המכרז צפוי להתפרסם בתחילת שבוע הבא * היום התפרסם מכרז בקרית מוצקין והמחיר למ"ר עומד על 11 אלף שקל בלבד
שאול כהנא 20.08.2015סוף-סוף התפרסם מכרז ראשון במחיר למשתכן בקרית מוצקין: מחיר מקסימום שאותו יוכלו הקבלנים לבקש במכרז עומד על כ-11 אלף שקל למ"ר סטנדרטי, כולל עלויות פיתוח וכולל מע"מ. מה שמביא דירת 4 חדרים סטנדרטית בשטח 100 מ"ר למחיר של כ-1.1 מיליון שקל.
אולם מה שמעניין את המגזר החרדי, זה המכרז השני ל-593 יח"ד באחיסמך שצפוי להתפרסם רק בתחילת השבוע הבא. על פי חישובי מטה הדיור לאור נתוני המחירים הנוכחיים שהציג השמאי הממשלתי, גובה ההנחה לרוכש עשוי להגיע ל-250 אלף שקל, והקבלנים יוכלו להציע גם מחירים של 10 אלפים שקל למ"ר ועדיין להנות מרווח יזמי בגובה כ-12%.
שר האוצר כחלון מפעיל בימים האחרונים לחצים גדולים על ראש מטה הדיור אביגדור יצחקי, על עדיאל שמרון מנכ"ל רשות מקרקעי ישראל, על גורמי משרד השיכון ועל השמאי הממשלתי הראשי טל אלדרוטי, על מנת לקבוע במהירות מחירי מקסימום למ"ר שיוכלו הקבלנים לדרוש במכרזים אלה, ובכך לאפשר את פרסום המכרזים.


