פרופ' שמחון: כך המדינה צריכה להוביל את הכלכלה בלי להתערב

בכנס פורום ארלוזורוב, פרופ' אבי שמחון הדגיש: המשימה הלאומית היא מקסום רווחה לאזרחים. המדינה צריכה בעיקר לא להפריע, לקדם חינוך במדעים ולהתמקד בחדשנות ובהייטק |ב-15 השנים האחרונות צמיחת ישראל עלתה על ממוצע ה-OECD

פרופ' אבי שמחון | צילום: מיכאל מירושניק

בכנס פורום ארלוזורוב "סדר יום חדש: כלכלה מוכוונת משימה", פרופ' אבי שמחון, יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה, הציג את חזונו הכלכלי של המשק הישראלי. לדבריו, המשימה המרכזית היא פשוטה וברורה: לדאוג לרווחה ולשגשוג של כמה שיותר אנשים.

"אנחנו שואפים לכמה שיותר רווחה לכמה שיותר אנשים", אמר שמחון. "כדי להשיג זאת, צריך להבין שני דברים – איך מייצרים ואיך מחלקים את מה שמייצרים. מבחינתי, המדיניות התעשייתית הראויה היא: תנו לשוק החופשי ואל תפריעו לו".

בהקשר לענף ההייטק, שמחון ציין: "ההייטק בישראל לא צמח כי המדינה שמה לו כסף. מה שהוא צריך זה שלא יפריעו לו. ההישג האדיר שלנו הוא בזכות כך שלא נכנסנו לרגולציה מיותרת".

באשר לתפקיד המדינה בכלל, שמחון הסביר: "המדינה צריכה לעשות שני דברים – לא להפריע, ודאגה לכך שהאוניברסיטאות יכשירו יותר מהנדסים ואנשים במדעי המחשב והנדסת חשמל".

הוא אף התייחס למצב הבינלאומי ולארצות הברית: "אנחנו לא מעצמת על. אנו תלויים במגמות הגלובליות, ומבינים את החשיבות של העצמאות הטכנולוגית, כמו בתחומי צ'יפים".

לסיום, שמחון הדגיש את הישגי הכלכלה הישראלית ב-15 השנים האחרונות: "צמחנו הרבה יותר מהר מה-OECD, הקטנו באופן דרמטי את שיעור אי השוויון ושמרנו על שיעור אבטלה נמוך במיוחד – הכל תוך שמירה על שוק חופשי ומדיניות כלכלית נכונה".

כתיבת תגובה