלאומיים או הפעלת איום.
סמוטריץ׳ סיים בתמונה רחבה של העתיד וטען כי ישראל ניצבת בפני הזדמנות היסטורית לזינוק כלכלי. אם הממשלה, המגזר העסקי והציבור ישלבו ידיים ויפעלו נכון, ישראל תוכל ליהנות משנים ארוכות של צמיחה, ביטחון וחיזוק מעמדה האסטרטגי בזירה הבינלאומית.




27/10/2025 7:02
האדון סמוטריץ . הכלכלה הישראלית היא מהטובות בעולם . לא בזכותך אלא בזכות קודמיך . שב בשקט ואל תקלקל אותה .
27/10/2025 16:00
פשששששש
וווווואאאאאאאוווווו
הפתעת אותי איזה הברקה